Saturday, January 26, 2013

Kerabu Kerang


Lama giler x buat kerabu
Puncanya??Kesibukan + x sempat nak merenyah-renyah kopek kerang.
Hari ni,kerajinan datang tiba-tiba..
Maka terhasilla kerabu kerang..it supposed to be Kerabu pucuk paku bersama kerang
tapi pucuk paku agak malu-malu disitu..dan kerang nampak sangat dominant dalam bowl itu
maka automatically nama bertukar jadi kerabu kerang..hehehe
Kita bukan la pakar masakkan
Kita pun dapat dari google sebenarnya ni..
dari RESIPI NANNIE..tq sis for the resipi 

Saturday, January 19, 2013

Kacang Pool Haji-Larkin

Hari tu masa hujung tahun lepas (bulan December)
masa kami ke Legoland kami sempat merasai keenakkan 
KACANG POOL Haji yang terkenal di area Larkin tu..
Itu la misi utama kenapa kami bermalam di JB masa balik dari Legoland hari tu
Hehehe lama dah mengidam nak makan baru kali ni dapat merasa
Tak sia-sia datang dari Melaka dan mencari kacang pool ni..memang sedap dan menepati piawaian anak tekak sendiri hehehe
Tak susah nak cari medan selera ni rupanya,berdekatan Petronas dan Balai Bomba Larkin..
dekat-dekat dengan Hospital Pakar Puteri juga
Tauhu bakar dia pun sangat la sedap..ranggup wei..terasa-rasa kat tekak sampai hari ni
Harus pegi lagi ni..Dah on the way nak balik Melaka tu baru ada kawan-kawan inform
Kacang Pool Haji tu ada jugak cawangan di Plaza Larkin yang mana kat situ lebih banyak pilihan makanannya.Ok next visit kita terjah Plaza Larkin pulak ye..
Meh nak tayang gambar Kacang Pool yang biasa mengecurkan air liur anda..(termasuk diri sendiri :p)
Rotinya yang tebal..kacang poolnya memang marvelous

My dear husband makan roti bakar je..sebab baru lepas breakfast di hotel masa ni

We share the tauhu bakar..walla..sedap

Sirap bandung special Ezhan & ice jelly cik Mia..both pun sedap
 **SEDANG BERKIRA-KIRA BILA NAK TERJAH LAGI NI**



Promosi Design Header RM15 MyKhalish.com

Ternampak entry pasal promosi design header ni kat blog kak Mimi...
Rasa nak try la juga buat make over untuk blog picisan saya ni huhuhu
2013 kan maka blog pun kena la berwajah baru juga
Kat bawah ni saya copy paste entry dari tuan punye blog itu sendiri MyKhalish tentang promosi tu..
"Menyediakan perkhidmatan rekaan grafik khusus untuk website, blog dan juga facebook. Antara produk kami seperti header, banner, watermark, template blog, cover timeline, avatar (display picture) dan lain-lain.Sebagai permulaan kami mengadakan Promosi Design Header RM15 MyKhalish.com. Promosi ini RM15 ialah harga pengenalan yang terhad untuk 20 org terawal sahaja. Harga asal RM30. 

Header ini akan didesign oleh Rill MyKhalish aka Dedi. Seorang Graphic Designer yg mempunyai pengalaman hampir 10 tahun sebagai Graphic Designer. Antara hasil kerjanya boleh dilihat di Partaparty.com, MyKhalish Solutions atau ShahrilCidaret.blogspot.com
 Terbuka untuk personal blog, blog shop, personal Facebook, Facebook fan page, online shop dan lain-lain. Size terbuka mengikut blog dan facebook anda.
Cara menempah:

Untuk Blog
1. Buat satu entry dengan tajuk Promosi Design Header RM15 MyKhalish.com
2. Letak banner di atas ini dalam entry tersebut dan link ke entry ini.
3. Follow MyKhalish.com
4. Tinggalkan link entry dalam ruangan komen.
5. Email kami spesifikasi header anda (Tajuk, Warna, Gambar dan lain-lain)
 

Sunday, January 13, 2013

Fear Factor Malaysia

 


Korang tengok tak Fear Factor Selebriti Malaysia??Budak-budak kat rumah ni memang suka la tengok fear factor selebriti Malaysia tu especially cik Mia la sebab host nya abang Aaron Aziz kan hahahaha.
Suka tengok aksi Elfira Loy & Ajak Shiro tu comel je hihihi
tapi my favourite team mesti la Jehan & Dr Faiz..
 
