Monday, April 23, 2012

Mia & homework

Saya sangat fokus bila buat homework.
Kalau saya tak siapkan cepat,nanti saya tak boleh main basikal. Gigih tau saya siapkan homework saya ptg tu juga sebelum main.Mummy kata tulisan saya sudah improve.Makin hari lebih kemas dan cantik..♥♡
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, April 21, 2012

Homework



Saya sedang gigih sekarang ni
Buat homework sikit (next trip)
+ keje2 sekolah pun menimbun tu.
Mesyuarat Agung PIBG pun tak lama lagi dah
(saya kan SU PIBG) hahaha

Kemana kita cuti sekolah kali ye??
TUNGGUUUUU
*Eh ipad baru dah berada dipasaran kan..tetiba rasa mcm tak berapa nak best pula pakai ipad sedia ada tu..hahahah ngada lebih*

Monday, April 16, 2012

Sukaneka Tahunan Tadika Manja Bonda

Sabtu lepas ada sukaneka tahunan
Tadika Manja Bonda,tadika Mia la tu.
Ok awal pagi lagi dah siap-siap budak kecik tu.Excited sangat dia. Masa dari dalam kereta lagi dia dah siap pesan,mummy dan daddy nanti tepuk tangan tau bila Mia lari.hehehehe
Mia masuk acara lari, dapat no 4 je.xpe la,yang penting dia happy.Dia memang sporting sangat hari tu. Xde nangis-nangis macam the previous years. Nampak dia dah besar pulak bila dia pandai bawak diri dengan kwn2 dia..ok jom layan serba sedikit gambar Mia yang mummy tepek kat sini.Yang lain masih dalam camera. ツ
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, April 12, 2012

Melegakan stress

Sedang gigih menyelesaikan tugasan.
Nak kena submit esok ni
Saya ada peneman dikala stress ini
Secawan nescafe panas setia menemani saya
Di kala malam yang sunyi ini
Majoriti penghuni alam sedang lena dibuai mimpi..
P/s:Syukur Alhamdulillah,Allah makbulkan doa-doa rakyat Malaysia agar kita semua dilindungi olehNya dari sebarang bencana Tsunami *penuh timeline twitter tau,my tweet's friend sama2 berdoa agar kita semua selamat*

Monday, April 9, 2012

Bila Hero Pujaan Menang

Tahniah Aaron Aziz.Berjaya merangkul Anugerah Artis Paling Popular 2012. Cik Mia si aaronator kecil kat rumah tu paling happy bila hero pujaan dia menang(mummy pun tumpang sekaki)Malam tadi dia memang tunggu sampai selesai la ABPBH tu.

Sunday, April 8, 2012

Testing

Assalamualaikum..
Bismillahirahmanirahim..kita nak testing ni. Testing update blog dari cik BB. Lama dah belajar tp tak sempat nak test lagi.Harap-harap percubaan pertama ini berjaya ☺
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Pertandingan Nyanyian Solo Negeri Melaka

Jumaat malam Sabtu yang lepas
Sekolah kami jadi tuan rumah untuk 
Nyanyian Solo Peringkat Negeri Melaka
bagi kali kedua..tahun depan pun tuan rumah juga
Majlis diadakan di MITC sempena 
Karnival Pendidikan & Pesta Buku peringkat negeri
Petang pukul 6 dah sampai MITC
maklumla bila jadi pengelola banyak benda kena buat
Majlis berakhir sekitar jam 11 malam
Letih tapi gembira sebab semuanya berjalan lancar
Alhamdulillah..jom layan gambar-gambar sekitar majlis
Bahagian Pendaftaran
AJK Makanan
Pengacara Majlis
Pentas sebelum majlis
Dressing budak-budak ni kalah artis
Johan Nyanyian Solo 2012-Peserta dari kawasan Masjid Tanah
Rakan-rakan seperjuangan...
Barisn AJK yang terlibat bersama Ketua Sektor

Kawan-kawan sekepala...

Manusia Berubah?


Kenapa manusia perlu berubah??
Manusia perlu berubah untuk menjadi lebih matang
menjadi lebih baik dari sebelumnya
berubah ke arah yang lebih positif
meninggalkan perkara-perkara yang negatif
Sedangkan pasir disungai juga boleh berubah kedudukannya
inikan pula kita,manusia yang punya akal dan hati
Andai ada dikalangan rakan-rakan kita
ahli keluarga yang ingin berubah
Berubah ke arah kebaikan..
Kita haruslah menyokong tindakan mereka
Tak salah sekiranya kita juga turut sama berubah
Mohonlah pada Allah agar kita semua dibuka pintu hati
untuk berubah kearah kebaikan
InsyaAllah...setiap niat yang baik itu akan dipermudahkan olehNya
-IMAGE CREDIT TO GOOGLE-
~PESANAN & PERINGATAN UNTUK DIRI SENDIRI~

