Wednesday, December 25, 2013

Bandung - 3rd Day-JAKARTA

Salam semua..
Hari ketiga di Bandung..
Hari terakhir kami kat sini..
Lepas breakfast,kami naik bilik dulu
Teringat-ingat kuih-muih ni sampai sekarang..sedap
Dalam pukul 8.30 baru turun lobby semula.
Dah janji dengan Pak Supir pagi ni nak ke Kartika Sari & Rumah Mode.

Asalnya 3 trolley bag & 2 beg galas
Atuk & Nanny with their cucus

Tunggu nak masuk van dah masa ni..nak ke Jakarta pula

Stop beli brownies kukus,kek lapis dan cookies



Lepas check out hotel kami menuju ke destinasi yang dirancang.
Beli brownies,cookies dan kek lapis di Kartika Sari..sedap-sedap rasanya
Kat Rumah Mode memborong lagi..aduh!!
Kemudian baru meneruskan perjalanan ke Jakarta.
Jalan clear je dari Bandung ke Jakarta..macet sikit-sikit aje..
Alhamdulillah..kami sampai ke Hotel Amaris,Thamarin 

Lepas checked in dah rehat sekejap kami turun ke mall kat area bawah hotel.


Mall bawah tu kira Tanah Abang block C.
Block A & B yang lama jauh sikit la dari situ.
Kiranya ini extended building untuk tanah abang.
Macam-macam la ada jual kat sini.
Blouse macam-macam jenis dengan reasonable price.
Salah satu cara pengemis jalan disana mengemis

Sebelah hotel ni pun ada mall.
Grand Indonesia..sini pun best.
Macam-macam ada..budak-budak ni memang happy la
Dapat beli toys dan segala benda yang diaorang suka.
 Malamnya kami lunch kat area hotel je.
Siap-siap nak packing barang..takde penambahan bag lagi masa ni

1 comment:

  1. tu dia bag, beranak pinak.. tp tak bimbang extra kilos sebab naik MAS kan.. tu yg best.. kalau naik AA, berpeluh2 takut terlebih kilo.. hehe

    kartika sari sedap kan.. brownies Amanda pun tak kurang sedapnya

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Wednesday, December 25, 2013

Bandung - 3rd Day-JAKARTA

Salam semua..
Hari ketiga di Bandung..
Hari terakhir kami kat sini..
Lepas breakfast,kami naik bilik dulu
Teringat-ingat kuih-muih ni sampai sekarang..sedap
Dalam pukul 8.30 baru turun lobby semula.
Dah janji dengan Pak Supir pagi ni nak ke Kartika Sari & Rumah Mode.

Asalnya 3 trolley bag & 2 beg galas
Atuk & Nanny with their cucus

Tunggu nak masuk van dah masa ni..nak ke Jakarta pula

Stop beli brownies kukus,kek lapis dan cookies



Lepas check out hotel kami menuju ke destinasi yang dirancang.
Beli brownies,cookies dan kek lapis di Kartika Sari..sedap-sedap rasanya
Kat Rumah Mode memborong lagi..aduh!!
Kemudian baru meneruskan perjalanan ke Jakarta.
Jalan clear je dari Bandung ke Jakarta..macet sikit-sikit aje..
Alhamdulillah..kami sampai ke Hotel Amaris,Thamarin 

Lepas checked in dah rehat sekejap kami turun ke mall kat area bawah hotel.


Mall bawah tu kira Tanah Abang block C.
Block A & B yang lama jauh sikit la dari situ.
Kiranya ini extended building untuk tanah abang.
Macam-macam la ada jual kat sini.
Blouse macam-macam jenis dengan reasonable price.
Salah satu cara pengemis jalan disana mengemis

Sebelah hotel ni pun ada mall.
Grand Indonesia..sini pun best.
Macam-macam ada..budak-budak ni memang happy la
Dapat beli toys dan segala benda yang diaorang suka.
 Malamnya kami lunch kat area hotel je.
Siap-siap nak packing barang..takde penambahan bag lagi masa ni

1 comment:

  1. tu dia bag, beranak pinak.. tp tak bimbang extra kilos sebab naik MAS kan.. tu yg best.. kalau naik AA, berpeluh2 takut terlebih kilo.. hehe

    kartika sari sedap kan.. brownies Amanda pun tak kurang sedapnya

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015