Kita macam tak berapa berkenan betul dengan si Gambit tu.Masa episod last week dia nampak moody masa 2nd task tu then this week nampak macam dia tu tak sangat berlagak dan poyo dimata kita hahaha.Sorry ye peminat-peminat Gambit out there.This is just my own opinion..
またね *MATA-NE*

Saturday, January 12, 2013

English Year 2 Scheme of work

I'm sharing my own yearly scheme of work for English Year 2 with all the KSSR English teachers out there.Happy teaching teachers.Hope that its do help you guys in planning your lesson.

Sunday, January 6, 2013

Yearly Scheme of work


Puas mencari scheme of work untuk English Year 3.Maklumla buku teks sampai masa cuti hari tu kan.Disebakan susah sangat nak jumpa masa tu,gigih la buat yearly scheme of work untuk English year 3 sendiri dengan berpandukan buku teks(nasib guru buku teks bagi pinjam) dan juga dokumen standard KSSR Bahasa Inggeris Tahun 3 yang di download sendiri. Alhamdulillah..berjaya juga menyiapkannya. Berpinar la juga mata kan.Dengan rasa rendah diri kita kongsikan apa yang kita ada(walaupun tak sehebat orang lain) dengan rakan guru yang mungkin memerlukan juga..harap-harap dapat membantu ye.Boleh klik pada link ini dan download ye..
HAPPY TEACHING teachers

Saturday, January 5, 2013

Back to school

3 hari berlalu sesi persekolahan 2013
Alhamdulillah semuanya berjalan lancar.
Anak-anak semua sudah kembali meneruskan sesi persekolahan masing-masing.
Ezhan dah masuk darjah 5 tahun ni,Erfan melangkah ke tahun 1 dan Mia masih lagi meneruskan persekolahan di Tadika Manja Bonda(tadika yang sama) sebab baru 5 tahun kan.
Syukur Erfan dapat menyesuaikan diri semasa di dalam kelas tahun 1 untuk 3 hari yang pertama ni.
Begitu juga masa disekolah agama petang (ini yang mummy risau sebenarnya sebab takde depan mata kan)
Harapnya berterusan la begitu hingga hujung tahun.

Pagi 1st day nak ke sekolah..sorang tu moody,sorang happy je

Petangnya ke sekolah agama pulak..daddy handle sesi petang

Balik mummy ambil..syukur dia ok nampaknya.Jumpa kawan2 tadika lama

2nd day dah kembali ceria..senang hati mummy

Saturday, January 26, 2013

Kerabu Kerang


Lama giler x buat kerabu
Puncanya??Kesibukan + x sempat nak merenyah-renyah kopek kerang.
Hari ni,kerajinan datang tiba-tiba..
Maka terhasilla kerabu kerang..it supposed to be Kerabu pucuk paku bersama kerang
tapi pucuk paku agak malu-malu disitu..dan kerang nampak sangat dominant dalam bowl itu
maka automatically nama bertukar jadi kerabu kerang..hehehe
Kita bukan la pakar masakkan
Kita pun dapat dari google sebenarnya ni..
dari RESIPI NANNIE..tq sis for the resipi 

Saturday, January 19, 2013

Kacang Pool Haji-Larkin

Hari tu masa hujung tahun lepas (bulan December)
masa kami ke Legoland kami sempat merasai keenakkan 
KACANG POOL Haji yang terkenal di area Larkin tu..
Itu la misi utama kenapa kami bermalam di JB masa balik dari Legoland hari tu
Hehehe lama dah mengidam nak makan baru kali ni dapat merasa
Tak sia-sia datang dari Melaka dan mencari kacang pool ni..memang sedap dan menepati piawaian anak tekak sendiri hehehe
Tak susah nak cari medan selera ni rupanya,berdekatan Petronas dan Balai Bomba Larkin..
dekat-dekat dengan Hospital Pakar Puteri juga
Tauhu bakar dia pun sangat la sedap..ranggup wei..terasa-rasa kat tekak sampai hari ni
Harus pegi lagi ni..Dah on the way nak balik Melaka tu baru ada kawan-kawan inform
Kacang Pool Haji tu ada jugak cawangan di Plaza Larkin yang mana kat situ lebih banyak pilihan makanannya.Ok next visit kita terjah Plaza Larkin pulak ye..
Meh nak tayang gambar Kacang Pool yang biasa mengecurkan air liur anda..(termasuk diri sendiri :p)
Rotinya yang tebal..kacang poolnya memang marvelous

My dear husband makan roti bakar je..sebab baru lepas breakfast di hotel masa ni

We share the tauhu bakar..walla..sedap

Sirap bandung special Ezhan & ice jelly cik Mia..both pun sedap
 **SEDANG BERKIRA-KIRA BILA NAK TERJAH LAGI NI**



