Monday, March 19, 2012

Teringin sangat-sangat


Tetiba hari tu teringin sesangat nak makan 
ALMOND CHOCOLATE CAKE
Ala..mana nak cari kat Melaka ni kan
huhuhu sedihnya..
tapi mujurla superhero saya mendengar keluhan saya
Terus kami gerak ke destinasi
bagi merealisasikan impian si isteri
mengidam kalah orang mengandungkan!!
Alhamdulillah..dapat apa yang dicari
Yes!! Puas hati dapat makan...
        Syukur..dipermudahkan semua urusan
Jemput makan semua

Mia bukan anak cikgu!

Perbualan antara Mia dan daddynya baru-baru ni
Mummy sekadar curi-curi dengar saja
Daddy : Mia,nama daddy apa?
Mia     : Mohd Selan
Daddy : Daddy keje apa?
Mia     : Cikgu..
Daddy : Mummy nama apa??
Mia    : Emy
Daddy : Mummy keje apa?
Mia     : Cikgu juga..cikgu Emy
Daddy : Mia ni anak cikgu la ye?
Mia     : Eh..bukan!Mia anak mummy dan daddy la (Sambil besar kan mata tanda marah)
hehehe kelakar la Mia ni..betul la tu jawapan dia kan!

Saturday, March 17, 2012

Tragedi Pulau K

Anak dara Daddy
Petang Khamis hari tu saja jalan-jalan petang
kalau kat sini jalan-jalan petang sure tuju ke pantai
Hari tu daddy bawak kitaorg pegi round kat kawasan pantai ni
ada pulau kecik kat area Teluk Gong
biasa lalu je,tak pernah singgah tapi petang tu kami singgah
Pulau ni unik sikit sebab kalau nak pegi kena time air surut
baru ada laluan beting terus ke pulau
kalau air pasang x boleh sampai ke pulau tu
nama dia pun pelik sikit
Orang tempatan mengenali pulau itu dengan nama
*PULAU KONET* (sebut betul-betul tau :p)
Masa kat situ daddy turun dengan Mia je
sebabnya Erfan dah tertido kat seat belakang
mummy tunggu Erfan dalam kereta..
Cantik la juga kawasan kat situ cuma yang tak bestnya
dekat dengan jerat Cina..
Daddy Mia kata rupanya kat area hujung tu pun
ada Kubur orang India..maka jadinya 
Pada saya kawasan tu kurang strategik kot untuk picnic
Nampak x laluan ke area Pulau tu??
Cik Mia berlatar belakangkan Pulau Konet
Makin tembam anak dara ni
 *Malam tu..sampai pukul 2 pagi kami mengalunkan cik Mia..dia tak boleh tido,asyik dok cakap nak pegi sana,kat air tu...(ngeri mummy masa ni).Alhamdulillah berkat air zamzam & daddy bagi air Yassin..Mia tido lena sampai ke pagi*
 

Tuesday, March 13, 2012

Pengisian cuti sekolah


Cuti sekolah seminggu
Nak buat apa??
Adeh!! Memang time cuti macam ni 
tak merasa nak jalan jauh-jauh
sebab penuh dengan kelas tambahan
Takpe la pengorbanan tu semua
yang penting dapat lepak-lepak kat rumah
dengan keluarga kan..
Ahad baru ni dah pergi melabur kat FNJ Bangi
Sementara tunggu no giliran kami
Cheh!!Mengisi masa lapang la katakan
Pegi dengan BFF dari pagi
balik semula ke rumah around 1 ptg
Tak bestnya colour yang dicari xde
tapi takde la balik dengan tangan kosong
Siap buat 2nd round shopping tak tahan tu
Hasil tuaian kali ni..

