Saturday, June 29, 2013

Mesyuarat Agung PIBG

Salam..
Alhamdulillah..selesai sudah 
Mesyuarat Agung PIBG kali ke-38
Walaupun kehadiran ibu bapa & penjaga tidak berapa menggalakkan
Tetapi majlis tetap berjalan lancar.
Mungkin sebab buat hari Jumaat petang,ramai yang bekerja.
Terima kasih pada semua kawan-kawan yang sama-sama membantu.
Andai ada kekurangan insyallah tahun hadapan kita perbaiki ye
1 dah selesai..1 lagi menanti minggu depan.
Semoga Allah permudahkan segala urusankan kami nanti
Us..BFF bersama YDP PIBG

Thursday, June 27, 2013

Batuk & demam

Salam.
Selamat pagi Khamis semua.
Alhamdulillah jerebu makin berkurang.
Tak sabar nak tunggu hilang terus.
Erfan demam pulak pagi ni.
Sejak petang semalam dah batuk-batuk.
Hari ni cutikan dia dulu,tu kat rumah tengah tunggu atuk & nanny datang rescue.
Mummu daddy dia tak dapat cuti.
Mujur atuk dekatkan.
Harap tak melarat la demamnya tu.
Tempat korang macam mana??

Wednesday, June 26, 2013

Hujan..alhamdulillah

Salam
HUJAN yang ditunggu-tunggu
Dari petang semalam akhirnya
Turun jua membasahi bumi di Masjid Tanah.
Giler jealous baca status kawan-kawan
Dari utara sampai selatan hujan dah turun
Itu yang tertunggu-tunggu tu
Syukur la harap-harap cuaca hari ini lebih cerah.
Hujan malam tadi dapat membersihkan jerebu yang terbang dari jauh tu ye.

Gambar lama dan sekadar hiasan hihihi

Sunday, June 23, 2013

Sekolah di Melaka TUTUP

Salam,
Jerebu makin teruk melanda negeri-negeri sebelah selatan tanah air.
Kadar IPU makin meningkat.
Dan petang tadi juga Guru Besar dah update kat group FB sekolah kami
SEMUA SEKOLAH DALAM NEGERI MELAKA AKAN DI TUTUP SEHINGGA SATU TEMPOH YANG AKAN DIBERITAHU KELAK.
Tapi berita terkini petang tadi sekolah-sekolah di Selangor dan Kuala Lumpur juga di tutup
Sebab bacaan IPU untuk Negeri Melaka petang tadi telah mencecah 428
Cuti bukan cuti semata ye kawan-kawan..cuti berganti tu.
Kita tunggu dan lihat keadaan esok bagaimana pula ye..
Jangan la lama sangat berlarutan keadaan sebegini.
Banyak urusan akan tertangguh sebenarnya.
Mari kita doa semoga Allah turunkan hujan buat kita semua
"Ya Allah kau turunkan la hujan agar dapat membersihkan jerebu yang melanda ini"
Sumber dari Department of Environment
Korang boleh rujuk kadar IPU tempat masing-masing di SINI

*Simpati dengan nasib rakan-rakan dikawasan Muar dan Batu Pahat yang kadar IPU diparas bahaya dan kawasan-kawasan terlibat telah diisytiharkan darurat.*

Jerebu makin teruk

Salam
Teruknya jerebu kat Masjid Tanah pagi ni.
Tempat korang macam mana??
Tebal sungguh jerebu pagi ni.
Kesian dengan budak-budak tahun 6 yang terpaksa hadir ke kelas tambahan anjuran CIMB pagi ni ha.
GB dah call JPN minta tangguh tapi tak bagi pulak.
Budak -budak ni memang nampak sangat tak selesa.
Mana tak nak sampai dalam kelas pun berjerebu.
Bau asap tebal tak payah cerita la..
Harap-harap keadaan bertambah baik untuk esok hari.
Jaga diri kawan-kawan.
Avoid dari menjalani aktiviti luar rumah ye.
Minum air kosong banyak-banyak juga.
Kalau perlu keluar juga,pakai la topeng mulut tu.