Promosi Design Header RM15 MyKhalish.com

Ternampak entry pasal promosi design header ni kat blog kak Mimi...
Rasa nak try la juga buat make over untuk blog picisan saya ni huhuhu
2013 kan maka blog pun kena la berwajah baru juga
Kat bawah ni saya copy paste entry dari tuan punye blog itu sendiri MyKhalish tentang promosi tu..
"Menyediakan perkhidmatan rekaan grafik khusus untuk website, blog dan juga facebook. Antara produk kami seperti header, banner, watermark, template blog, cover timeline, avatar (display picture) dan lain-lain.Sebagai permulaan kami mengadakan Promosi Design Header RM15 MyKhalish.com. Promosi ini RM15 ialah harga pengenalan yang terhad untuk 20 org terawal sahaja. Harga asal RM30. 

Header ini akan didesign oleh Rill MyKhalish aka Dedi. Seorang Graphic Designer yg mempunyai pengalaman hampir 10 tahun sebagai Graphic Designer. Antara hasil kerjanya boleh dilihat di Partaparty.com, MyKhalish Solutions atau ShahrilCidaret.blogspot.com
 Terbuka untuk personal blog, blog shop, personal Facebook, Facebook fan page, online shop dan lain-lain. Size terbuka mengikut blog dan facebook anda.
Cara menempah:

Untuk Blog
1. Buat satu entry dengan tajuk Promosi Design Header RM15 MyKhalish.com
2. Letak banner di atas ini dalam entry tersebut dan link ke entry ini.
3. Follow MyKhalish.com
4. Tinggalkan link entry dalam ruangan komen.
5. Email kami spesifikasi header anda (Tajuk, Warna, Gambar dan lain-lain)
 

Sunday, January 13, 2013

Fear Factor Malaysia

 


Korang tengok tak Fear Factor Selebriti Malaysia??Budak-budak kat rumah ni memang suka la tengok fear factor selebriti Malaysia tu especially cik Mia la sebab host nya abang Aaron Aziz kan hahahaha.
Suka tengok aksi Elfira Loy & Ajak Shiro tu comel je hihihi
tapi my favourite team mesti la Jehan & Dr Faiz..
 
Kita macam tak berapa berkenan betul dengan si Gambit tu.Masa episod last week dia nampak moody masa 2nd task tu then this week nampak macam dia tu tak sangat berlagak dan poyo dimata kita hahaha.Sorry ye peminat-peminat Gambit out there.This is just my own opinion..
またね *MATA-NE*

Saturday, January 12, 2013

English Year 2 Scheme of work

I'm sharing my own yearly scheme of work for English Year 2 with all the KSSR English teachers out there.Happy teaching teachers.Hope that its do help you guys in planning your lesson.

Sunday, January 6, 2013

Yearly Scheme of work


Puas mencari scheme of work untuk English Year 3.Maklumla buku teks sampai masa cuti hari tu kan.Disebakan susah sangat nak jumpa masa tu,gigih la buat yearly scheme of work untuk English year 3 sendiri dengan berpandukan buku teks(nasib guru buku teks bagi pinjam) dan juga dokumen standard KSSR Bahasa Inggeris Tahun 3 yang di download sendiri. Alhamdulillah..berjaya juga menyiapkannya. Berpinar la juga mata kan.Dengan rasa rendah diri kita kongsikan apa yang kita ada(walaupun tak sehebat orang lain) dengan rakan guru yang mungkin memerlukan juga..harap-harap dapat membantu ye.Boleh klik pada link ini dan download ye..
HAPPY TEACHING teachers

Saturday, January 5, 2013

Back to school

3 hari berlalu sesi persekolahan 2013
Alhamdulillah semuanya berjalan lancar.
Anak-anak semua sudah kembali meneruskan sesi persekolahan masing-masing.
Ezhan dah masuk darjah 5 tahun ni,Erfan melangkah ke tahun 1 dan Mia masih lagi meneruskan persekolahan di Tadika Manja Bonda(tadika yang sama) sebab baru 5 tahun kan.
Syukur Erfan dapat menyesuaikan diri semasa di dalam kelas tahun 1 untuk 3 hari yang pertama ni.
Begitu juga masa disekolah agama petang (ini yang mummy risau sebenarnya sebab takde depan mata kan)
Harapnya berterusan la begitu hingga hujung tahun.

Pagi 1st day nak ke sekolah..sorang tu moody,sorang happy je

Petangnya ke sekolah agama pulak..daddy handle sesi petang

Balik mummy ambil..syukur dia ok nampaknya.Jumpa kawan2 tadika lama

2nd day dah kembali ceria..senang hati mummy

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015