Monday, March 12, 2012

Olahraga MSSM Masjid Tanah

Berakhir sudah kejohanan olahraga MSSM Masjid Tanah
Alhamdulillah kami berjaya memungut
2 pingat emas,2 pingat perak & 4 pingat gangsa
Gelaran olahragawan harapan juga milik 
Pelari pecut SK Sri Laksamana..syukur
Selain daripada itu kontinjen SK Sri Laksamana juga
berjaya merangkul Gelaran Perbarisan Terbaik
*PERBARISAN PEMBUKAAN*
Kedudukan sekolah berdasarkan kutipan pingat juga
lebih baik dari tahun lepas
No3 dari 28 buah sekolah yang terlibat
*GURU-GURU OLAHRAGA SKSL in orange shirt*
Ok team olahraga SKSL tahun depan kita buat yang lebih baik lagi
Terima kasih juga pada rakan-rakan atas kerjasama 
dan komitmen yang tinggi diberikan 
sepanjang kejohanan berlangsung..
*Anak-anak SKSL yang tinggal untuk sesi perbarisan penutupan*

Monday, March 5, 2012

New family member

Ni gambar baru lahir mama Affan BBM hari tu

Baru hari ni berkesempatan jumpa my new nephew
Anak cousin saya
Budak-budak ni excited jangan cerita la
Especially cik kak kecik si Mia tu
Muka excited habis kak Mia tu..
Welcome to the family 
AFFAN SUFI QHAUSAR
dah sebulan sehari usia Affan
baru aunty Emy sempat nak jenguk awak kan..
ok la better late than never
*ayat penyedap hati sendiri*
Balik rumah aunty dah rindu kan Affan..
Jumpa lagi 24 Mac ni ye sayang...
pssst tetiba terasa teringin nak ada baby lagi..
hik..hik..hik..

Friday, March 2, 2012

Mengidam

Seminggu dua ni memang sibuk di padang
sibuk dengan persediaan olahraga 
MSS Negeri Melaka kawasan Masjid Tanah
dalam kesibukan tu saya tiba-tiba mengidam!!
Oppssss!! Bukan..bukan..bukan mengidam sebab tu
tapi ni mengidam mengada-ngada namanya hehehehe
Weekend ni harus carik ni 
kalau tak kempunan la saya hik..hik..hik..

Nanti saya share ye kalau apa yang saya idamkan dah dapat :p

Monday, March 19, 2012

Teringin sangat-sangat


Tetiba hari tu teringin sesangat nak makan 
ALMOND CHOCOLATE CAKE
Ala..mana nak cari kat Melaka ni kan
huhuhu sedihnya..
tapi mujurla superhero saya mendengar keluhan saya
Terus kami gerak ke destinasi
bagi merealisasikan impian si isteri
mengidam kalah orang mengandungkan!!
Alhamdulillah..dapat apa yang dicari
Yes!! Puas hati dapat makan...
        Syukur..dipermudahkan semua urusan
Jemput makan semua

Mia bukan anak cikgu!

Perbualan antara Mia dan daddynya baru-baru ni
Mummy sekadar curi-curi dengar saja
Daddy : Mia,nama daddy apa?
Mia     : Mohd Selan
Daddy : Daddy keje apa?
Mia     : Cikgu..
Daddy : Mummy nama apa??
Mia    : Emy
Daddy : Mummy keje apa?
Mia     : Cikgu juga..cikgu Emy
Daddy : Mia ni anak cikgu la ye?
Mia     : Eh..bukan!Mia anak mummy dan daddy la (Sambil besar kan mata tanda marah)
hehehe kelakar la Mia ni..betul la tu jawapan dia kan!

