Monday, May 27, 2013

Jatuh tapi tidak ditimpa tangga

Salam
Kejadian pagi Ahad baru ni.
Masa dah selesai kelas tambahan kat sekolah.
On the way nak turun tangga.
Tiba pada mata yang terakhir(mujur yang terakhir) boleh tersalah langkah la pulak.
Waktu kejadian dalam keadaan sedar dan tidak berangan hihihi
Takde la jatuh gedebuk masa nangka masak
Cuma terpelecok baeeeek punye dengan cik wedges
Ha memang mendapatla kan..
Terseliuh kaki kiri,bengkak dan sakit tak yah cerita
Mujur kaki kiri dan masih boleh drive balik rumah setengah jam kemudian.
Tengahari tu pegi klinik doktor kata terseliuh sikit
Dah tuam dengan ais,tuam air suam,urut-urut manja guna minyak panas(sebab saya penakut nak urut kuat-kuat)
Harap-harap cepatla surut bengkaknya..
Minggu depan nak cuti-cuti Malaysia kan hihihi

First time cuba

Salam,
First time cuba panggang ikan guna asam jawa dan garam.
Serious tak pernah buat sebelum ni.
Maklumlah orang tak pandai masak ni kan hihihi
Biasanya perap dengan garam kunyit je.
Sehinggalah sorang rakan mengesyorkan
cuba guna kaedah macam ni pula.
Ni menu kami masa cuti Hari Wesak baru ni.
Lumurkan asam jawa dan garam pada ikan
Perapkan setika
Panggangkan ikan
Guna si AJAIB ni la senang dan ringkas
Dah siap dan rasanya boleh diterima oleh tekak saya
Menu untuk saya 
Secara keseluruhan ok la panggang ikan yang diperap dengan asam jawa ni.
Rasanya lebih unik dari perap dengan kunyit kot.
Lain kali boleh cuba lagi



Saturday, May 25, 2013

Throw back

Salam,
Entry ni sekadar renungan dan kenangan buat diri sendiri.
Yang suatu ketika dulu pernah kembang dengan jayanya.
Kuncup sedekit ada suatu ketika.
Dan kini insyallah dalam proses untuk lebih kuncup seperti dulu kala.
Ngehehehehe 
Jenuh dok mengodek cari gambar-gambar lama.
Saja nak buat perbandingan..cakap banyak pun tak gunakan.
Biarlah gambar-gambar ini saja berbicara 
Gambar 2008 sebelum mengandungkan cik Mia *kembang setaman masa ni*

Awal tahun 2009 dah ada cik Mia turun sikit masa ni

Ni sekitar 2010,entah mana silapnya naik semula huwaaaa!!
Ni masa 2011 memang tengah kembang mekar waktu ni..Makan x hingatkan!!
Pertengahan 2012 ada penyusutan sikit

Hujung 2012 sudah mula susut dengan jayanya
Ni gambar yang terkini..yeah!!!!
 Kalau ada yang tanya sudah berpuas hati ke??
Jawapannya belum lagi hihihi (Giler tamak kan)
Setakat apa yang telah berjaya disusutkan tu memang gembira la kan.
Tak kan tak happy dapat lihat hasil pengorbanan selama ini kan.
Cuma masih ada sikit banyak yang perlu dikurangkan.
Insyallah kalau dah dapat berat yang diidamkan nanti kita share ye.
Apa yang pasti setiap yang diimpikan
 takkan berhasil tanpa usaha yang gigih (cewah!!)
Berkat kesungguhan dan dorongan dari mereka-mereka tersayang
juga rakan-rakan seangkatan 
(you know who you are hihihi) sayang korang banyak-banyak tau!!
Hampir tercapai sudah target yang ditetapkan.
AMIN...