Gambar pagi tadi otw balik dari kelas tambahan

Saturday, June 22, 2013

Salam rindu

Salam
Rindu nak bercerita.
Rindu nak melawat dan membaca blog kawan-kawan yang lain.
Tetapi...
Kesibukan tugas membataskan segalanya.
Ada dua majlis besar yang nak berlangsung kat sekolah dalam masa terdekat ni.
Nak mesyuarat agung PIBG Jumaat ni nanti minggu berikutnya Temasya Suka  Tahunan Sekolah pula.
Satu majlis saya la puan setiausahanya yang satu la saya naib setiausaha.
Memang tak menang tangan dibuatnya.
Bila tiba hari-hari begini memang sibuk tapi bila majlis berlangsung dengan jayanya hati puas dan girang tak terkira.
Insyallah..ada rezeki panjang umur nak kita corat coret lagi kongsi cerita ye kawan-kawan.
Salam rindu...muaaaaaah

Tuesday, June 11, 2013

TAk GEMBIRA

Salam.
Mia had a new hair cut petang semalam.
She definately not happy with it.
Semalam lagi dah perasan sebenarnya.
Tapi pagi ni lagi teruk rupanya.
Terua bantai melalak tengok muka depan cermin.
Rambut tu kena cantas pendek sangat.
Kesian pun ada juga.
Takpe sayang,nanti kejap je dah panjang semula rambut tu ye.

Monday, June 10, 2013

Lemau di hari pertama

Salam,
Hari pertama untuk penggal kedua persekolahan bermula hari ni.
Argggh lemau semacam je.
Macam tak puas je cuti..
Rasa nak extend cuti je..macam-macam bermain dikepala.
Giler dasyat mood hari ni.
Mana pegi aura-aura untuk bekerja tu pun tak tahu la.
Cuti 2 minggu habis terbang mood bekerja wei.
Harap-harapnya esok semuanya kembali seperti biasa.
Aura bekerja sila datang cepat pada saya!!!!!
Hihihi ni kalau Guru Besar baca ni memang bagi pelempang sedas dua.
Berlemak la kan bagi cuti 2 minggu mula la malas bermaharajalela
Kena tune semula mood ni.
Bertimbun kerja menanti ni ha
Cukup la sehari lemah gemalaikan..esok hari
marilah kita bokojo lah kito sekuetnyo!!!
 Moh tepek kata-kata motivasi untuk diri sendiri

Saturday, June 8, 2013

TEASER BAJU RAYA 2013

Salam
Pejam celik,pejam celik dah nak tiba bulan Ramadhan kan.
Puasa dah habis ganti ke??
I syukur alhamdulillah dah settle semuanya time bulan Syawal tahun lepas lagi.
Baju kurung raya pun dah siap.
Tinggal baju melayu the boys saja belim siap lagi.
Tadaaaa ni baju raya cik Mia untuk 2013.
Yang fish tail peplum tu mak dia yang pilih hahaha tapi yang caftan by Zazakids tu pilihan cik Mia.
Dua-dua pun custom made untuk dia.
Yang fish tail peplum tempah dengan The Jellikids manakala yang caftan tu beli dengan PU3
Warnanya???
Tunggu pagi raya ye hahahah
Apa tema baju raya korang tahun ni??

Friday, June 7, 2013

Cuti-cuti PD




Salam,
Alhamdulillah dah kembali ke rumah manis rumah kembali.
Memadailah cuti kali ini sekadar 3 hari 2 malam berjauhan dari rumah.
Pergi berjauhan pun dekat-dekat saja sekadar 45 minit perjalanan dari rumah kami.
Apa yang lebih penting anak-anak happy.
Kami ke Port Dickson je pun cutinya.

Perancangan asalnya kami nak ke sebuah pulau di pantai timur nun ha
tapi ada masalah sikit so kami terpaksa menangguhkannya.
Insyallah sebelum 2013 melabuhkan tirainya nanti kita pegi ye anak-anak.
Tak pegi rugi,pakej ni dah beli masa Matta Fair tahun lepas lagi.
Kami dapat check in awal sebab ada available villa masa tu.

Villa kami..213



Kali ni dapat bilik atas..ok la
Last time kami ke Desa Lagoon dapat bilik bawah.
Masuk je bilik,hujan dah turun mencurah-curah.

Anak-anak dah sabar masa ni sebenarnya.
Kolam depan mata..tinjau dari balcony dah nampak.
Selesai lunch, lebih kurang pukul 2 hujan pun reda.
Apa lagi gedebush budak-budak ni..
Suka hati korang la kan..yang penting happy.
Sorang gendut sorang dah kerempeng...

Happy faces
Cuaca pun redup je time ni seronok la masing-masing berkubang.
Dalam pukul 4 kitaorang ke pantai pulak.







