Tuesday, June 4, 2013

Masalah dengan UNIFORM sekolah


Salam,

Korang...nak tanya ni.
Untuk mereka-mereka yang ada anak sekolah rendah kan.


Korang berdepan tak dengan masalah nak menyental uniform sekolah anak-anak??
Terutamanya yang pakai uniform warna putih tu.

Kat rumah ni kalau uniform budak-budak ni sure nak kena sental & berus pakai tangan dulu.
Sebelum mummy diaorang campak masuk washer.
Sebab kadang-kadang tu kotoran tak hilang huhuhu
Biasanya dalam keadaan uniform tu masih kering kita letakkan sabun sikit
Biarkan dalam 5-10 minit lepas tu baru start sental
Selalunya Erfan punye uniform la macam tu.

Paling macam nak pengsan kalau nak berus baju sekolah agama.
Dari baju sampai ke seluar warna putih kan huhuhu

Nanti kot Mia dah sekolah dengan baju kurung segala tu.
Sure makin bertambah la aktiviti penyentalan mummy korang anak-anak oiii
Ke korang takde masalah nak mencuci uniform anak-anak korang?
Cuba share kaedah yang korang guna kan ye

6 comments:

  1. Fuhhhh bab menyental baju sekolah mmg hazab kan kak...lagi2 yg kaler putih...sbb tu laaa besar impian lieya kalo budak2 ni dpt jd pengawas hahahahah hilang hazab menyental baju putih kan kak....

    Mcm lieya rendam ngan varnish je kak...pastu campak dlm washing machine...lieya x dan laa nak menyental pki berus...mls pun ye jugak hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak tu mujur la Ezhan dah pakai uniform pengawas(pink) kalau x nangis nak menyental Lieya huhuhu

      Delete
  2. he he he...samalah kak oittt
    anak dara den tu namanyer anak dara..
    tp baju sekolah tadika agama dia.....adeh!
    nak pengsan mak tau..
    esp tang siku ttu..nak kena sental bebetul...kalau tak hitam jerrr.....
    hari2 dok basuh baju sekolah tadika agama dia kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Zana,akak ni dah terbanyang dah Mia sok nanti sure la jenuh maknya nak menyental

      Delete
  3. bab sental uniform sekolah yg warna putih mmg perkara biasa kot bg ibu2 yg ada anak sekolah ni termasuklah akak... adehhh... mmg leh pitam tengok pakaian sekolah agama anak bujang akak tu.. baju sekolah kebangsaan okla sikit sbb kena sental tang kolar je.. tak teruk sgt.. yg sekolah agama memang teruklah.. tang siku.. tang lutut seluarnya.. dia ada byk masa boleh bermain sebelum kita dtg jemput kat sekolah.. maklumlah kita balik kerja & nak sampai ke sekolah ambil masa juga... sebb tulah bajunya tu kotor sgt...

    selalunya sebelum basuh akak rendam sekejap dengan sabun serbuk & clorox bagi baju warna putih.. pastu cepat2 sental.. takleh rendam lama2 nnt silap2 name tag dia pulak yg pudar warna akibat clorox.. nnt nak cuba jugalah cara lieya guna vanish.. kot2 tak perlu menyental lagi.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak,semua ibu2 yang ada anak-anak terutamanya kat sek ren dah berhadapan dengan masalah yang sama

      Delete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Tuesday, June 4, 2013

Masalah dengan UNIFORM sekolah


Salam,

Korang...nak tanya ni.
Untuk mereka-mereka yang ada anak sekolah rendah kan.


Korang berdepan tak dengan masalah nak menyental uniform sekolah anak-anak??
Terutamanya yang pakai uniform warna putih tu.

Kat rumah ni kalau uniform budak-budak ni sure nak kena sental & berus pakai tangan dulu.
Sebelum mummy diaorang campak masuk washer.
Sebab kadang-kadang tu kotoran tak hilang huhuhu
Biasanya dalam keadaan uniform tu masih kering kita letakkan sabun sikit
Biarkan dalam 5-10 minit lepas tu baru start sental
Selalunya Erfan punye uniform la macam tu.

Paling macam nak pengsan kalau nak berus baju sekolah agama.
Dari baju sampai ke seluar warna putih kan huhuhu

Nanti kot Mia dah sekolah dengan baju kurung segala tu.
Sure makin bertambah la aktiviti penyentalan mummy korang anak-anak oiii
Ke korang takde masalah nak mencuci uniform anak-anak korang?
Cuba share kaedah yang korang guna kan ye

6 comments:

  1. Fuhhhh bab menyental baju sekolah mmg hazab kan kak...lagi2 yg kaler putih...sbb tu laaa besar impian lieya kalo budak2 ni dpt jd pengawas hahahahah hilang hazab menyental baju putih kan kak....

    Mcm lieya rendam ngan varnish je kak...pastu campak dlm washing machine...lieya x dan laa nak menyental pki berus...mls pun ye jugak hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak tu mujur la Ezhan dah pakai uniform pengawas(pink) kalau x nangis nak menyental Lieya huhuhu

      Delete
  2. he he he...samalah kak oittt
    anak dara den tu namanyer anak dara..
    tp baju sekolah tadika agama dia.....adeh!
    nak pengsan mak tau..
    esp tang siku ttu..nak kena sental bebetul...kalau tak hitam jerrr.....
    hari2 dok basuh baju sekolah tadika agama dia kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Zana,akak ni dah terbanyang dah Mia sok nanti sure la jenuh maknya nak menyental

      Delete
  3. bab sental uniform sekolah yg warna putih mmg perkara biasa kot bg ibu2 yg ada anak sekolah ni termasuklah akak... adehhh... mmg leh pitam tengok pakaian sekolah agama anak bujang akak tu.. baju sekolah kebangsaan okla sikit sbb kena sental tang kolar je.. tak teruk sgt.. yg sekolah agama memang teruklah.. tang siku.. tang lutut seluarnya.. dia ada byk masa boleh bermain sebelum kita dtg jemput kat sekolah.. maklumlah kita balik kerja & nak sampai ke sekolah ambil masa juga... sebb tulah bajunya tu kotor sgt...

    selalunya sebelum basuh akak rendam sekejap dengan sabun serbuk & clorox bagi baju warna putih.. pastu cepat2 sental.. takleh rendam lama2 nnt silap2 name tag dia pulak yg pudar warna akibat clorox.. nnt nak cuba jugalah cara lieya guna vanish.. kot2 tak perlu menyental lagi.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak,semua ibu2 yang ada anak-anak terutamanya kat sek ren dah berhadapan dengan masalah yang sama

      Delete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015