Saturday, March 17, 2012

Tragedi Pulau K

Anak dara Daddy
Petang Khamis hari tu saja jalan-jalan petang
kalau kat sini jalan-jalan petang sure tuju ke pantai
Hari tu daddy bawak kitaorg pegi round kat kawasan pantai ni
ada pulau kecik kat area Teluk Gong
biasa lalu je,tak pernah singgah tapi petang tu kami singgah
Pulau ni unik sikit sebab kalau nak pegi kena time air surut
baru ada laluan beting terus ke pulau
kalau air pasang x boleh sampai ke pulau tu
nama dia pun pelik sikit
Orang tempatan mengenali pulau itu dengan nama
*PULAU KONET* (sebut betul-betul tau :p)
Masa kat situ daddy turun dengan Mia je
sebabnya Erfan dah tertido kat seat belakang
mummy tunggu Erfan dalam kereta..
Cantik la juga kawasan kat situ cuma yang tak bestnya
dekat dengan jerat Cina..
Daddy Mia kata rupanya kat area hujung tu pun
ada Kubur orang India..maka jadinya 
Pada saya kawasan tu kurang strategik kot untuk picnic
Nampak x laluan ke area Pulau tu??
Cik Mia berlatar belakangkan Pulau Konet
Makin tembam anak dara ni
 *Malam tu..sampai pukul 2 pagi kami mengalunkan cik Mia..dia tak boleh tido,asyik dok cakap nak pegi sana,kat air tu...(ngeri mummy masa ni).Alhamdulillah berkat air zamzam & daddy bagi air Yassin..Mia tido lena sampai ke pagi*
 

Tuesday, March 13, 2012

Pengisian cuti sekolah


Cuti sekolah seminggu
Nak buat apa??
Adeh!! Memang time cuti macam ni 
tak merasa nak jalan jauh-jauh
sebab penuh dengan kelas tambahan
Takpe la pengorbanan tu semua
yang penting dapat lepak-lepak kat rumah
dengan keluarga kan..
Ahad baru ni dah pergi melabur kat FNJ Bangi
Sementara tunggu no giliran kami
Cheh!!Mengisi masa lapang la katakan
Pegi dengan BFF dari pagi
balik semula ke rumah around 1 ptg
Tak bestnya colour yang dicari xde
tapi takde la balik dengan tangan kosong
Siap buat 2nd round shopping tak tahan tu
Hasil tuaian kali ni..

Monday, March 12, 2012

Olahraga MSSM Masjid Tanah

Berakhir sudah kejohanan olahraga MSSM Masjid Tanah
Alhamdulillah kami berjaya memungut
2 pingat emas,2 pingat perak & 4 pingat gangsa
Gelaran olahragawan harapan juga milik 
Pelari pecut SK Sri Laksamana..syukur
Selain daripada itu kontinjen SK Sri Laksamana juga
berjaya merangkul Gelaran Perbarisan Terbaik
*PERBARISAN PEMBUKAAN*
Kedudukan sekolah berdasarkan kutipan pingat juga
lebih baik dari tahun lepas
No3 dari 28 buah sekolah yang terlibat
*GURU-GURU OLAHRAGA SKSL in orange shirt*
Ok team olahraga SKSL tahun depan kita buat yang lebih baik lagi
Terima kasih juga pada rakan-rakan atas kerjasama 
dan komitmen yang tinggi diberikan 
sepanjang kejohanan berlangsung..
*Anak-anak SKSL yang tinggal untuk sesi perbarisan penutupan*

Monday, March 5, 2012

New family member

Ni gambar baru lahir mama Affan BBM hari tu

Baru hari ni berkesempatan jumpa my new nephew
Anak cousin saya
Budak-budak ni excited jangan cerita la
Especially cik kak kecik si Mia tu
Muka excited habis kak Mia tu..
Welcome to the family 
AFFAN SUFI QHAUSAR
dah sebulan sehari usia Affan
baru aunty Emy sempat nak jenguk awak kan..
ok la better late than never
*ayat penyedap hati sendiri*
Balik rumah aunty dah rindu kan Affan..
Jumpa lagi 24 Mac ni ye sayang...
pssst tetiba terasa teringin nak ada baby lagi..
hik..hik..hik..

Friday, March 2, 2012

Mengidam

Seminggu dua ni memang sibuk di padang
sibuk dengan persediaan olahraga 
MSS Negeri Melaka kawasan Masjid Tanah
dalam kesibukan tu saya tiba-tiba mengidam!!
Oppssss!! Bukan..bukan..bukan mengidam sebab tu
tapi ni mengidam mengada-ngada namanya hehehehe
Weekend ni harus carik ni 
kalau tak kempunan la saya hik..hik..hik..

Nanti saya share ye kalau apa yang saya idamkan dah dapat :p

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015