Thursday, December 26, 2013

Day 4-Bye-bye JAKARTA

Salam semua..
Entry terakhir pasal trip to Jakarta.
Phewhh berasap nak habiskan..tak sabor dah.
Banyak lagi cerita nak share sebenarnya.
Berbalik pasal cerita kami di Jakarta.
Hari ke 4 pagi tu breakfast kat cafe hotel je.
Menu breakfast sangat tak menepati tekak kami.
Tapi makan la juga untuk alas perutkan.
Macam biasa,dah breakfast masuk bilik semula.
Kedai-kedai belum bukak lagi time tu.

Berita Malaysia banjir pun ada dalam ni
 
Pukul 9.30 kami turun semula ke mall bawah tu.
Saja jalan-jalan cuci mata sambil menabur baki-baki wang yang ada.
Us..

Abaikan kasut yang bersepah-sepah kat belakang tu

Sempat pegi menepel kat bilik atuk & nanny
Sebelum balik kan.
Sempat la beli beberapa helai blouse
Lebih kurang pukul 10.30 naik bilik semula sebab dah janji dengan supir pukul 11 nak check out.
Flight kami petang tu pukul 3.45 tapi check out awal takut macet
Lagi pun sempat la kami nak pegi sight seeing kat Jakarta tu.
Round Kota Jakarta..just stop ambil gambar je.
Dari hotel ke airport Jakarta tu tak la jauh sangat tapi ngeri bila mengenangkan jalan yang macet itu.
Kami sampai airport dalam pukul 1 la..
Awal lagi sempat la lunch dulu kat A&W airport sana..
Pegi wrap beg dulu

Check in bag selesai kami masuk dalam ingatkan ada kedai-kedai yang menarik tapi biasa-biasa je.
Cuma beli fridge magnet JAKARTA je kat sini..
Budak-budak ni nampak Krispy Kreme doughnuts mula la bising lapar semula.
Flight balik tak delay..alhamdulillah..
Membuak-buak perasaan nak balik time ni

Mummy's partner
Khusyuk layan cartoon


Her meal..habis licn ni
Masa nak sampai KLIA tu nampak dari udara highway Seremban-Melaka tengah jammed teruk.
Rupanya ada kemalangan ngeri masa tu
6.55 petang waktu Malaysia kami selamat touched down di KLIA..

Rindu sungguh dengan tanah air sendiri
Tamat sudah entry trip kami ke Bandung-Jakarta..
Tq sebab sudi melayan membacanya walaupun saya bukan la penulis yang hebat

2 comments:

  1. rajin emy wrap bag2 tu.. akak tak pernah wrap kalau gi mana2. hehehe

    ReplyDelete
  2. Syok baca cerita cuti2 bandung emy...

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Thursday, December 26, 2013

Day 4-Bye-bye JAKARTA

Salam semua..
Entry terakhir pasal trip to Jakarta.
Phewhh berasap nak habiskan..tak sabor dah.
Banyak lagi cerita nak share sebenarnya.
Berbalik pasal cerita kami di Jakarta.
Hari ke 4 pagi tu breakfast kat cafe hotel je.
Menu breakfast sangat tak menepati tekak kami.
Tapi makan la juga untuk alas perutkan.
Macam biasa,dah breakfast masuk bilik semula.
Kedai-kedai belum bukak lagi time tu.

Berita Malaysia banjir pun ada dalam ni
 
Pukul 9.30 kami turun semula ke mall bawah tu.
Saja jalan-jalan cuci mata sambil menabur baki-baki wang yang ada.
Us..

Abaikan kasut yang bersepah-sepah kat belakang tu

Sempat pegi menepel kat bilik atuk & nanny
Sebelum balik kan.
Sempat la beli beberapa helai blouse
Lebih kurang pukul 10.30 naik bilik semula sebab dah janji dengan supir pukul 11 nak check out.
Flight kami petang tu pukul 3.45 tapi check out awal takut macet
Lagi pun sempat la kami nak pegi sight seeing kat Jakarta tu.
Round Kota Jakarta..just stop ambil gambar je.
Dari hotel ke airport Jakarta tu tak la jauh sangat tapi ngeri bila mengenangkan jalan yang macet itu.
Kami sampai airport dalam pukul 1 la..
Awal lagi sempat la lunch dulu kat A&W airport sana..
Pegi wrap beg dulu

Check in bag selesai kami masuk dalam ingatkan ada kedai-kedai yang menarik tapi biasa-biasa je.
Cuma beli fridge magnet JAKARTA je kat sini..
Budak-budak ni nampak Krispy Kreme doughnuts mula la bising lapar semula.
Flight balik tak delay..alhamdulillah..
Membuak-buak perasaan nak balik time ni

Mummy's partner
Khusyuk layan cartoon


Her meal..habis licn ni
Masa nak sampai KLIA tu nampak dari udara highway Seremban-Melaka tengah jammed teruk.
Rupanya ada kemalangan ngeri masa tu
6.55 petang waktu Malaysia kami selamat touched down di KLIA..

Rindu sungguh dengan tanah air sendiri
Tamat sudah entry trip kami ke Bandung-Jakarta..
Tq sebab sudi melayan membacanya walaupun saya bukan la penulis yang hebat

2 comments:

  1. rajin emy wrap bag2 tu.. akak tak pernah wrap kalau gi mana2. hehehe

    ReplyDelete
  2. Syok baca cerita cuti2 bandung emy...

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015