Monday, April 29, 2013

Dah dapat CFO

Salam semua..
Kali ni nak share cerita petang Jumaat lepas..
Gigih memandu dari rumah kami di Masjid Tanah balik ke Seremban sebab petang tu ada majlis penyerahan CFO secara rasmi oleh MB Negeri Sembilan.
Terpaksa memandu sendiri sebab Ez ada ujian disekolah agama,maka daddy terpaksa uruskan Ez..pemilik rumah kena ambik sendiri jadinya terpaksala balik berdua dengan cik Mia saja.
Alhamdulillah selesai majlis lebih kurang 6.30 kami dua beranak balik semula ke Masjid Tanah sebab pagi Sabtu ada kelas tambahan di sekolah.
Yeah...dah dapat CFO kalau ada rezeki lebih lepas ni boleh la buat renovation dimana-mana yang dirasakan perlu..

Wednesday, April 24, 2013

Cuti dihari Rabu

Ambik cuti rehat di hari Rabu semata-mata nak selesaikan urusan di hospital untuk medical check up dan juga urusan dengan pesuruhjaya sumpah.Semuanya di buat di Alor Gajah aje.Cantik hospital Alor Gajah yang baru ni..urusan semua cepat dan sangat efisyen.Staff pun mesra pelanggan..buat urusan angkat sumpah di Kompleks Mahkamah di Alor Gajah juga.Itu pun kompleks Mahkamah yang baru juga..sekejap saja dah selesai.Sebab x ramai orang kot..syukur alhamdulillah selesai 1 bab..

Monday, April 22, 2013

Malang Tak Berbau..

Balik dari taklimat di Auditorium Al-Azim petang tadi,sampai je dirumah baru nak buka gate wartawan x bertauliah kat rumah ni melaporkan abang Erfan jatuh kat sekolah agama.Ingatkan jatuh biasa je rupanya berjahit tang dagu tu.Ada kawan dengan tak sengaja tertolak dia dan dagu kena pada meja. Alhamdulillah tak ada yang serius cuma kena 2 jahitan saja. Ustazah dah bawak ke klinik dah daddy pegi jemput Erfan di klinik tadi. Menurut kata ustazah,Erfan langsung x menangis (maybe malu kot) dia cuma chembeng je masa kena jahit.Bila tanya tuan punye badan,dia kata masa nurse jahit tu memang sakit tapi Erfan tahan nafas untuk tahan sakit.Tapi Erfan sedih,mummy takde kat klinik masa tu..ustazah je ada
Owh..sayunya bila part tu..kesian awak Erfan.Tak pasal-pasal ada scar tang dagu tu kan.

Saturday, April 20, 2013

Cucu baru~JANNAH ZAHRA~


 
Salam,
Memperkenalkan cucu (sedara) kami yang terbaru.
Menantu kakak ipar saya telah pun selamat melahirkan seorang baby girl dengan berat 3.4kg
Walaupun dah over due masa tu tapi syukur semuanya selamat.
Dah seminggu dah usia si kecil ni.
Bila la nak pegi menjenguk si kecik JANNAH ZAHRA ni ye.
Insyallah ada rezeki nanti kami ke sana ye.Zahra tunggu tau aunty Mia datang
 
 *Sukanya tengok aksi baby tido..wangi bau baby ni kan..*

Sabtu kami

Plan asal nak ke Segamat memenuhi undangan kenduri kawin adik kak Mimi hari ni tapi tetiba semalam daddy budak2 ni bagi tau dia adakelas tambahan kat sekolah.Ala x merasa la kami makan nasi minyak kat rumah kak Mimi.Lain kali la ye kak huhuhu. Dah x jadi nak ke Segamat maka kepala lingat berfikir nak ke mana hari ni kan.Ye la..mana boleh duduk begitu saja kan.Manfaatkan sepenuhnya hujung minggu anda.hihihihi korang ke mana??Kalau keluar pagi-pagi ni mesti agak sesak disesetengah kawasan kan.Al-maklumla hari ni kan penamaan calon.Kalau kat rumah korang tu berdekatan dengan dewan yang menjadi tempat untuk penamaan calon pasti tengah sesak ni kan..kita keluar petang-petang sikit la ye..
Dua-dua pun calon muda,muka baru.Pilihan anda?TEPUK DADA,TANYA SELERA
Sebab saya orang Seremban nak gak tepek muka MB Negeri Sembilan ni  ;-)

 *Pssst dengarnya Melaka bakal dapat CM baru,kalau BN menang...hihihi betul atau tidak kita nantikan saja

Friday, April 19, 2013

Terima kasih LHDN

Korang dah settle dengan e-filing??
Kami dah settle awal bulan hari tu lagi.Tadi check-check akaun dah dapat balik cukai terlebih bayar.Syiok!!Syiok!!!Walaupun xde la bayar mana tp jadi la kan..dari xde langsung.
Dalam tempoh 2 minggu je dah dapat balik.
Ok sebab itu duit cukai terlebih bayar maka jadinya nak beli buku cerita je la dengan duit tu nanti hihihi
 ke popular la kita esok nampaknya ngehehehe 
Pada yang masih belum buat e-filing masih ada masa lagi nak buat demikian sebelum 30 April ni