Wednesday, April 4, 2012

Lawatan ke Rumah Sri Kenangan

Back dated entry lagi
Kerja berlambak..mana yang perlu diutamakan,diutamakan dulu kan
Ok ni nak cerita masa kami pergi lawatan ke
RUMAH SRI KENANGAN,CHENG,MELAKA
 (Rumah orang tua-tua)
 Pergi ramai-ramai..semua guru wajib hadirkan diri 
sebab ni program sekolah
 Kitaorang pegi naik bas yang disediakan
Sampai-sampai je kita pose dulu ye
Sebilangan besar yang hadir
Bila ramai-ramai susah betul nak setting...
Ok masuk dalam tu kami ditaklimatkan
serba ringkas tentang keadaan penghuni
dan suasana disitu
Opppsss kantoi..tp masa ni belum start taklimat ye


Sedih dengar kisah hidup mereka yang ada antaranya
mempunyai 12 orang anak & kesemuanya berjaya
tapi sisa hidupnya dihabiskan disitu
macam-macam kisah ada..
Lepas taklimat baru boleh masuk ke dalam
TETAPI
sepanjang berada di dalam blok penginapan
kami tak dibenarkan merakamkan sebarang gambar
atas sebab-sebab tertentu..
Simpat...Sedih..semua ada bila dengar kisah hidup mereka
Balik dari situ kami ramai-ramai pegi lunch dulu
Then sempat pulak naik Menara Taming Sari
*dah berapa kali dah naik ni*
Menunggu giliran
Riuh rendah masa dalam tu..
Dalam pukul 2 lebih sampai rumah semula..
Banyak pengajaran diperolehi sepanjang berada 
di Rumah Sri Kenangan tu
semoga kita sama-sama menjadikannya sebagai ikhtibar


Monday, April 2, 2012

1st Cuti untuk 2012

Hari ni saya cuti
kira 1st Cuti Rehat Khas (CRK) untuk 2012
saya terpaksa cuti hari ni sebab
si comel saya demam..

Asyik on and off saja demamnya
Malam tadi mummy dan daddy dok tido-tido ayam je
menjagakan cik Mia 

Panas badan dia datang tiba-tiba
 Daddy tak boleh nak cuti hari ni
sebab petang nanti ada meeting
Maka hari ni mummy la on leave
nak bawak pegi klinik nak buat blood test
takut kalau demam lain pula kan..
Harap-harap takde yang serius..
tunggu cik Mia bangun dulu lepas tu baru nak ke klinik

Monday, April 23, 2012

Mia & homework

Saya sangat fokus bila buat homework.
Kalau saya tak siapkan cepat,nanti saya tak boleh main basikal. Gigih tau saya siapkan homework saya ptg tu juga sebelum main.Mummy kata tulisan saya sudah improve.Makin hari lebih kemas dan cantik..♥♡
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, April 21, 2012

Homework



Saya sedang gigih sekarang ni
Buat homework sikit (next trip)
+ keje2 sekolah pun menimbun tu.
Mesyuarat Agung PIBG pun tak lama lagi dah
(saya kan SU PIBG) hahaha

Kemana kita cuti sekolah kali ye??
TUNGGUUUUU
*Eh ipad baru dah berada dipasaran kan..tetiba rasa mcm tak berapa nak best pula pakai ipad sedia ada tu..hahahah ngada lebih*

Monday, April 16, 2012

Sukaneka Tahunan Tadika Manja Bonda

Sabtu lepas ada sukaneka tahunan
Tadika Manja Bonda,tadika Mia la tu.
Ok awal pagi lagi dah siap-siap budak kecik tu.Excited sangat dia. Masa dari dalam kereta lagi dia dah siap pesan,mummy dan daddy nanti tepuk tangan tau bila Mia lari.hehehehe
Mia masuk acara lari, dapat no 4 je.xpe la,yang penting dia happy.Dia memang sporting sangat hari tu. Xde nangis-nangis macam the previous years. Nampak dia dah besar pulak bila dia pandai bawak diri dengan kwn2 dia..ok jom layan serba sedikit gambar Mia yang mummy tepek kat sini.Yang lain masih dalam camera. ツ
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, April 12, 2012

Melegakan stress

Sedang gigih menyelesaikan tugasan.
Nak kena submit esok ni
Saya ada peneman dikala stress ini
Secawan nescafe panas setia menemani saya
Di kala malam yang sunyi ini
Majoriti penghuni alam sedang lena dibuai mimpi..
P/s:Syukur Alhamdulillah,Allah makbulkan doa-doa rakyat Malaysia agar kita semua dilindungi olehNya dari sebarang bencana Tsunami *penuh timeline twitter tau,my tweet's friend sama2 berdoa agar kita semua selamat*

Monday, April 9, 2012

Bila Hero Pujaan Menang

Tahniah Aaron Aziz.Berjaya merangkul Anugerah Artis Paling Popular 2012. Cik Mia si aaronator kecil kat rumah tu paling happy bila hero pujaan dia menang(mummy pun tumpang sekaki)Malam tadi dia memang tunggu sampai selesai la ABPBH tu.

