Monday, December 30, 2013

Cameron Highlands

Salam semua..
Last backdated entry utk 2013
Gigih nak habiskan juga tahun ni.
Dari BBW hari tu kami terus gerak ke Cameron Highlands.
Alhamdulillah cuaca baik sepanjang perjalanan.
Kami naik ikut jalan Simpang Pulai.
Sampai Kampung Raja baru hujan renyai-renyai.
Kami memang dah booked hotel sebelum datang.
Maklumla cuti sekolah kami,kami stay di Equatorial.
Selesai cheked in hotel kami pegi round ke pasar malam di Brinchang.
Hujan masa tu jadi tak berapa syok nak berjalan.
Hotel kami tu dekat dengan Kea Farm.
Jalan kaki pun boleh tapi takde maknanya nak berjalan naik kereta juga nak ke situ.
Sempat singgah Strawberry Farm juga petang tu.
Esoknya kami sempat ke Lavender Garden.
Tempat baru..kami tak pernah pegi lagi ni.
Kali ni dapat naik ke Ladang Teh Boh di Sg Palas.
Sebelum ni asyik singgah kat Bharat Tea je kan..
Cantik..syok la kat atas tu..
Puas hati la dapat naik atas tu.
Kami stay 1 malam je di CH.
On the way turun tu kami singgah Mardi di Tanah Rata.
Singgah juga kat Lata Iskandar.
Heboh budak-budak ni ajak singgah.
Kalau tidak memang tak kuasa nak ikut jalan Tapah tu.
Sampai Tapah stop pulak makan durian..
Kitaorang suami isteri je makan.
Anak-anak turun kereta pun tak mahu.
Durian kampung..sedap sangat!!Murah lak tu.
Perjalanan kami di teruskan ke Ipoh pulak.
Hihihi saja la singgah Ipoh.
Lama tak pegi Ipoh ni.
Kalau tak dulu selalu balik Ipoh time arwah atuk ada.
Misi ke Ipoh ni sebenarnya misi jalan-jalan cari makan..
Makan char keow teow sedap & mee kicap
Teringin nak pg makan nasi ganja tapi cik abang ni bukan peminat restoran mamak..huhuhu
Budak-budak ni yang enjoy nya.
Dapat mandi kolam..siap conquer pool tu.
Orang tak ramai masa ni.
Ok cuti pun dah sampai ke penghujungnya..
Sekarang tiba masa untuk fokus pada pelajaran ye anak-anak.
2014 banyak yang perlu dicapai ni..
Apa azam korang untuk tahun baru??

No comments:

Post a Comment

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Monday, December 30, 2013

Cameron Highlands

Salam semua..
Last backdated entry utk 2013
Gigih nak habiskan juga tahun ni.
Dari BBW hari tu kami terus gerak ke Cameron Highlands.
Alhamdulillah cuaca baik sepanjang perjalanan.
Kami naik ikut jalan Simpang Pulai.
Sampai Kampung Raja baru hujan renyai-renyai.
Kami memang dah booked hotel sebelum datang.
Maklumla cuti sekolah kami,kami stay di Equatorial.
Selesai cheked in hotel kami pegi round ke pasar malam di Brinchang.
Hujan masa tu jadi tak berapa syok nak berjalan.
Hotel kami tu dekat dengan Kea Farm.
Jalan kaki pun boleh tapi takde maknanya nak berjalan naik kereta juga nak ke situ.
Sempat singgah Strawberry Farm juga petang tu.
Esoknya kami sempat ke Lavender Garden.
Tempat baru..kami tak pernah pegi lagi ni.
Kali ni dapat naik ke Ladang Teh Boh di Sg Palas.
Sebelum ni asyik singgah kat Bharat Tea je kan..
Cantik..syok la kat atas tu..
Puas hati la dapat naik atas tu.
Kami stay 1 malam je di CH.
On the way turun tu kami singgah Mardi di Tanah Rata.
Singgah juga kat Lata Iskandar.
Heboh budak-budak ni ajak singgah.
Kalau tidak memang tak kuasa nak ikut jalan Tapah tu.
Sampai Tapah stop pulak makan durian..
Kitaorang suami isteri je makan.
Anak-anak turun kereta pun tak mahu.
Durian kampung..sedap sangat!!Murah lak tu.
Perjalanan kami di teruskan ke Ipoh pulak.
Hihihi saja la singgah Ipoh.
Lama tak pegi Ipoh ni.
Kalau tak dulu selalu balik Ipoh time arwah atuk ada.
Misi ke Ipoh ni sebenarnya misi jalan-jalan cari makan..
Makan char keow teow sedap & mee kicap
Teringin nak pg makan nasi ganja tapi cik abang ni bukan peminat restoran mamak..huhuhu
Budak-budak ni yang enjoy nya.
Dapat mandi kolam..siap conquer pool tu.
Orang tak ramai masa ni.
Ok cuti pun dah sampai ke penghujungnya..
Sekarang tiba masa untuk fokus pada pelajaran ye anak-anak.
2014 banyak yang perlu dicapai ni..
Apa azam korang untuk tahun baru??

No comments:

Post a Comment

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015