Friday, May 24, 2013

Susu 1 Malaysia

Salam
Bersiaran pagi Jumaat live dari rumah.
Al-maklumla hari ni kan cuti sempena HARI WESAK kan.
Berwajah baru

Nak share sikit pasal Program Susu 1 Malaysia.
Program ni sejak tahun lepas lagi dah berjalan.
Tahun ini disambung semula tetapi dengan pembekal susu yang berlainan.
Tahun lepas susu coklat macam kat kedai tu
 Kalau tahun lepas anak-anak kat sekolah dibekalkan dengan susu dari jenama Dutch Lady
tetapi tahun ni mereka diberikan susu dari pembekal yang lain pulak.
Prosedurnya tetap sama macam tahun lepas juga.
Beberapa minggu sebelum susu sampai,semua murid telah diberikan surat kebenaran.
Penjaga perlu menandatangani surat tersebut samaada membenarkan atau tidak.
Yela..tak semua murid boleh minum susu ni,
Mungkin ada tak biasa mengambil susu,ada juga yang allergic dengan susu lembukan
Murid-murid akan diberikan susu berdasarkan surat kebenaran tersebut.
Susu perlu dihabiskan disekolah juga,tak boleh angkut bawak balik rumah.
Goncang,sedut sedikit..(rasa dulu manis @ masam) lepas tu baru boleh minum habis.
Dah habis,kotak-kotak susu perlu dikumpulkan sebagai bahan bukti.
Nampak rumit tapi itu lah yang terpaksa dihadapi..kesian pada mereka yang jadi guru kelas ni.
Nak buat macam mana,dah tugas terpaksa juga dijalankan..
Kesian rakan-rakan yang jadi guru kelas,terkejar-kejar time nak bagi susu ni.
Kalau zaman kita sekolah dulu,susu sekolah ni boleh dibelikan
Masa tu siap ada perisa jagung dan coklat.
Lepas tu ada tulis rukunegara kat bahagian belakang kotak tu kan..
Korang ingat lagi tak benda tu??
Sekarang takde lagi dah,
PROGRAM SUSU 1 MALAYSIA ni susu diberikan secara percuma.
Ni zaman kita kan..
 *Image credit to Google*

Yeah!!C.U.T.I


Salam..
Hari ni bermula lah cuti pertengahan tahun 2013
Kejap saja rasa dah masuk pertengahan 2013 kan.
Cuti 2 minggu tapi seminggu pertama tetap penuh dan padat dengan kelas tambahan.
Minggu kedua baru cuti sepenuhnya..apa-apa pun tetap bersyukur.
Dapat juga bercuti kan..
Insyallah cuti sekolah kali ini kami sudah ada perancangan untuk merehatkan minda.
Dalam masa yang sama dapat menyiapkan tugas-tugas yang belum selesai juga tu.

Wednesday, May 22, 2013

Weekend di Tg Harapan

 
 
Salam
Lamanya x update blog..owh rindunya.
Tapi kesibukan membataskan segalanya.
Cerita kami JJCM weekend lepas.
Jauh kami JJCM Sabtu hari tu.
Sempena birthday suami tersayang hihihi.
Kami ke Tanjung Harapan,Perlabuhan Klang Utara.
Favourite place tu kat Muara Ikan Bakar.
Sampai lebih kurang 6.45 petang.
Memang standard la orang dah ramai time tu.
Mujur dapat meja kat anjung mengadap sunset hihihi
Alhamdulillah..seperti biasa makanan kat sana x menghampakan kami
Untuk daddy
HAPPY BIRTHDAY..semoga dimurahkan rezeki selalu.
Diberikan kesihatan yang baik & dipanjangkan usia..insyallah
Happy Birthday daddy
Mummy's boy
Bersama 2 budak kecik yang dah makin besar
Dah kenyang..jom balik.
 Kami balik tido rumah Seremban hari tu,esoknya baru balik ke Melaka semula..



Thursday, May 16, 2013

1Aspirasi,1 Agenda

Salam
16 Mei 2013 hari ni..and its our day today.
Alhamdulillah..13 tahun sudah berada dalam profession perguruan ini dan ini juga merupakan sambutan hari guru yang ke 13 sebagai seorang guru.
Tema tahun ini 1Aspirasi 1 Agenda.
Mengharapkan agar sambutan hari inu meriah dan segala kenangan manis terpahat sebagai memori indah.
INSYALLAH

