Wednesday, August 29, 2012

Kuih Raya kali ni..

Tahun ni kuih dan cake semuanya beli.Takde satu pun hasil air tangan sendiri..sedihnya.☹Tapi nak buat macam mana memang tak sempat,even yang mudah-mudah pun x dapat nak buat.Erfan dengan Mia hari-hari dok berlagu kat telinga bila mummy nak buat kuih raya ni??Mungkin sebab bila pegi sekolah kawan-kawan diaorg bercerita mak mereka buat kuih raya ke kan!!Kesian budak berdua tu.Takpe tahun depan kita cuba cari waktu untuk buat ye..yang simple-simple pun jadi la kan..Tahun ni beli biskut dlm 6-7 jenis je..sebab x nak beli banyak-banyak nanti membazir pulak.Tapi kerepek ada 3 jenis..favourite cik Mia kerepek-kerepek tu!Tak sempat angkat kat orang pu,dia je belasah.Ok meh nak tayang sikit antara biskut yang ada ye..biskut tunjuk je pun tapi rasa memang marvellous ☺
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, August 27, 2012

Syawal 1433H

Alhamdulillah,bulan Syawal menjelma lagi!!Yeah..tahun ni pagi 1 Syawal kami sambut di Seremban sebab tahun ni turn beraya di Seremban tapi petang tu dah balik beraya di kampung suami di Melaka pulak..Sehari sebelum raya tu kami sempat bawak anak-anak pegi kubur arwah atuk dan nenek belah saya di Makan Tn.Hj Said..Erfan dan Mia 1st time sampai sini,selalunya budak berdua ni tinggal.Seronok la diaorg new experience kan..Skrg ni masih lagi dalam mood raya.Walaupun dah start sekolah semula dan hari ni baru nak mula puasa sunat Bulan Syawal tapi mood raya tetap ada.Kita pegi la beraya belah malam kan..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, August 15, 2012

SALAM LEBARAN 1433H

Salam Lebaran 1433H dari kami sekeluarga.Mohon ampun dan maaf andai ada silap tutur dan kata.Semoga lebaran kali ini lebih bermakna buat kita semua..Buat rakan-rakan yang akan pulang ke kampung,semoga selamat sampai ke kampung halaman.Tahun ni turn beraya di Seremban (ˆ⌣ˆ)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, August 12, 2012

Sabtu-Hari Mengemas

Semalam seharian mengemas rumah.Main target semalam~ruang tamu.Masuk tengahari rasa nak pitam dek mengemas ye la start dari lepas sahur lagi.Basuh baju-baju raya anak-anak,tukar langsir tapi bukan langsir baru tempah ye..baru keluar dari almari,lap tingkap dan kipas segala.Mujur la Mr.Hubby ringan tulang.Bab-bab memanjat dan lap-lap habuk ni semua dia yang take over.Bila tengok rumah dah kemas lapang je dada.Ni antara hasil deco semalam..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Rabu hari tu,lepas balik sekolah.. ambik Mia di nursery terus ke Banda Hilir.Dengan 1 misi untuk menunaikan hasrat anak dara yang sorang tu.Kami ke Toko Kebaya Che' Ros kat area Bangunan Merah di Banda Hilir tu.Mujur jumpe apa yang dicari..syukur Alhamdulillah.Asalnya nak beli sehelai je,tapi bila dah jumpe tu rupa-rupanya harga kat sini jauh lebih murah dari harga yang kami dapat tahun lepas.Apa lagi terus rembat 2...walaupun Mia nak 3pasang.OVER TAU!!Lepas tu terus ke Mahkota Parade untuk berbuka puasa.Lepas berbuka kitaorang nampak ratusan manusia beratur untuk dapatkan ice cream free kat Baskin Robbins,..anak-anak sibuk nak ice cream jugak tapi kami beli kat Gelato Fruity je.Kat BR tu kaunter untuk orang membeli pun dah tak nampak..takpe esok lusa kita pegi beli ye anak-anak ku ツ

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, August 10, 2012

Mia demam lagi

Semalam muntah 3-4kali.2-3 kali tukar cadar,pagi ni muntah beberapa kali masa sebelum waktu sahur tu.Di sekolah td lagi 15minit mummy nak balik dah cikgu dia call bdn Mia panas lepas muntah kat sekolah td.Dah pegi klinik,doktor kata demam biasa.Mungkin sebab cuaca panas sangat ni.Cepat sembuh dik,nak raya ni ツ
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, August 29, 2012

Kuih Raya kali ni..

