Sunday, October 6, 2013

Dugaan minggu lalu

Salam..
Minggu lepas minggu yang sangat mencabar.
Bermula dengan anak-anak keracunan makanan.
Hari Khamis terpaksa ambik cuti menjaga ketiga-tiga mereka dirumah.
Dah bawak ke klinik pagi tu,makan ubat menjelang petang nampak beransur pulih.
Lepas Isyak pulak daddy budak-budak ni pegi klinik.
Sebabnya dia kata dah dua tiga hari badan lenguh-lenguh 
tapi hari tu tangan kanan dia dah naik kebas pulak.
Dari klinik dia call kata doktor suruh pegi hospital.
Hypertension rupanya..bacaan tekanan darah malam tu melebihi 200.
Balik rumah kemas-kemas barang terus ke Melaka.
Angkut budak-budak ni sekali sebab dah malam kan takkan nak tinggalkan pulak.
Memang mummy la drive ke Melaka tu.
Sampai bahagian emergency kat Putra Specialist tu lebih kurang pukul 10.30 malam dah.
Ramai pulak orang dalam kami tetap menunggu dengan sabar.
Bila dah periksa semua confirm kena admit wad malam tu.
Selesai daddy masuk wad segala dah pukul 1.15 pagi.
Dia dah risau nak lepaskan kami balik ke Masjid Tanah masa tu.
Nak tak nak terpaksa juga balik kan..nak buat macam mana.
Dengan hujan yang sangat lebat..
tapi berbekalkan kekuatan dari anak-anak saya redha dan tabah.
Saya percaya Allah melindungi kami nanti.
Walaupun dalam hati masa tu Allah saja yang tahu.
Berdebarnya la ya Allah..sepanjang perjalanan tu.
Alhamdulillah kami selamat sampai rumah pukul 2 pagi.
Tido kan anak-anak sambung "tugasan" yang perlu disiapkan.
Sebab esoknya ada tugasan yang perlu dihantar.
Allah mempermudahkan segala urusan saya hari tu...syukur.
Tugasan dapat disiapkan juga.
2-3 hari tu memang kami berulang ke hospital menjenguk daddy budak-budak ni.
Tak dapat bilik sorang,penuh katanya..maka daddy duduk bilik berdua.
Takpe la selesa juga,yang penting dapat rawatan yang sewajarnya.
Alhamdulillah petang semalam dah discharge.
14 Okt ni ada appointment dengan Datuk Dr Suhaimi tu lagi.
Harap-harap takde yang serious lepas ni.
Sesungguhnya Allah sentiasa menduga hambaNya agar tidak lalai dah lupa kepadaNya.
Dan Allah juga tahu apanya terbaik untuk hambaNya kan..
Budak berdua ni asal datang hospital survey food daddy dulu

3 comments:

  1. moga semua cepat sembuh yer...saya minggu lepas anka2 pun tak sihat juga demam...tapi sekarang dah ok...

    ReplyDelete
  2. Mcmana sekrg selan..dah sembuh emy

    ReplyDelete
  3. Tq semua..kak Ayu,Selan alhamdulillah makin sembuh..tapi ada follow up dengan doktor lagi lepas ni

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Sunday, October 6, 2013

Dugaan minggu lalu

Salam..
Minggu lepas minggu yang sangat mencabar.
Bermula dengan anak-anak keracunan makanan.
Hari Khamis terpaksa ambik cuti menjaga ketiga-tiga mereka dirumah.
Dah bawak ke klinik pagi tu,makan ubat menjelang petang nampak beransur pulih.
Lepas Isyak pulak daddy budak-budak ni pegi klinik.
Sebabnya dia kata dah dua tiga hari badan lenguh-lenguh 
tapi hari tu tangan kanan dia dah naik kebas pulak.
Dari klinik dia call kata doktor suruh pegi hospital.
Hypertension rupanya..bacaan tekanan darah malam tu melebihi 200.
Balik rumah kemas-kemas barang terus ke Melaka.
Angkut budak-budak ni sekali sebab dah malam kan takkan nak tinggalkan pulak.
Memang mummy la drive ke Melaka tu.
Sampai bahagian emergency kat Putra Specialist tu lebih kurang pukul 10.30 malam dah.
Ramai pulak orang dalam kami tetap menunggu dengan sabar.
Bila dah periksa semua confirm kena admit wad malam tu.
Selesai daddy masuk wad segala dah pukul 1.15 pagi.
Dia dah risau nak lepaskan kami balik ke Masjid Tanah masa tu.
Nak tak nak terpaksa juga balik kan..nak buat macam mana.
Dengan hujan yang sangat lebat..
tapi berbekalkan kekuatan dari anak-anak saya redha dan tabah.
Saya percaya Allah melindungi kami nanti.
Walaupun dalam hati masa tu Allah saja yang tahu.
Berdebarnya la ya Allah..sepanjang perjalanan tu.
Alhamdulillah kami selamat sampai rumah pukul 2 pagi.
Tido kan anak-anak sambung "tugasan" yang perlu disiapkan.
Sebab esoknya ada tugasan yang perlu dihantar.
Allah mempermudahkan segala urusan saya hari tu...syukur.
Tugasan dapat disiapkan juga.
2-3 hari tu memang kami berulang ke hospital menjenguk daddy budak-budak ni.
Tak dapat bilik sorang,penuh katanya..maka daddy duduk bilik berdua.
Takpe la selesa juga,yang penting dapat rawatan yang sewajarnya.
Alhamdulillah petang semalam dah discharge.
14 Okt ni ada appointment dengan Datuk Dr Suhaimi tu lagi.
Harap-harap takde yang serious lepas ni.
Sesungguhnya Allah sentiasa menduga hambaNya agar tidak lalai dah lupa kepadaNya.
Dan Allah juga tahu apanya terbaik untuk hambaNya kan..
Budak berdua ni asal datang hospital survey food daddy dulu

3 comments:

  1. moga semua cepat sembuh yer...saya minggu lepas anka2 pun tak sihat juga demam...tapi sekarang dah ok...

    ReplyDelete
  2. Mcmana sekrg selan..dah sembuh emy

    ReplyDelete
  3. Tq semua..kak Ayu,Selan alhamdulillah makin sembuh..tapi ada follow up dengan doktor lagi lepas ni

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015