Sunday, May 12, 2013

12 Mei

Salam
12 Mei hari ni.
Ramai yang memperkatakan tentang Hari Ibu hari ini.
Kami sambut ulangtahun perkahwinan kami yang ke 12 juga hari ini.
Syukur Alhamdulillah diatas segala yang dikurniakan Allah.
Perjalanan kami masih panjang,semoga kami terus kekal bahagia hingga akhir hayat..insyallah...
Mei bulan yang penuh dengan pelbagai peristiwa dan sambutan untuk kami...
*Sibuk orang dok share kat fb tu ha hilang akidah seseorang kalau menyambut hari ibu hari ni..saya dah pun tanya seorang rakan guru di sekolah ni(dia juga seorang ustaz dan imam diMasjid Jamek,Masjid Tanah)menurut kata beliau,kita tidaklah dilarang malah tidak juga digalakkan menyambut hari ibu tetapi kita boleh memberi hadiah atau membawa ibu keluar makan dengan niat menggembirakan hati ibu..insyallah tak akan seorang akidah seseorang umat itu jika itu niatnya..maka kawan-kawan don't simply share anything kat fb tu kalau kita sendiri tak pasti dengan kesahihannya...
Kasih ibu membawa ke syurga,kasih ibu tiada sempadan..saya sayang mummy saya.Happy Mother's day mummy♥♡♥

Saturday, May 11, 2013

Pink lagi!!!

Salam
Mood happy senyum sampai ke telinga.
Portable speaker pink dah sampai ke tangan.
Tak sabar nak angkut masuk ke kelas Isnin nanti.
Thank you pada kak Ayu(teman blogger)
Yang sudi share link jual portable speaker ni.
Yeahhhhhg!!!!Syok..syok...
Sound speaker comel ni pun kebabom kuat.
Nanti kita test dalam kelas ye

Wednesday, May 8, 2013

Mia rindu daddy

Salam..
Daddy is away from home.
Kena attend kursus anjuran KPM di Johor Bahru sampai Jumaat ni.
The boys ok lagi cuma sekadar bertanya mana daddy..tapi anak dara daddy ni malam ni nak tido dah melalak ajak pegi JB malam ni jugak.Hihihi sabarla dik oii. Akhirnya terlena sendiri lepas dah penat melalak :-p

Monday, May 6, 2013

KELAM KABUT DIPAGI ISNIN

Salam,
Kelam kabut sangat pagi tadi.Mana taknya semua pun x tentu arah ada ya ingatkan kerajaan dah  declare public holiday untuk hari ni tapi sebenarnya tidak.Nursery dan kindy Mia pun tertutup rapat pagi tu.Gelabah jap la mummy Mia.Terpaksa la angkut anak dara tu ke sekolah dulu..kat sekolah pun sama.Ada parents dah call bertalu-talu tanya sekolah ke tidak..bukan takat budak je yang x sure cikgu pun sama kan hihihi sampai ada yang terpaksa la ambik Crk untuk hari ni.Yang pastinya sekolah kami beroperasi seperti biasa.Walaupun budak-budak separuh dari kelas tu yang tidak hadir hari ni.Cik Mia??Mula-mula bawak masuk kelas tapi macam kesian pulak kat dia lepas tu tumpangkan dia dalam bilik kaunseling.Alhamdulillah..dia baik sepanjang berada kat sekolah mummy.

Syukur la

Salam pagi Isnin..
Semalam sure ramai yang telah keluar menggundikan.Syukur alhamdulillah dapat tunaikan  tanggungjawab kepada negara.Keputusan pun dah tahu kan..maka diharapkan semua pihak menerima dengan hati terbuka ye.Yang menang tak perlulah mengutuk parti yang kalah dan yang kalah pulak jangan menggeji juga.Kekalkan keaman dan kedamaian yang kita miliki.Tapi as usual umah dah siap pahat tetap berbunyikan..kalau tidak,x trill la kan hihihi. Dah jom pi keje macam biasa untuk orang Melaka kita tak cuti kan.
*sedih bila terbaca status fb seorang rakan yang menyamakan kakitangan awam yang menyokong parti kerajaan ni sama seperti lembu dicucuk hidung..jangan la hina kami kakitangan kerajaan sampai tahap begitu!!You're too much my dear.Ikut hati nak je I remove u tapi seperti kata pepatah..Ikut Hati Mati...I biarkan je u melaung-laung begitu,penat nanti berhenti la kan.