Sunday, April 8, 2012

Testing

Assalamualaikum..
Bismillahirahmanirahim..kita nak testing ni. Testing update blog dari cik BB. Lama dah belajar tp tak sempat nak test lagi.Harap-harap percubaan pertama ini berjaya ☺
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Pertandingan Nyanyian Solo Negeri Melaka

Jumaat malam Sabtu yang lepas
Sekolah kami jadi tuan rumah untuk 
Nyanyian Solo Peringkat Negeri Melaka
bagi kali kedua..tahun depan pun tuan rumah juga
Majlis diadakan di MITC sempena 
Karnival Pendidikan & Pesta Buku peringkat negeri
Petang pukul 6 dah sampai MITC
maklumla bila jadi pengelola banyak benda kena buat
Majlis berakhir sekitar jam 11 malam
Letih tapi gembira sebab semuanya berjalan lancar
Alhamdulillah..jom layan gambar-gambar sekitar majlis
Bahagian Pendaftaran
AJK Makanan
Pengacara Majlis
Pentas sebelum majlis
Dressing budak-budak ni kalah artis
Johan Nyanyian Solo 2012-Peserta dari kawasan Masjid Tanah
Rakan-rakan seperjuangan...
Barisn AJK yang terlibat bersama Ketua Sektor

Kawan-kawan sekepala...

Manusia Berubah?


Kenapa manusia perlu berubah??
Manusia perlu berubah untuk menjadi lebih matang
menjadi lebih baik dari sebelumnya
berubah ke arah yang lebih positif
meninggalkan perkara-perkara yang negatif
Sedangkan pasir disungai juga boleh berubah kedudukannya
inikan pula kita,manusia yang punya akal dan hati
Andai ada dikalangan rakan-rakan kita
ahli keluarga yang ingin berubah
Berubah ke arah kebaikan..
Kita haruslah menyokong tindakan mereka
Tak salah sekiranya kita juga turut sama berubah
Mohonlah pada Allah agar kita semua dibuka pintu hati
untuk berubah kearah kebaikan
InsyaAllah...setiap niat yang baik itu akan dipermudahkan olehNya
-IMAGE CREDIT TO GOOGLE-
~PESANAN & PERINGATAN UNTUK DIRI SENDIRI~

Wednesday, April 4, 2012

Lawatan ke Rumah Sri Kenangan

Back dated entry lagi
Kerja berlambak..mana yang perlu diutamakan,diutamakan dulu kan
Ok ni nak cerita masa kami pergi lawatan ke
RUMAH SRI KENANGAN,CHENG,MELAKA
 (Rumah orang tua-tua)
 Pergi ramai-ramai..semua guru wajib hadirkan diri 
sebab ni program sekolah
 Kitaorang pegi naik bas yang disediakan
Sampai-sampai je kita pose dulu ye
Sebilangan besar yang hadir
Bila ramai-ramai susah betul nak setting...
Ok masuk dalam tu kami ditaklimatkan
serba ringkas tentang keadaan penghuni
dan suasana disitu
Opppsss kantoi..tp masa ni belum start taklimat ye


Sedih dengar kisah hidup mereka yang ada antaranya
mempunyai 12 orang anak & kesemuanya berjaya
tapi sisa hidupnya dihabiskan disitu
macam-macam kisah ada..
Lepas taklimat baru boleh masuk ke dalam
TETAPI
sepanjang berada di dalam blok penginapan
kami tak dibenarkan merakamkan sebarang gambar
atas sebab-sebab tertentu..
Simpat...Sedih..semua ada bila dengar kisah hidup mereka
Balik dari situ kami ramai-ramai pegi lunch dulu
Then sempat pulak naik Menara Taming Sari
*dah berapa kali dah naik ni*
Menunggu giliran
Riuh rendah masa dalam tu..
Dalam pukul 2 lebih sampai rumah semula..
Banyak pengajaran diperolehi sepanjang berada 
di Rumah Sri Kenangan tu
semoga kita sama-sama menjadikannya sebagai ikhtibar


Monday, April 2, 2012

1st Cuti untuk 2012

Hari ni saya cuti
kira 1st Cuti Rehat Khas (CRK) untuk 2012
saya terpaksa cuti hari ni sebab
si comel saya demam..

Asyik on and off saja demamnya
Malam tadi mummy dan daddy dok tido-tido ayam je
menjagakan cik Mia 

Panas badan dia datang tiba-tiba
 Daddy tak boleh nak cuti hari ni
sebab petang nanti ada meeting
Maka hari ni mummy la on leave
nak bawak pegi klinik nak buat blood test
takut kalau demam lain pula kan..
Harap-harap takde yang serius..
tunggu cik Mia bangun dulu lepas tu baru nak ke klinik

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015