Friday, December 20, 2013

Bandung 2 Day

Salam semua..
Bertemu lagi dengan entry tertangguh pasal Bandung..
Jangan marah ye..jangan jemu juga membacanya.
Plan kami untuk hari kedua nak ke Tangkuban Perahu,Pasar Baru & round FO yang telah disenaraikan..
Malangnya pagi itu plan untuk ke Tangkuban Perahu terpaksa dibatalkan.
Cuaca tak elok dan jalan ke sana banjir...huhuhu takpe la takde rezeki kami kali ni.
Lepas breakfast kat cafe hotel kami dah standby tunggu pak supir di lobby hotel.
Sementara tunggu pak supir..posing dulu kat lobby hotel





Maka kami terus la terjah Pasar Baru pepagi tu kan.
Dengan harapan dapat harga pecah telur.
Gigih memilih kain laca masa ni..murah sesangat

Dah rambang mata siap ajak cik Mia melih sama

Dia pun sama rambang mata memilih bag kat tingkat atas tu

Rasa nak borong semua..huhuu

Memang berbaloi la
Kedai pertama kami stop lepas di turunkan pak Supir adalah kedai telekung.
Memborong telekung utnuk diri sendiri,family dan kawan2 untuk diberikan sebagai ole2.
Dari satu tingkat ke satu tingkat kami explore..
Anak-anak awal-awal lagi dah umpan dengan mainan maka diam saja masing-masing.
Macam-macam ada kat pasar baru ni..
Kalau kena gaya pandai tawar menawar memang dapat harga yang berpatutan punye.
Selesai shopping kami pegi lunch Nasi Padang.
Kemudian balik ke hotel untuk solat..
Sambung balik ke FO lepas tu.

Kami ke Toko 3 mencari jeans..
Turn daddy pulak rambang mata time ni

 Memang berbaloi la membeli jeans kat sini.
Sambung lagi shopping di FO area hotel..
Suka betul dengan FO Secret ni.


Decoration kat sini memang menarik..
Malamnya kami dinner di hotel saja.
Food memang superb..selesa memang selesa la kan.
Kenyang makan nasi timbel yang dibalut dengan daun pisang tu.
Malam tu..proses mengemas barang..
Huhuhu jenuh la jugakkan..nasib ada beli bag tambahan di pasar baru pagi tu.
Tapi sempat jugak mengulang ke FO Heritage,Cascade,Tas Tangan,For Men dan Stamp.
Jalan kaki je..itu untungnya menginap kat area FO ni hihih

4 comments:

  1. Bestnya..rindu nak ngulang ke sana..pasti gila shopping jadinya

    ReplyDelete
  2. Bestnya... lama dah tak gi Bandung... tunggu anak besar la baru puas kan... cantik lace tu... siap baju sure cun :-)

    ReplyDelete
  3. syoknye jln2 bandung..blogwalking..jemput ke blog saya
    http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. fuhh boleh pengsan, bangun...pengsan balik tgk harga kain kat situ kan kak...lieya mase pi bandugn ari tu due kali gak ke sane....sebab nak topup mane2 yg terbayang mase tdo kakakaakak....adoi bile laa kak mimi, hirda n sham nak ajak pi bandung lagi nieh....dah rindu nak jadi jutawan nie kekekeekek.....

    cantik seluar mia kak...die plak berisi dah...mcm cantik jek pakai seluar....

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Friday, December 20, 2013

Bandung 2 Day

Salam semua..
Bertemu lagi dengan entry tertangguh pasal Bandung..
Jangan marah ye..jangan jemu juga membacanya.
Plan kami untuk hari kedua nak ke Tangkuban Perahu,Pasar Baru & round FO yang telah disenaraikan..
Malangnya pagi itu plan untuk ke Tangkuban Perahu terpaksa dibatalkan.
Cuaca tak elok dan jalan ke sana banjir...huhuhu takpe la takde rezeki kami kali ni.
Lepas breakfast kat cafe hotel kami dah standby tunggu pak supir di lobby hotel.
Sementara tunggu pak supir..posing dulu kat lobby hotel





Maka kami terus la terjah Pasar Baru pepagi tu kan.
Dengan harapan dapat harga pecah telur.
Gigih memilih kain laca masa ni..murah sesangat

Dah rambang mata siap ajak cik Mia melih sama

Dia pun sama rambang mata memilih bag kat tingkat atas tu

Rasa nak borong semua..huhuu

Memang berbaloi la
Kedai pertama kami stop lepas di turunkan pak Supir adalah kedai telekung.
Memborong telekung utnuk diri sendiri,family dan kawan2 untuk diberikan sebagai ole2.
Dari satu tingkat ke satu tingkat kami explore..
Anak-anak awal-awal lagi dah umpan dengan mainan maka diam saja masing-masing.
Macam-macam ada kat pasar baru ni..
Kalau kena gaya pandai tawar menawar memang dapat harga yang berpatutan punye.
Selesai shopping kami pegi lunch Nasi Padang.
Kemudian balik ke hotel untuk solat..
Sambung balik ke FO lepas tu.

Kami ke Toko 3 mencari jeans..
Turn daddy pulak rambang mata time ni

 Memang berbaloi la membeli jeans kat sini.
Sambung lagi shopping di FO area hotel..
Suka betul dengan FO Secret ni.


Decoration kat sini memang menarik..
Malamnya kami dinner di hotel saja.
Food memang superb..selesa memang selesa la kan.
Kenyang makan nasi timbel yang dibalut dengan daun pisang tu.
Malam tu..proses mengemas barang..
Huhuhu jenuh la jugakkan..nasib ada beli bag tambahan di pasar baru pagi tu.
Tapi sempat jugak mengulang ke FO Heritage,Cascade,Tas Tangan,For Men dan Stamp.
Jalan kaki je..itu untungnya menginap kat area FO ni hihih

4 comments:

  1. Bestnya..rindu nak ngulang ke sana..pasti gila shopping jadinya

    ReplyDelete
  2. Bestnya... lama dah tak gi Bandung... tunggu anak besar la baru puas kan... cantik lace tu... siap baju sure cun :-)

    ReplyDelete
  3. syoknye jln2 bandung..blogwalking..jemput ke blog saya
    http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. fuhh boleh pengsan, bangun...pengsan balik tgk harga kain kat situ kan kak...lieya mase pi bandugn ari tu due kali gak ke sane....sebab nak topup mane2 yg terbayang mase tdo kakakaakak....adoi bile laa kak mimi, hirda n sham nak ajak pi bandung lagi nieh....dah rindu nak jadi jutawan nie kekekeekek.....

    cantik seluar mia kak...die plak berisi dah...mcm cantik jek pakai seluar....

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015