Thursday, May 2, 2013

Mia kuat makan

Salam,
Nak share sikit pasal peel Mia lately ni.
Sangat kuat makan sampai kadang-kadang abang-abang dia bising.
Baru lepas makan,nak makan lagi,lagi dan lagi..
Minum susu sama naik dengan makan gak tu.
Adoi la dik..mana la seluar dan baju x sendat.
Erfan siap cakap,perut Mia banyak cacing ke ni??
Kuat sangat makan!!
Mummy tak kisah la Mia
Yang penting awak sihat nak makan apa pun makan la
Lagi pun budak kecik kadar metabolisma tinggi kan
Jangan sampai montel tak larat nak bergerak sudah.
Mari nak share bahan bukti hihihi
Ni masa balik Seremban berdua dengan dia hari tu.Bekalkan creamy carbonara supaya dia boleh makan dalam kereta
Sebelum sampai rumah atuk,dia ajak singgah mcd dah.Dia makan 1 beef burger masa tu

Masa di majlis tu,dia makan pulak bihun singapore ni.Tambah 2 kali


Tapi yang bestnya..Mia suka buah-buahan juga..

Wednesday, May 1, 2013

Hari Pekerja

1 Mei hari ni
Selamat Hari Pekerja buat semua rakan-rakan.
Semoga kita semua akan terus bekerja dengan penuh dedikasi
dan lebih cemerlang lagi dalam bidang masing-masing ye.
Cuti kan hari ni..apa perancangan korang?
Kami asalnya nak terjah PWTC tak jadi la pulak hari ni
sebab daddy budak-budak ni ada hal di kebun petang nanti.
Duduk diam-diam dirumah je la kot.
Lagi pun cikgu Emy ada kelas tambahan malam ni.
(Ayork!!1 Mei pun ada kelas kan :p)
Berkorban terkorban demi anak bangsa takpe la..saya rela hihihi
Masjid Tanah hujan dari semalam sampai ke pagi ni.
Sejuk bumi Allah..syukur.
credit to google

Monday, May 27, 2013

Jatuh tapi tidak ditimpa tangga

Salam
Kejadian pagi Ahad baru ni.
Masa dah selesai kelas tambahan kat sekolah.
On the way nak turun tangga.
Tiba pada mata yang terakhir(mujur yang terakhir) boleh tersalah langkah la pulak.
Waktu kejadian dalam keadaan sedar dan tidak berangan hihihi
Takde la jatuh gedebuk masa nangka masak
Cuma terpelecok baeeeek punye dengan cik wedges
Ha memang mendapatla kan..
Terseliuh kaki kiri,bengkak dan sakit tak yah cerita
Mujur kaki kiri dan masih boleh drive balik rumah setengah jam kemudian.
Tengahari tu pegi klinik doktor kata terseliuh sikit
Dah tuam dengan ais,tuam air suam,urut-urut manja guna minyak panas(sebab saya penakut nak urut kuat-kuat)
Harap-harap cepatla surut bengkaknya..
Minggu depan nak cuti-cuti Malaysia kan hihihi

First time cuba

Salam,
First time cuba panggang ikan guna asam jawa dan garam.
Serious tak pernah buat sebelum ni.
Maklumlah orang tak pandai masak ni kan hihihi
Biasanya perap dengan garam kunyit je.
Sehinggalah sorang rakan mengesyorkan
cuba guna kaedah macam ni pula.
Ni menu kami masa cuti Hari Wesak baru ni.
Lumurkan asam jawa dan garam pada ikan
Perapkan setika
Panggangkan ikan
Guna si AJAIB ni la senang dan ringkas
Dah siap dan rasanya boleh diterima oleh tekak saya
Menu untuk saya 
Secara keseluruhan ok la panggang ikan yang diperap dengan asam jawa ni.
Rasanya lebih unik dari perap dengan kunyit kot.
Lain kali boleh cuba lagi



