Wednesday, November 21, 2012

Violin class

image credit to google

Dah bagi hint pada Encik suami tersayang tentang hasrat nak hantar cik Mia pegi music class. Mummy rasa nak hantar Mia untuk belajar main violin dan nampaknya daddy macam sokong la dengan hasrat mummy yang satu itu sebab dia sama-sama tolong survey cari music school yang ada offer violin class. Tapi rata-rata yang kami survey dan tanya semua nak student dari age 6 years old kecuali ada 1 tu dia accept student dari 5 years old. Ada yang boleh ajar student age bawah dari umur tu tapi fee dia tinggi la sebab instructor akan datang rumah..Mungkin 2013 la kot kita start awak punye violin class ye Mia..kita tengok schedule mummy dan daddy untuk tahun depan macam mana ye. Fee rata-rata lebih kurang sama saja. Opppsss hantar pegi music class bukannya nak anak jadi ahli muzik ye kawan-kawan.Saya tetap nak anak berjaya macam orang lain juga..pilihkan dia untuk ikut music lesson ni hanya sebagai mengisi masa lapang..supaya biar la dia ada kemahiran dalam 1 alat muzik sekurang-kurangnya sebab dalam adik beradik dia seorang saja yang nampaknya berminat ke arah itu.Walaupun takde la terlintas 1 hari nanti nak tengok Mia main violin atas stage macam Vanessa Mae ke kan cukup la sekadar mengesek violin untuk family saja.
 Akademik & mempelajari ilmu agama tetap menjadi keutamaan kami dalam mendidikan anak-anak..insyallah

2 comments:

  1. for me x salah hntar anak blajar muzik.. moga mia dpt masuk kelas violin spt yg diimpikn

    ReplyDelete
  2. suker tgk anak2 kecil main violin, syomel!

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Wednesday, November 21, 2012

Violin class

image credit to google

Dah bagi hint pada Encik suami tersayang tentang hasrat nak hantar cik Mia pegi music class. Mummy rasa nak hantar Mia untuk belajar main violin dan nampaknya daddy macam sokong la dengan hasrat mummy yang satu itu sebab dia sama-sama tolong survey cari music school yang ada offer violin class. Tapi rata-rata yang kami survey dan tanya semua nak student dari age 6 years old kecuali ada 1 tu dia accept student dari 5 years old. Ada yang boleh ajar student age bawah dari umur tu tapi fee dia tinggi la sebab instructor akan datang rumah..Mungkin 2013 la kot kita start awak punye violin class ye Mia..kita tengok schedule mummy dan daddy untuk tahun depan macam mana ye. Fee rata-rata lebih kurang sama saja. Opppsss hantar pegi music class bukannya nak anak jadi ahli muzik ye kawan-kawan.Saya tetap nak anak berjaya macam orang lain juga..pilihkan dia untuk ikut music lesson ni hanya sebagai mengisi masa lapang..supaya biar la dia ada kemahiran dalam 1 alat muzik sekurang-kurangnya sebab dalam adik beradik dia seorang saja yang nampaknya berminat ke arah itu.Walaupun takde la terlintas 1 hari nanti nak tengok Mia main violin atas stage macam Vanessa Mae ke kan cukup la sekadar mengesek violin untuk family saja.
 Akademik & mempelajari ilmu agama tetap menjadi keutamaan kami dalam mendidikan anak-anak..insyallah

2 comments:

  1. for me x salah hntar anak blajar muzik.. moga mia dpt masuk kelas violin spt yg diimpikn

    ReplyDelete
  2. suker tgk anak2 kecil main violin, syomel!

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015