Wednesday, December 26, 2012

Trip to Legoland

Minggu lepas kami ke Legoland.
Tiket memang dah beli awal di Matta Fair hari tu.
Our early bird tickets

 Kami overnight di Pariss Hotel Skudai hari sebelumnya sebab nak sampai awal la keLegoland hari tu.(walhal kalau drive dari Melaka pun takde la jauh mana..saja mengadakan)
Kami sampai tu front gate belum buka lagi tapi orang dah mula beratur (sama situasinya macam kat USS dulu) Tepat pukul 10 pagi pagar buka,kami pun masuk..masa tu ada la 2-3 ketul maskot lego tu merayap merata-rata untuk greet the guess yang hadirkan. Kami berkesempatan bergambar dengan maskot comel ni tapi Cik Mia takut dan meraung hihihi (family potrait muka awak cembeng dik) 
Kelakar pulak tengok rupa Mia time ni
 Budak-budak ni memang happy la masa tu..cuaca pun redup je. Nak naik satu-satu ride tu tak perlu beratur terlalu lama mungkin sebab orang tak berapa nak ramai lagi masa tu, memang sangat memudahkan.

Kami lunch kat pizza mania..pizza ni ok,pasta pun ok rasanya(sebab Mia makan banyak) cuma harga biasa la mahal dari biasakan. 

1 botol coke kecil can cost you almost RM6 kat stall didalam tu tapi standard la tu kan,mana-mana theme park pun lebih kurang sama je kan.
Ni sign untuk surau..ada 1 lagi  surau tu sign dia ibu dan anak lelaki
Ni pula sign untuk toilet..comel kan

Yang saya suka tentang legoland ni..kat sana ada surau(2 lagi) toilets pun banyak.Dan diaorang siap ada family toilet yang besar untuk kita bawak masuk anak-anak kecik sekali masuk dalam toilet tu senang dan selesa.

Miniland


Secara keseluruhan pendapat saya Legoland is a place must go untuk mereka yang selalu ke theme park. Insyallah ada rezeki nanti kita repeat lagi bila hotel Legoland dah siap pulak ye hihihi
Ada rezeki kami datang lagi nanti

3 comments:

  1. betul tu.. mmg best la kat sini. besar dan luas, harus repeat lagi sebab banyak juga tak sempat nak cover haritu.. kita tunggu hotel legoland siap. hehehe

    ReplyDelete
  2. bestnya...mmg rata2 yg buat review psl legoland ni ckp situ best.nnti saya pun nk p bwk ank2 :)

    ReplyDelete
  3. akak antara yg kata legoland best..tp ramai gak yg kata tak best..

    mungkin diorang pegi bujang2.. tgk gaya akak cerita mmg family freidnly la kan =)

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Wednesday, December 26, 2012

Trip to Legoland

Minggu lepas kami ke Legoland.
Tiket memang dah beli awal di Matta Fair hari tu.
Our early bird tickets

 Kami overnight di Pariss Hotel Skudai hari sebelumnya sebab nak sampai awal la keLegoland hari tu.(walhal kalau drive dari Melaka pun takde la jauh mana..saja mengadakan)
Kami sampai tu front gate belum buka lagi tapi orang dah mula beratur (sama situasinya macam kat USS dulu) Tepat pukul 10 pagi pagar buka,kami pun masuk..masa tu ada la 2-3 ketul maskot lego tu merayap merata-rata untuk greet the guess yang hadirkan. Kami berkesempatan bergambar dengan maskot comel ni tapi Cik Mia takut dan meraung hihihi (family potrait muka awak cembeng dik) 
Kelakar pulak tengok rupa Mia time ni
 Budak-budak ni memang happy la masa tu..cuaca pun redup je. Nak naik satu-satu ride tu tak perlu beratur terlalu lama mungkin sebab orang tak berapa nak ramai lagi masa tu, memang sangat memudahkan.

Kami lunch kat pizza mania..pizza ni ok,pasta pun ok rasanya(sebab Mia makan banyak) cuma harga biasa la mahal dari biasakan. 

1 botol coke kecil can cost you almost RM6 kat stall didalam tu tapi standard la tu kan,mana-mana theme park pun lebih kurang sama je kan.
Ni sign untuk surau..ada 1 lagi  surau tu sign dia ibu dan anak lelaki
Ni pula sign untuk toilet..comel kan

Yang saya suka tentang legoland ni..kat sana ada surau(2 lagi) toilets pun banyak.Dan diaorang siap ada family toilet yang besar untuk kita bawak masuk anak-anak kecik sekali masuk dalam toilet tu senang dan selesa.

Miniland


Secara keseluruhan pendapat saya Legoland is a place must go untuk mereka yang selalu ke theme park. Insyallah ada rezeki nanti kita repeat lagi bila hotel Legoland dah siap pulak ye hihihi
Ada rezeki kami datang lagi nanti

3 comments:

  1. betul tu.. mmg best la kat sini. besar dan luas, harus repeat lagi sebab banyak juga tak sempat nak cover haritu.. kita tunggu hotel legoland siap. hehehe

    ReplyDelete
  2. bestnya...mmg rata2 yg buat review psl legoland ni ckp situ best.nnti saya pun nk p bwk ank2 :)

    ReplyDelete
  3. akak antara yg kata legoland best..tp ramai gak yg kata tak best..

    mungkin diorang pegi bujang2.. tgk gaya akak cerita mmg family freidnly la kan =)

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015