Monday, May 27, 2013

First time cuba

Salam,
First time cuba panggang ikan guna asam jawa dan garam.
Serious tak pernah buat sebelum ni.
Maklumlah orang tak pandai masak ni kan hihihi
Biasanya perap dengan garam kunyit je.
Sehinggalah sorang rakan mengesyorkan
cuba guna kaedah macam ni pula.
Ni menu kami masa cuti Hari Wesak baru ni.
Lumurkan asam jawa dan garam pada ikan
Perapkan setika
Panggangkan ikan
Guna si AJAIB ni la senang dan ringkas
Dah siap dan rasanya boleh diterima oleh tekak saya
Menu untuk saya 
Secara keseluruhan ok la panggang ikan yang diperap dengan asam jawa ni.
Rasanya lebih unik dari perap dengan kunyit kot.
Lain kali boleh cuba lagi



1 comment:

  1. babe,
    try goreng pulak. fave aku.. ikan terubuk, ko marinate dgn garam+kunyit+asam jawa. pastu goreng. kaler dia will itam. tapi rs dia gila marbeles!!
    ya rabbi.. dah terliuq dah ni. weekend ni nk cr ikan terubuk la.. hahaha..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Monday, May 27, 2013

First time cuba

Salam,
First time cuba panggang ikan guna asam jawa dan garam.
Serious tak pernah buat sebelum ni.
Maklumlah orang tak pandai masak ni kan hihihi
Biasanya perap dengan garam kunyit je.
Sehinggalah sorang rakan mengesyorkan
cuba guna kaedah macam ni pula.
Ni menu kami masa cuti Hari Wesak baru ni.
Lumurkan asam jawa dan garam pada ikan
Perapkan setika
Panggangkan ikan
Guna si AJAIB ni la senang dan ringkas
Dah siap dan rasanya boleh diterima oleh tekak saya
Menu untuk saya 
Secara keseluruhan ok la panggang ikan yang diperap dengan asam jawa ni.
Rasanya lebih unik dari perap dengan kunyit kot.
Lain kali boleh cuba lagi



1 comment:

  1. babe,
    try goreng pulak. fave aku.. ikan terubuk, ko marinate dgn garam+kunyit+asam jawa. pastu goreng. kaler dia will itam. tapi rs dia gila marbeles!!
    ya rabbi.. dah terliuq dah ni. weekend ni nk cr ikan terubuk la.. hahaha..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015