Wednesday, November 20, 2013

Langkawi Day 1-Mangrove Tour

Salam,
Jumaat malam yang lepas kitaorg join Kelab Staff sekolah En.Suami ke Langkawi.
Last kitaorang ke Pulau Lagenda tu tahun 2011 kalau x silap.
Bezanya kali ni pegi beramai-ramai.
Feel tu pun lain
Gerak dari sekolah dia dalam pukul 11.
2 bas semuanya..itu pun x semua staff join trip ni.
Bas yang kitaorang naik ni sangat-sangat selesa.
Ala-ala executive coach.Best!!
Sampai Kuala Perlis..naik feri ke Langkawi lepas tu check in chalet kat area Pantai Chenang.
Kami stay kat Tanjung Malie Beach Resort.
Ok la chalet ni cuma xde wifi dalam bilik.
Line dalam bilik pun x berapa clear.
Kat lobby je wifi laju.
Tunggu shuttle time ni untuk pegi Mangrove Tour
Petang tu lepas makan tengahari kitaorg pegi Mangrove Tour..  
1st time pegi Mangrove Tour ni.

Syok la..kitaorang dapat pegi tengok Fish farm,eagle feeding,bat cave,menyusuri crocodile cave.
Kecut-kecut perut la juga time boat tu speeding.
Kalau ikutkan memang takut bab-bab naik boat lelaju ni.
Dah la tak pandai berenang tapi tak cuba tak tahu kan.
Memang seronok..mangrove tour ni kira tarikkan baru di Langkawi.
Lebih kurang 2 jam lebih la kitaorang spent untuk mangrove tour ni.

Ni masa di Fish farm
Dalam boat time eagle feeding
KILIM Geoforest Park
Ez nak masuk Bat cave..mummy dan Cik Mia menanti diluar saja hihihi
Malam tu kitaorang lepas makan kat mcd berdekatan dengan tempat penginapan kitaorang tu kami just jalan-jalan kat The Zone area Pantai Chenang tu.
Jalan area dekat-dekat chalet tu je.
Plan nak tengok movie 6D kat sebelah mcd tu tapi daddy budak-budak ni kata kat Aeon Bandaraya pun ada tu..kita pegi tengok kar Melaka je la.
Cheh!! Punah harapan hihihi
Dalam pukul 10 kitaorang balik bilik..anak-anak pun dah letih.
Recharge energy untuk aktiviti esoknya pula

1 comment:

  1. seronoknya Emy.. akak belum pernah sampai lagi Langkawi ni..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Wednesday, November 20, 2013

Langkawi Day 1-Mangrove Tour

Salam,
Jumaat malam yang lepas kitaorg join Kelab Staff sekolah En.Suami ke Langkawi.
Last kitaorang ke Pulau Lagenda tu tahun 2011 kalau x silap.
Bezanya kali ni pegi beramai-ramai.
Feel tu pun lain
Gerak dari sekolah dia dalam pukul 11.
2 bas semuanya..itu pun x semua staff join trip ni.
Bas yang kitaorang naik ni sangat-sangat selesa.
Ala-ala executive coach.Best!!
Sampai Kuala Perlis..naik feri ke Langkawi lepas tu check in chalet kat area Pantai Chenang.
Kami stay kat Tanjung Malie Beach Resort.
Ok la chalet ni cuma xde wifi dalam bilik.
Line dalam bilik pun x berapa clear.
Kat lobby je wifi laju.
Tunggu shuttle time ni untuk pegi Mangrove Tour
Petang tu lepas makan tengahari kitaorg pegi Mangrove Tour..  
1st time pegi Mangrove Tour ni.

Syok la..kitaorang dapat pegi tengok Fish farm,eagle feeding,bat cave,menyusuri crocodile cave.
Kecut-kecut perut la juga time boat tu speeding.
Kalau ikutkan memang takut bab-bab naik boat lelaju ni.
Dah la tak pandai berenang tapi tak cuba tak tahu kan.
Memang seronok..mangrove tour ni kira tarikkan baru di Langkawi.
Lebih kurang 2 jam lebih la kitaorang spent untuk mangrove tour ni.

Ni masa di Fish farm
Dalam boat time eagle feeding
KILIM Geoforest Park
Ez nak masuk Bat cave..mummy dan Cik Mia menanti diluar saja hihihi
Malam tu kitaorang lepas makan kat mcd berdekatan dengan tempat penginapan kitaorang tu kami just jalan-jalan kat The Zone area Pantai Chenang tu.
Jalan area dekat-dekat chalet tu je.
Plan nak tengok movie 6D kat sebelah mcd tu tapi daddy budak-budak ni kata kat Aeon Bandaraya pun ada tu..kita pegi tengok kar Melaka je la.
Cheh!! Punah harapan hihihi
Dalam pukul 10 kitaorang balik bilik..anak-anak pun dah letih.
Recharge energy untuk aktiviti esoknya pula

1 comment:

  1. seronoknya Emy.. akak belum pernah sampai lagi Langkawi ni..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015