Tahun ni kuih dan cake semuanya beli.Takde satu pun hasil air tangan sendiri..sedihnya.☹Tapi nak buat macam mana memang tak sempat,even yang mudah-mudah pun x dapat nak buat.Erfan dengan Mia hari-hari dok berlagu kat telinga bila mummy nak buat kuih raya ni??Mungkin sebab bila pegi sekolah kawan-kawan diaorg bercerita mak mereka buat kuih raya ke kan!!Kesian budak berdua tu.Takpe tahun depan kita cuba cari waktu untuk buat ye..yang simple-simple pun jadi la kan..Tahun ni beli biskut dlm 6-7 jenis je..sebab x nak beli banyak-banyak nanti membazir pulak.Tapi kerepek ada 3 jenis..favourite cik Mia kerepek-kerepek tu!Tak sempat angkat kat orang pu,dia je belasah.Ok meh nak tayang sikit antara biskut yang ada ye..biskut tunjuk je pun tapi rasa memang marvellous ☺
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, August 27, 2012

Syawal 1433H

Alhamdulillah,bulan Syawal menjelma lagi!!Yeah..tahun ni pagi 1 Syawal kami sambut di Seremban sebab tahun ni turn beraya di Seremban tapi petang tu dah balik beraya di kampung suami di Melaka pulak..Sehari sebelum raya tu kami sempat bawak anak-anak pegi kubur arwah atuk dan nenek belah saya di Makan Tn.Hj Said..Erfan dan Mia 1st time sampai sini,selalunya budak berdua ni tinggal.Seronok la diaorg new experience kan..Skrg ni masih lagi dalam mood raya.Walaupun dah start sekolah semula dan hari ni baru nak mula puasa sunat Bulan Syawal tapi mood raya tetap ada.Kita pegi la beraya belah malam kan..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, August 15, 2012

SALAM LEBARAN 1433H

Salam Lebaran 1433H dari kami sekeluarga.Mohon ampun dan maaf andai ada silap tutur dan kata.Semoga lebaran kali ini lebih bermakna buat kita semua..Buat rakan-rakan yang akan pulang ke kampung,semoga selamat sampai ke kampung halaman.Tahun ni turn beraya di Seremban (ˆ⌣ˆ)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, August 12, 2012

Sabtu-Hari Mengemas

Semalam seharian mengemas rumah.Main target semalam~ruang tamu.Masuk tengahari rasa nak pitam dek mengemas ye la start dari lepas sahur lagi.Basuh baju-baju raya anak-anak,tukar langsir tapi bukan langsir baru tempah ye..baru keluar dari almari,lap tingkap dan kipas segala.Mujur la Mr.Hubby ringan tulang.Bab-bab memanjat dan lap-lap habuk ni semua dia yang take over.Bila tengok rumah dah kemas lapang je dada.Ni antara hasil deco semalam..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Rabu hari tu,lepas balik sekolah.. ambik Mia di nursery terus ke Banda Hilir.Dengan 1 misi untuk menunaikan hasrat anak dara yang sorang tu.Kami ke Toko Kebaya Che' Ros kat area Bangunan Merah di Banda Hilir tu.Mujur jumpe apa yang dicari..syukur Alhamdulillah.Asalnya nak beli sehelai je,tapi bila dah jumpe tu rupa-rupanya harga kat sini jauh lebih murah dari harga yang kami dapat tahun lepas.Apa lagi terus rembat 2...walaupun Mia nak 3pasang.OVER TAU!!Lepas tu terus ke Mahkota Parade untuk berbuka puasa.Lepas berbuka kitaorang nampak ratusan manusia beratur untuk dapatkan ice cream free kat Baskin Robbins,..anak-anak sibuk nak ice cream jugak tapi kami beli kat Gelato Fruity je.Kat BR tu kaunter untuk orang membeli pun dah tak nampak..takpe esok lusa kita pegi beli ye anak-anak ku ツ

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, August 10, 2012

Mia demam lagi

Semalam muntah 3-4kali.2-3 kali tukar cadar,pagi ni muntah beberapa kali masa sebelum waktu sahur tu.Di sekolah td lagi 15minit mummy nak balik dah cikgu dia call bdn Mia panas lepas muntah kat sekolah td.Dah pegi klinik,doktor kata demam biasa.Mungkin sebab cuaca panas sangat ni.Cepat sembuh dik,nak raya ni ツ
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone
Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015