Saturday, May 25, 2013

Throw back

Salam,
Entry ni sekadar renungan dan kenangan buat diri sendiri.
Yang suatu ketika dulu pernah kembang dengan jayanya.
Kuncup sedekit ada suatu ketika.
Dan kini insyallah dalam proses untuk lebih kuncup seperti dulu kala.
Ngehehehehe 
Jenuh dok mengodek cari gambar-gambar lama.
Saja nak buat perbandingan..cakap banyak pun tak gunakan.
Biarlah gambar-gambar ini saja berbicara 
Gambar 2008 sebelum mengandungkan cik Mia *kembang setaman masa ni*

Awal tahun 2009 dah ada cik Mia turun sikit masa ni

Ni sekitar 2010,entah mana silapnya naik semula huwaaaa!!
Ni masa 2011 memang tengah kembang mekar waktu ni..Makan x hingatkan!!
Pertengahan 2012 ada penyusutan sikit

Hujung 2012 sudah mula susut dengan jayanya
Ni gambar yang terkini..yeah!!!!
 Kalau ada yang tanya sudah berpuas hati ke??
Jawapannya belum lagi hihihi (Giler tamak kan)
Setakat apa yang telah berjaya disusutkan tu memang gembira la kan.
Tak kan tak happy dapat lihat hasil pengorbanan selama ini kan.
Cuma masih ada sikit banyak yang perlu dikurangkan.
Insyallah kalau dah dapat berat yang diidamkan nanti kita share ye.
Apa yang pasti setiap yang diimpikan
 takkan berhasil tanpa usaha yang gigih (cewah!!)
Berkat kesungguhan dan dorongan dari mereka-mereka tersayang
juga rakan-rakan seangkatan 
(you know who you are hihihi) sayang korang banyak-banyak tau!!
Hampir tercapai sudah target yang ditetapkan.
AMIN...



Friday, May 24, 2013

Susu 1 Malaysia

Salam
Bersiaran pagi Jumaat live dari rumah.
Al-maklumla hari ni kan cuti sempena HARI WESAK kan.
Berwajah baru

Nak share sikit pasal Program Susu 1 Malaysia.
Program ni sejak tahun lepas lagi dah berjalan.
Tahun ini disambung semula tetapi dengan pembekal susu yang berlainan.
Tahun lepas susu coklat macam kat kedai tu
 Kalau tahun lepas anak-anak kat sekolah dibekalkan dengan susu dari jenama Dutch Lady
tetapi tahun ni mereka diberikan susu dari pembekal yang lain pulak.
Prosedurnya tetap sama macam tahun lepas juga.
Beberapa minggu sebelum susu sampai,semua murid telah diberikan surat kebenaran.
Penjaga perlu menandatangani surat tersebut samaada membenarkan atau tidak.
Yela..tak semua murid boleh minum susu ni,
Mungkin ada tak biasa mengambil susu,ada juga yang allergic dengan susu lembukan
Murid-murid akan diberikan susu berdasarkan surat kebenaran tersebut.
Susu perlu dihabiskan disekolah juga,tak boleh angkut bawak balik rumah.
Goncang,sedut sedikit..(rasa dulu manis @ masam) lepas tu baru boleh minum habis.
Dah habis,kotak-kotak susu perlu dikumpulkan sebagai bahan bukti.
Nampak rumit tapi itu lah yang terpaksa dihadapi..kesian pada mereka yang jadi guru kelas ni.
Nak buat macam mana,dah tugas terpaksa juga dijalankan..
Kesian rakan-rakan yang jadi guru kelas,terkejar-kejar time nak bagi susu ni.
Kalau zaman kita sekolah dulu,susu sekolah ni boleh dibelikan
Masa tu siap ada perisa jagung dan coklat.
Lepas tu ada tulis rukunegara kat bahagian belakang kotak tu kan..
Korang ingat lagi tak benda tu??
Sekarang takde lagi dah,
PROGRAM SUSU 1 MALAYSIA ni susu diberikan secara percuma.
Ni zaman kita kan..
 *Image credit to Google*

Yeah!!C.U.T.I


Salam..
Hari ni bermula lah cuti pertengahan tahun 2013
Kejap saja rasa dah masuk pertengahan 2013 kan.
Cuti 2 minggu tapi seminggu pertama tetap penuh dan padat dengan kelas tambahan.
Minggu kedua baru cuti sepenuhnya..apa-apa pun tetap bersyukur.
Dapat juga bercuti kan..
Insyallah cuti sekolah kali ini kami sudah ada perancangan untuk merehatkan minda.
Dalam masa yang sama dapat menyiapkan tugas-tugas yang belum selesai juga tu.