Tak bergerak berani la kan hihihi
Yang bestnya Desa Lagoon ni pantai kat belakang tu je.
Pantai dia pun boleh tahan bersih dan tak berapa crowded sangat.
Itu la aktiviti kami sepanjang 3 hari kat sana.
Syok je 2 beranak ni
Erfan happy je

Budak bulat hati kecik ni
Cuti-cuti sekolah ni pada saya yang penting anak-anak.
Bila dapat spend time dengan family sesekali macam ni
Lega sangat rasanya..
Cuti tinggal beberapa hari je lagi.
Lepas ni kena tunggu cuti sekolah berikutnya pulak ye.
Bulan Syawal rasanya nanti tu.

Thursday, June 6, 2013

Alhamdulillah I'm 34


 
Salam,
Syukur alhamdulillah..usia sudah menginjak ke angka 34 pada 4 Jun yang lalu.
Semoga Allah kurniakan kesihatan yang baik
Memurahkan rezeki
dan hidup kekal bahagia disamping suami,anak-anak dan keluarga tersayang.
Harapanku hanya satu semoga bertambahnya usia
Hidup lebih dirahmati dan melalui kehidupan yang lebih matang..insyallah.
Thanks buat kawan-kawan yang sms,telefon & wish kat FB juga..
Sayang korang banyak-banyak

Tuesday, June 4, 2013

Masalah dengan UNIFORM sekolah


Salam,

Korang...nak tanya ni.
Untuk mereka-mereka yang ada anak sekolah rendah kan.


Korang berdepan tak dengan masalah nak menyental uniform sekolah anak-anak??
Terutamanya yang pakai uniform warna putih tu.

Kat rumah ni kalau uniform budak-budak ni sure nak kena sental & berus pakai tangan dulu.
Sebelum mummy diaorang campak masuk washer.
Sebab kadang-kadang tu kotoran tak hilang huhuhu
Biasanya dalam keadaan uniform tu masih kering kita letakkan sabun sikit
Biarkan dalam 5-10 minit lepas tu baru start sental
Selalunya Erfan punye uniform la macam tu.

Paling macam nak pengsan kalau nak berus baju sekolah agama.
Dari baju sampai ke seluar warna putih kan huhuhu

Nanti kot Mia dah sekolah dengan baju kurung segala tu.
Sure makin bertambah la aktiviti penyentalan mummy korang anak-anak oiii
Ke korang takde masalah nak mencuci uniform anak-anak korang?
Cuba share kaedah yang korang guna kan ye

Monday, June 3, 2013

Mood Cuti

Salam,
Masih lagi dalam mood cuti kan..
Cuti sekolah masih ada 1 minggu lagi.
Manfaatkan cuti sebaiknya..
Kami baru nak mula bercuti.
Pegi dekat-dekat saja cuti kali ni.
Yang pasti dalam Malaysia saja.
Insyallah hujung tahun kita jalan jauh sikit ye anak-anak hihihi
Ke mana destinasi kami??
Pastinya kawasan berair demi memuaskan hati anak-anak.
image credit to google

Saturday, June 29, 2013

Mesyuarat Agung PIBG

Salam..
Alhamdulillah..selesai sudah 
Mesyuarat Agung PIBG kali ke-38
Walaupun kehadiran ibu bapa & penjaga tidak berapa menggalakkan
Tetapi majlis tetap berjalan lancar.
Mungkin sebab buat hari Jumaat petang,ramai yang bekerja.
Terima kasih pada semua kawan-kawan yang sama-sama membantu.
Andai ada kekurangan insyallah tahun hadapan kita perbaiki ye
1 dah selesai..1 lagi menanti minggu depan.
Semoga Allah permudahkan segala urusankan kami nanti
Us..BFF bersama YDP PIBG

Thursday, June 27, 2013

Batuk & demam

Salam.
Selamat pagi Khamis semua.
Alhamdulillah jerebu makin berkurang.
Tak sabar nak tunggu hilang terus.
Erfan demam pulak pagi ni.
Sejak petang semalam dah batuk-batuk.
Hari ni cutikan dia dulu,tu kat rumah tengah tunggu atuk & nanny datang rescue.
Mummu daddy dia tak dapat cuti.
Mujur atuk dekatkan.
Harap tak melarat la demamnya tu.
Tempat korang macam mana??