Monday, April 29, 2013

Dah dapat CFO

Salam semua..
Kali ni nak share cerita petang Jumaat lepas..
Gigih memandu dari rumah kami di Masjid Tanah balik ke Seremban sebab petang tu ada majlis penyerahan CFO secara rasmi oleh MB Negeri Sembilan.
Terpaksa memandu sendiri sebab Ez ada ujian disekolah agama,maka daddy terpaksa uruskan Ez..pemilik rumah kena ambik sendiri jadinya terpaksala balik berdua dengan cik Mia saja.
Alhamdulillah selesai majlis lebih kurang 6.30 kami dua beranak balik semula ke Masjid Tanah sebab pagi Sabtu ada kelas tambahan di sekolah.
Yeah...dah dapat CFO kalau ada rezeki lebih lepas ni boleh la buat renovation dimana-mana yang dirasakan perlu..

Wednesday, April 24, 2013

Cuti dihari Rabu

Ambik cuti rehat di hari Rabu semata-mata nak selesaikan urusan di hospital untuk medical check up dan juga urusan dengan pesuruhjaya sumpah.Semuanya di buat di Alor Gajah aje.Cantik hospital Alor Gajah yang baru ni..urusan semua cepat dan sangat efisyen.Staff pun mesra pelanggan..buat urusan angkat sumpah di Kompleks Mahkamah di Alor Gajah juga.Itu pun kompleks Mahkamah yang baru juga..sekejap saja dah selesai.Sebab x ramai orang kot..syukur alhamdulillah selesai 1 bab..

Monday, April 22, 2013

Malang Tak Berbau..

Balik dari taklimat di Auditorium Al-Azim petang tadi,sampai je dirumah baru nak buka gate wartawan x bertauliah kat rumah ni melaporkan abang Erfan jatuh kat sekolah agama.Ingatkan jatuh biasa je rupanya berjahit tang dagu tu.Ada kawan dengan tak sengaja tertolak dia dan dagu kena pada meja. Alhamdulillah tak ada yang serius cuma kena 2 jahitan saja. Ustazah dah bawak ke klinik dah daddy pegi jemput Erfan di klinik tadi. Menurut kata ustazah,Erfan langsung x menangis (maybe malu kot) dia cuma chembeng je masa kena jahit.Bila tanya tuan punye badan,dia kata masa nurse jahit tu memang sakit tapi Erfan tahan nafas untuk tahan sakit.Tapi Erfan sedih,mummy takde kat klinik masa tu..ustazah je ada
Owh..sayunya bila part tu..kesian awak Erfan.Tak pasal-pasal ada scar tang dagu tu kan.

Saturday, April 20, 2013

Cucu baru~JANNAH ZAHRA~


 
Salam,
Memperkenalkan cucu (sedara) kami yang terbaru.
Menantu kakak ipar saya telah pun selamat melahirkan seorang baby girl dengan berat 3.4kg
Walaupun dah over due masa tu tapi syukur semuanya selamat.
Dah seminggu dah usia si kecil ni.
Bila la nak pegi menjenguk si kecik JANNAH ZAHRA ni ye.
Insyallah ada rezeki nanti kami ke sana ye.Zahra tunggu tau aunty Mia datang
 
 *Sukanya tengok aksi baby tido..wangi bau baby ni kan..*

Sabtu kami

Plan asal nak ke Segamat memenuhi undangan kenduri kawin adik kak Mimi hari ni tapi tetiba semalam daddy budak2 ni bagi tau dia adakelas tambahan kat sekolah.Ala x merasa la kami makan nasi minyak kat rumah kak Mimi.Lain kali la ye kak huhuhu. Dah x jadi nak ke Segamat maka kepala lingat berfikir nak ke mana hari ni kan.Ye la..mana boleh duduk begitu saja kan.Manfaatkan sepenuhnya hujung minggu anda.hihihihi korang ke mana??Kalau keluar pagi-pagi ni mesti agak sesak disesetengah kawasan kan.Al-maklumla hari ni kan penamaan calon.Kalau kat rumah korang tu berdekatan dengan dewan yang menjadi tempat untuk penamaan calon pasti tengah sesak ni kan..kita keluar petang-petang sikit la ye..
Dua-dua pun calon muda,muka baru.Pilihan anda?TEPUK DADA,TANYA SELERA
Sebab saya orang Seremban nak gak tepek muka MB Negeri Sembilan ni  ;-)

 *Pssst dengarnya Melaka bakal dapat CM baru,kalau BN menang...hihihi betul atau tidak kita nantikan saja

Friday, April 19, 2013

Terima kasih LHDN

Korang dah settle dengan e-filing??
Kami dah settle awal bulan hari tu lagi.Tadi check-check akaun dah dapat balik cukai terlebih bayar.Syiok!!Syiok!!!Walaupun xde la bayar mana tp jadi la kan..dari xde langsung.
Dalam tempoh 2 minggu je dah dapat balik.
Ok sebab itu duit cukai terlebih bayar maka jadinya nak beli buku cerita je la dengan duit tu nanti hihihi
 ke popular la kita esok nampaknya ngehehehe 
Pada yang masih belum buat e-filing masih ada masa lagi nak buat demikian sebelum 30 April ni


Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015