Tuesday, November 26, 2013

Langkawi Day 2-pusing pulau Lagenda

Salam,
Bersambung kembali entry pasal Langkawi ni.
Puas mengumpul semangat nak update entry Langkawi ni.
Semangat yang hilang..
Hari kedua aktiviti dimulakan dengan menaiki kereta kabel di Gunung Mat Cinchang.
Kitaorang tak naik pun just pusing-pusing kat bawah tu je.



Orang ramai cuti-cuti sekolah ni.
Tak sanggup nak beratur panjang.
Sempat juga singgah kedai roti Tun M.
THE LOAF ni memang terkenal disana.
Roti yang dihasilkan oleh chef dari Jepun tu sangat unik.
Tidak menggunakan yis..rotinya sangat lembut dan gebu.
Harga juga berpatutan.



Dari situ gerak ke beras terbakar & kilang memproses minyak gamat.
Selesai shopping minyak gamat dan kain batik segala perjalanan diteruskan ke Kota Mahsuri.
Lama tak masuk tempat ni.
Kami masuk dan explore Kota Mahsuri ni uang telah banyak berubah kat dalam tu.






Akhirnya yang ditunggu-tunggu tiba juga.
Destinasi seterusnya ke pekan kuah.
SHOPPING TIME!!!
Dari Rams gerak ke Idaman Suri dan akhir sekali ke Kompleks Haji Ismail Group.
Shop till u drop!!
Banyak borong coklat bebudak ni je..
Memang puas hati la time ni.
Malam duduk bilik saja lepas dinner.
Kemas-kemas barang sebab esoknya lepas breakfast nak check out dah.
Sebahagian coklat yang diborong

No comments:

Post a Comment

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Tuesday, November 26, 2013

Langkawi Day 2-pusing pulau Lagenda

Salam,
Bersambung kembali entry pasal Langkawi ni.
Puas mengumpul semangat nak update entry Langkawi ni.
Semangat yang hilang..
Hari kedua aktiviti dimulakan dengan menaiki kereta kabel di Gunung Mat Cinchang.
Kitaorang tak naik pun just pusing-pusing kat bawah tu je.



Orang ramai cuti-cuti sekolah ni.
Tak sanggup nak beratur panjang.
Sempat juga singgah kedai roti Tun M.
THE LOAF ni memang terkenal disana.
Roti yang dihasilkan oleh chef dari Jepun tu sangat unik.
Tidak menggunakan yis..rotinya sangat lembut dan gebu.
Harga juga berpatutan.



Dari situ gerak ke beras terbakar & kilang memproses minyak gamat.
Selesai shopping minyak gamat dan kain batik segala perjalanan diteruskan ke Kota Mahsuri.
Lama tak masuk tempat ni.
Kami masuk dan explore Kota Mahsuri ni uang telah banyak berubah kat dalam tu.






Akhirnya yang ditunggu-tunggu tiba juga.
Destinasi seterusnya ke pekan kuah.
SHOPPING TIME!!!
Dari Rams gerak ke Idaman Suri dan akhir sekali ke Kompleks Haji Ismail Group.
Shop till u drop!!
Banyak borong coklat bebudak ni je..
Memang puas hati la time ni.
Malam duduk bilik saja lepas dinner.
Kemas-kemas barang sebab esoknya lepas breakfast nak check out dah.
Sebahagian coklat yang diborong

No comments:

Post a Comment

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015