Wednesday, May 22, 2013

Weekend di Tg Harapan

 
 
Salam
Lamanya x update blog..owh rindunya.
Tapi kesibukan membataskan segalanya.
Cerita kami JJCM weekend lepas.
Jauh kami JJCM Sabtu hari tu.
Sempena birthday suami tersayang hihihi.
Kami ke Tanjung Harapan,Perlabuhan Klang Utara.
Favourite place tu kat Muara Ikan Bakar.
Sampai lebih kurang 6.45 petang.
Memang standard la orang dah ramai time tu.
Mujur dapat meja kat anjung mengadap sunset hihihi
Alhamdulillah..seperti biasa makanan kat sana x menghampakan kami
Untuk daddy
HAPPY BIRTHDAY..semoga dimurahkan rezeki selalu.
Diberikan kesihatan yang baik & dipanjangkan usia..insyallah
Happy Birthday daddy
Mummy's boy
Bersama 2 budak kecik yang dah makin besar
Dah kenyang..jom balik.
 Kami balik tido rumah Seremban hari tu,esoknya baru balik ke Melaka semula..



Thursday, May 16, 2013

1Aspirasi,1 Agenda

Salam
16 Mei 2013 hari ni..and its our day today.
Alhamdulillah..13 tahun sudah berada dalam profession perguruan ini dan ini juga merupakan sambutan hari guru yang ke 13 sebagai seorang guru.
Tema tahun ini 1Aspirasi 1 Agenda.
Mengharapkan agar sambutan hari inu meriah dan segala kenangan manis terpahat sebagai memori indah.
INSYALLAH

Sunday, May 12, 2013

12 Mei

Salam
12 Mei hari ni.
Ramai yang memperkatakan tentang Hari Ibu hari ini.
Kami sambut ulangtahun perkahwinan kami yang ke 12 juga hari ini.
Syukur Alhamdulillah diatas segala yang dikurniakan Allah.
Perjalanan kami masih panjang,semoga kami terus kekal bahagia hingga akhir hayat..insyallah...
Mei bulan yang penuh dengan pelbagai peristiwa dan sambutan untuk kami...
*Sibuk orang dok share kat fb tu ha hilang akidah seseorang kalau menyambut hari ibu hari ni..saya dah pun tanya seorang rakan guru di sekolah ni(dia juga seorang ustaz dan imam diMasjid Jamek,Masjid Tanah)menurut kata beliau,kita tidaklah dilarang malah tidak juga digalakkan menyambut hari ibu tetapi kita boleh memberi hadiah atau membawa ibu keluar makan dengan niat menggembirakan hati ibu..insyallah tak akan seorang akidah seseorang umat itu jika itu niatnya..maka kawan-kawan don't simply share anything kat fb tu kalau kita sendiri tak pasti dengan kesahihannya...
Kasih ibu membawa ke syurga,kasih ibu tiada sempadan..saya sayang mummy saya.Happy Mother's day mummy♥♡♥

Saturday, May 11, 2013

Pink lagi!!!

Salam
Mood happy senyum sampai ke telinga.
Portable speaker pink dah sampai ke tangan.
Tak sabar nak angkut masuk ke kelas Isnin nanti.
Thank you pada kak Ayu(teman blogger)
Yang sudi share link jual portable speaker ni.
Yeahhhhhg!!!!Syok..syok...
Sound speaker comel ni pun kebabom kuat.
Nanti kita test dalam kelas ye

Wednesday, May 8, 2013

Mia rindu daddy

Salam..
Daddy is away from home.
Kena attend kursus anjuran KPM di Johor Bahru sampai Jumaat ni.
The boys ok lagi cuma sekadar bertanya mana daddy..tapi anak dara daddy ni malam ni nak tido dah melalak ajak pegi JB malam ni jugak.Hihihi sabarla dik oii. Akhirnya terlena sendiri lepas dah penat melalak :-p

