Sunday, November 18, 2012

TAHNIAH!!!Patah Seribu - Shila Amzah

AIM 19: Penantian 12 Tahun Shila Amzah Berbaloi
Gambar credit to Murai.com
Tahniah Shila Amzah diatas kemenangan beliau malam semalam apabila lagu Patah Seribu dinobatkan sebagai lagu terbaik AIM ke 19.
Mungkin ramai yang kurang senang diatas kemenangan anak kepada pasangan ND Lala dan Fauziah Sharman.Ye la masing-masing pun ada penyanyi pujaan sendirikan,maka bila artis A kalah di tangan artis B pasti ada saja cerita-cerita kurang enak kedengaran.
Sejujurnya saya rasa semua yang tercalon untuk kategori tersebut punya kelebihan serta kekuatan tersendiri dan malam tadi rezeki menyebelahi beliau. Dan Shila juga layak untuk menang malam tadi,she had such powerful voice..TAHNIAH sekali lagi Shila..Akhirnya menang juga anugerah di negara sendiri setelah hampir 12 tahun menanti(sekadar memetik kata2 beliau memberi ucapan semalam).Teringat lagi masa mula-mula posting mengajar di Kuala Lumpur sekitar tahun 2000 ada seorang kawan tunjukkan kaset & cd lagu kanak-kanak nyanyian Shila Amzah yang masa itu masa disekolah rendah dan kalau tak silap PIBG SK Danau Kota turut menaja kos rakaman album tersebut. Dan sekarang ini sudah meletakkan nama beliau sebaris dengan artis-artis terkenal tanah air. Semoga lebih success lagi selepas ni..

2 comments:

  1. she deserved that !
    memang sedap pun suara dia ..
    rasanya tiada yg menghairankan kan ;)

    ReplyDelete
  2. eh kak..AIM dah lepas ke...hahaahaha...ape laa lieya ni kan....mmg tak tau pun kak...mane taknye umah dok di kongker tgk cite katun jek ...naik pitam kepale layan katun hahaahahaha

    ehhh lieya suke dieni...suara power...layan youtube yg die betanding asianwave tu mmg gile best...meremang dgr suare shiela

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Sunday, November 18, 2012

TAHNIAH!!!Patah Seribu - Shila Amzah

AIM 19: Penantian 12 Tahun Shila Amzah Berbaloi
Gambar credit to Murai.com
Tahniah Shila Amzah diatas kemenangan beliau malam semalam apabila lagu Patah Seribu dinobatkan sebagai lagu terbaik AIM ke 19.
Mungkin ramai yang kurang senang diatas kemenangan anak kepada pasangan ND Lala dan Fauziah Sharman.Ye la masing-masing pun ada penyanyi pujaan sendirikan,maka bila artis A kalah di tangan artis B pasti ada saja cerita-cerita kurang enak kedengaran.
Sejujurnya saya rasa semua yang tercalon untuk kategori tersebut punya kelebihan serta kekuatan tersendiri dan malam tadi rezeki menyebelahi beliau. Dan Shila juga layak untuk menang malam tadi,she had such powerful voice..TAHNIAH sekali lagi Shila..Akhirnya menang juga anugerah di negara sendiri setelah hampir 12 tahun menanti(sekadar memetik kata2 beliau memberi ucapan semalam).Teringat lagi masa mula-mula posting mengajar di Kuala Lumpur sekitar tahun 2000 ada seorang kawan tunjukkan kaset & cd lagu kanak-kanak nyanyian Shila Amzah yang masa itu masa disekolah rendah dan kalau tak silap PIBG SK Danau Kota turut menaja kos rakaman album tersebut. Dan sekarang ini sudah meletakkan nama beliau sebaris dengan artis-artis terkenal tanah air. Semoga lebih success lagi selepas ni..

2 comments:

  1. she deserved that !
    memang sedap pun suara dia ..
    rasanya tiada yg menghairankan kan ;)

    ReplyDelete
  2. eh kak..AIM dah lepas ke...hahaahaha...ape laa lieya ni kan....mmg tak tau pun kak...mane taknye umah dok di kongker tgk cite katun jek ...naik pitam kepale layan katun hahaahahaha

    ehhh lieya suke dieni...suara power...layan youtube yg die betanding asianwave tu mmg gile best...meremang dgr suare shiela

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015