Sunday, December 15, 2013

Jakarta→Bandung Day 1

Salam..
Cerita kami ke Jakarta & Bandung hari tu.
Lama tersadai kat draft entry ni.
Tak sempat nak mengarang..tapi hari ni digagahkan jua.
Flight kami pukul 10.15 pagi dari KLIA.
1st time budak-budak ni naik MAS.
Biasa terbang dengan AA je..
Aku sendiri pun lama dah tak terbang dengan MAS sejak ada AA ni.
Flight delay tapi tak la lama..kejap je dalam 10.50 dah on board.
Sampai Jakarta dalam pukul 1
Ikut jam aku yang mengikut waktu Kuala Lumpur.
Kalau waktu sana baru pukul 12
Supir kami memang dah standby..kami terus ke Bandung.
Menempuh jalan yang agak macet itu.
Jarak Jakarta ke Bandung dalam 130km tapi kemacetan itu buat bertambah la jangka masanya.
Kami tiba dihotel kami lebih kurang 3 (jam 2 waktu sana)
Kami stay di Grand Serela,Jalan Riau.
Hujan masa kami sampai..
Rehat sekejap kemudian terus keluar cari makan dan terjah FO berdekatan.
Hotel ni best sebab sepanjang jalan tu penuh dengan FO.
Walking distance je pulak tu..
Malam pun kami ke FO saja.
Kiranya hari pertama kami dihabiskan dengan menjelajah FO sekitar hotel.
Hari kedua..kita sambung in next entry ye..
our boarding pass
Ready to fly
Erfan punye meal..roti canai dan kari ayam
Sebahagian hasil rembatan cik Mia

4 comments:

  1. akak pun dah lama tak naik MAS. naik AA je memanjang.. tp kalau fly jauh2 mmg berbaloi naik MAS.. tak la penat sangat kan sebab ada entertainment ..

    grand serela berapa rate 1 malam emy?

    ReplyDelete
  2. akak okeh la dah lame tak naik mas...lieya ni langsung tak penah...balik2 AA je kekeekekek....sedap plak tgk menu mas tu kak...nampak sedapnye hah.....

    amboiii kelas diva sorang tu...not bad hasil rembatan die...cute2 n cantik2...kat sane mmg sorga membeli belah kan kak....

    ReplyDelete
  3. Itu la kak..kalau dekat2 naik je AA ni hihihi jimat. Grand Serela ni saya booked melalui booking.com kak dapat 2 malam rm580.Bilik yang saya ambil tu Grand Family Room.Food kat hotel pun sedap dan harga berpatutan kak..kami memang dinner kat hotel je masa kat sana

    ReplyDelete
  4. Bestkan dapat gi FO dia rambang mata

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Sunday, December 15, 2013

Jakarta→Bandung Day 1

Salam..
Cerita kami ke Jakarta & Bandung hari tu.
Lama tersadai kat draft entry ni.
Tak sempat nak mengarang..tapi hari ni digagahkan jua.
Flight kami pukul 10.15 pagi dari KLIA.
1st time budak-budak ni naik MAS.
Biasa terbang dengan AA je..
Aku sendiri pun lama dah tak terbang dengan MAS sejak ada AA ni.
Flight delay tapi tak la lama..kejap je dalam 10.50 dah on board.
Sampai Jakarta dalam pukul 1
Ikut jam aku yang mengikut waktu Kuala Lumpur.
Kalau waktu sana baru pukul 12
Supir kami memang dah standby..kami terus ke Bandung.
Menempuh jalan yang agak macet itu.
Jarak Jakarta ke Bandung dalam 130km tapi kemacetan itu buat bertambah la jangka masanya.
Kami tiba dihotel kami lebih kurang 3 (jam 2 waktu sana)
Kami stay di Grand Serela,Jalan Riau.
Hujan masa kami sampai..
Rehat sekejap kemudian terus keluar cari makan dan terjah FO berdekatan.
Hotel ni best sebab sepanjang jalan tu penuh dengan FO.
Walking distance je pulak tu..
Malam pun kami ke FO saja.
Kiranya hari pertama kami dihabiskan dengan menjelajah FO sekitar hotel.
Hari kedua..kita sambung in next entry ye..
our boarding pass
Ready to fly
Erfan punye meal..roti canai dan kari ayam
Sebahagian hasil rembatan cik Mia

4 comments:

  1. akak pun dah lama tak naik MAS. naik AA je memanjang.. tp kalau fly jauh2 mmg berbaloi naik MAS.. tak la penat sangat kan sebab ada entertainment ..

    grand serela berapa rate 1 malam emy?

    ReplyDelete
  2. akak okeh la dah lame tak naik mas...lieya ni langsung tak penah...balik2 AA je kekeekekek....sedap plak tgk menu mas tu kak...nampak sedapnye hah.....

    amboiii kelas diva sorang tu...not bad hasil rembatan die...cute2 n cantik2...kat sane mmg sorga membeli belah kan kak....

    ReplyDelete
  3. Itu la kak..kalau dekat2 naik je AA ni hihihi jimat. Grand Serela ni saya booked melalui booking.com kak dapat 2 malam rm580.Bilik yang saya ambil tu Grand Family Room.Food kat hotel pun sedap dan harga berpatutan kak..kami memang dinner kat hotel je masa kat sana

    ReplyDelete
  4. Bestkan dapat gi FO dia rambang mata

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015