Monday, May 6, 2013

KELAM KABUT DIPAGI ISNIN

Salam,
Kelam kabut sangat pagi tadi.Mana taknya semua pun x tentu arah ada ya ingatkan kerajaan dah  declare public holiday untuk hari ni tapi sebenarnya tidak.Nursery dan kindy Mia pun tertutup rapat pagi tu.Gelabah jap la mummy Mia.Terpaksa la angkut anak dara tu ke sekolah dulu..kat sekolah pun sama.Ada parents dah call bertalu-talu tanya sekolah ke tidak..bukan takat budak je yang x sure cikgu pun sama kan hihihi sampai ada yang terpaksa la ambik Crk untuk hari ni.Yang pastinya sekolah kami beroperasi seperti biasa.Walaupun budak-budak separuh dari kelas tu yang tidak hadir hari ni.Cik Mia??Mula-mula bawak masuk kelas tapi macam kesian pulak kat dia lepas tu tumpangkan dia dalam bilik kaunseling.Alhamdulillah..dia baik sepanjang berada kat sekolah mummy.

Syukur la

Salam pagi Isnin..
Semalam sure ramai yang telah keluar menggundikan.Syukur alhamdulillah dapat tunaikan  tanggungjawab kepada negara.Keputusan pun dah tahu kan..maka diharapkan semua pihak menerima dengan hati terbuka ye.Yang menang tak perlulah mengutuk parti yang kalah dan yang kalah pulak jangan menggeji juga.Kekalkan keaman dan kedamaian yang kita miliki.Tapi as usual umah dah siap pahat tetap berbunyikan..kalau tidak,x trill la kan hihihi. Dah jom pi keje macam biasa untuk orang Melaka kita tak cuti kan.
*sedih bila terbaca status fb seorang rakan yang menyamakan kakitangan awam yang menyokong parti kerajaan ni sama seperti lembu dicucuk hidung..jangan la hina kami kakitangan kerajaan sampai tahap begitu!!You're too much my dear.Ikut hati nak je I remove u tapi seperti kata pepatah..Ikut Hati Mati...I biarkan je u melaung-laung begitu,penat nanti berhenti la kan.

Thursday, May 2, 2013

Mia kuat makan

Salam,
Nak share sikit pasal peel Mia lately ni.
Sangat kuat makan sampai kadang-kadang abang-abang dia bising.
Baru lepas makan,nak makan lagi,lagi dan lagi..
Minum susu sama naik dengan makan gak tu.
Adoi la dik..mana la seluar dan baju x sendat.
Erfan siap cakap,perut Mia banyak cacing ke ni??
Kuat sangat makan!!
Mummy tak kisah la Mia
Yang penting awak sihat nak makan apa pun makan la
Lagi pun budak kecik kadar metabolisma tinggi kan
Jangan sampai montel tak larat nak bergerak sudah.
Mari nak share bahan bukti hihihi
Ni masa balik Seremban berdua dengan dia hari tu.Bekalkan creamy carbonara supaya dia boleh makan dalam kereta
Sebelum sampai rumah atuk,dia ajak singgah mcd dah.Dia makan 1 beef burger masa tu

Masa di majlis tu,dia makan pulak bihun singapore ni.Tambah 2 kali


Tapi yang bestnya..Mia suka buah-buahan juga..

Wednesday, May 1, 2013

Hari Pekerja

1 Mei hari ni
Selamat Hari Pekerja buat semua rakan-rakan.
Semoga kita semua akan terus bekerja dengan penuh dedikasi
dan lebih cemerlang lagi dalam bidang masing-masing ye.
Cuti kan hari ni..apa perancangan korang?
Kami asalnya nak terjah PWTC tak jadi la pulak hari ni
sebab daddy budak-budak ni ada hal di kebun petang nanti.
Duduk diam-diam dirumah je la kot.
Lagi pun cikgu Emy ada kelas tambahan malam ni.
(Ayork!!1 Mei pun ada kelas kan :p)
Berkorban terkorban demi anak bangsa takpe la..saya rela hihihi
Masjid Tanah hujan dari semalam sampai ke pagi ni.
Sejuk bumi Allah..syukur.
credit to google
Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015