Wednesday, June 26, 2013

Hujan..alhamdulillah

Salam
HUJAN yang ditunggu-tunggu
Dari petang semalam akhirnya
Turun jua membasahi bumi di Masjid Tanah.
Giler jealous baca status kawan-kawan
Dari utara sampai selatan hujan dah turun
Itu yang tertunggu-tunggu tu
Syukur la harap-harap cuaca hari ini lebih cerah.
Hujan malam tadi dapat membersihkan jerebu yang terbang dari jauh tu ye.

Gambar lama dan sekadar hiasan hihihi

Sunday, June 23, 2013

Sekolah di Melaka TUTUP

Salam,
Jerebu makin teruk melanda negeri-negeri sebelah selatan tanah air.
Kadar IPU makin meningkat.
Dan petang tadi juga Guru Besar dah update kat group FB sekolah kami
SEMUA SEKOLAH DALAM NEGERI MELAKA AKAN DI TUTUP SEHINGGA SATU TEMPOH YANG AKAN DIBERITAHU KELAK.
Tapi berita terkini petang tadi sekolah-sekolah di Selangor dan Kuala Lumpur juga di tutup
Sebab bacaan IPU untuk Negeri Melaka petang tadi telah mencecah 428
Cuti bukan cuti semata ye kawan-kawan..cuti berganti tu.
Kita tunggu dan lihat keadaan esok bagaimana pula ye..
Jangan la lama sangat berlarutan keadaan sebegini.
Banyak urusan akan tertangguh sebenarnya.
Mari kita doa semoga Allah turunkan hujan buat kita semua
"Ya Allah kau turunkan la hujan agar dapat membersihkan jerebu yang melanda ini"
Sumber dari Department of Environment
Korang boleh rujuk kadar IPU tempat masing-masing di SINI

*Simpati dengan nasib rakan-rakan dikawasan Muar dan Batu Pahat yang kadar IPU diparas bahaya dan kawasan-kawasan terlibat telah diisytiharkan darurat.*

Jerebu makin teruk

Salam
Teruknya jerebu kat Masjid Tanah pagi ni.
Tempat korang macam mana??
Tebal sungguh jerebu pagi ni.
Kesian dengan budak-budak tahun 6 yang terpaksa hadir ke kelas tambahan anjuran CIMB pagi ni ha.
GB dah call JPN minta tangguh tapi tak bagi pulak.
Budak -budak ni memang nampak sangat tak selesa.
Mana tak nak sampai dalam kelas pun berjerebu.
Bau asap tebal tak payah cerita la..
Harap-harap keadaan bertambah baik untuk esok hari.
Jaga diri kawan-kawan.
Avoid dari menjalani aktiviti luar rumah ye.
Minum air kosong banyak-banyak juga.
Kalau perlu keluar juga,pakai la topeng mulut tu.

Gambar pagi tadi otw balik dari kelas tambahan

Saturday, June 22, 2013

Salam rindu

Salam
Rindu nak bercerita.
Rindu nak melawat dan membaca blog kawan-kawan yang lain.
Tetapi...
Kesibukan tugas membataskan segalanya.
Ada dua majlis besar yang nak berlangsung kat sekolah dalam masa terdekat ni.
Nak mesyuarat agung PIBG Jumaat ni nanti minggu berikutnya Temasya Suka  Tahunan Sekolah pula.
Satu majlis saya la puan setiausahanya yang satu la saya naib setiausaha.
Memang tak menang tangan dibuatnya.
Bila tiba hari-hari begini memang sibuk tapi bila majlis berlangsung dengan jayanya hati puas dan girang tak terkira.
Insyallah..ada rezeki panjang umur nak kita corat coret lagi kongsi cerita ye kawan-kawan.
Salam rindu...muaaaaaah

Tuesday, June 11, 2013

TAk GEMBIRA

Salam.
Mia had a new hair cut petang semalam.
She definately not happy with it.
Semalam lagi dah perasan sebenarnya.
Tapi pagi ni lagi teruk rupanya.
Terua bantai melalak tengok muka depan cermin.
Rambut tu kena cantas pendek sangat.
Kesian pun ada juga.
Takpe sayang,nanti kejap je dah panjang semula rambut tu ye.

Monday, June 10, 2013

Lemau di hari pertama

Salam,
Hari pertama untuk penggal kedua persekolahan bermula hari ni.
Argggh lemau semacam je.
Macam tak puas je cuti..
Rasa nak extend cuti je..macam-macam bermain dikepala.
Giler dasyat mood hari ni.
Mana pegi aura-aura untuk bekerja tu pun tak tahu la.
Cuti 2 minggu habis terbang mood bekerja wei.
Harap-harapnya esok semuanya kembali seperti biasa.
Aura bekerja sila datang cepat pada saya!!!!!
Hihihi ni kalau Guru Besar baca ni memang bagi pelempang sedas dua.
Berlemak la kan bagi cuti 2 minggu mula la malas bermaharajalela
Kena tune semula mood ni.
Bertimbun kerja menanti ni ha
Cukup la sehari lemah gemalaikan..esok hari
marilah kita bokojo lah kito sekuetnyo!!!
 Moh tepek kata-kata motivasi untuk diri sendiri

Saturday, June 8, 2013

TEASER BAJU RAYA 2013

Salam
Pejam celik,pejam celik dah nak tiba bulan Ramadhan kan.
Puasa dah habis ganti ke??
I syukur alhamdulillah dah settle semuanya time bulan Syawal tahun lepas lagi.
Baju kurung raya pun dah siap.
Tinggal baju melayu the boys saja belim siap lagi.
Tadaaaa ni baju raya cik Mia untuk 2013.
Yang fish tail peplum tu mak dia yang pilih hahaha tapi yang caftan by Zazakids tu pilihan cik Mia.
Dua-dua pun custom made untuk dia.
Yang fish tail peplum tempah dengan The Jellikids manakala yang caftan tu beli dengan PU3
Warnanya???
Tunggu pagi raya ye hahahah
Apa tema baju raya korang tahun ni??

Friday, June 7, 2013

Cuti-cuti PD




Salam,
Alhamdulillah dah kembali ke rumah manis rumah kembali.
Memadailah cuti kali ini sekadar 3 hari 2 malam berjauhan dari rumah.
Pergi berjauhan pun dekat-dekat saja sekadar 45 minit perjalanan dari rumah kami.
Apa yang lebih penting anak-anak happy.
Kami ke Port Dickson je pun cutinya.

Perancangan asalnya kami nak ke sebuah pulau di pantai timur nun ha
tapi ada masalah sikit so kami terpaksa menangguhkannya.
Insyallah sebelum 2013 melabuhkan tirainya nanti kita pegi ye anak-anak.
Tak pegi rugi,pakej ni dah beli masa Matta Fair tahun lepas lagi.
Kami dapat check in awal sebab ada available villa masa tu.

Villa kami..213



Kali ni dapat bilik atas..ok la
Last time kami ke Desa Lagoon dapat bilik bawah.
Masuk je bilik,hujan dah turun mencurah-curah.

Anak-anak dah sabar masa ni sebenarnya.
Kolam depan mata..tinjau dari balcony dah nampak.
Selesai lunch, lebih kurang pukul 2 hujan pun reda.
Apa lagi gedebush budak-budak ni..
Suka hati korang la kan..yang penting happy.
Sorang gendut sorang dah kerempeng...

Happy faces
Cuaca pun redup je time ni seronok la masing-masing berkubang.
Dalam pukul 4 kitaorang ke pantai pulak.







Tak bergerak berani la kan hihihi
Yang bestnya Desa Lagoon ni pantai kat belakang tu je.
Pantai dia pun boleh tahan bersih dan tak berapa crowded sangat.
Itu la aktiviti kami sepanjang 3 hari kat sana.
Syok je 2 beranak ni
Erfan happy je

Budak bulat hati kecik ni
Cuti-cuti sekolah ni pada saya yang penting anak-anak.
Bila dapat spend time dengan family sesekali macam ni
Lega sangat rasanya..
Cuti tinggal beberapa hari je lagi.
Lepas ni kena tunggu cuti sekolah berikutnya pulak ye.
Bulan Syawal rasanya nanti tu.

Thursday, June 6, 2013

Alhamdulillah I'm 34


 
Salam,
Syukur alhamdulillah..usia sudah menginjak ke angka 34 pada 4 Jun yang lalu.
Semoga Allah kurniakan kesihatan yang baik
Memurahkan rezeki
dan hidup kekal bahagia disamping suami,anak-anak dan keluarga tersayang.
Harapanku hanya satu semoga bertambahnya usia
Hidup lebih dirahmati dan melalui kehidupan yang lebih matang..insyallah.
Thanks buat kawan-kawan yang sms,telefon & wish kat FB juga..
Sayang korang banyak-banyak

Tuesday, June 4, 2013

Masalah dengan UNIFORM sekolah


Salam,

Korang...nak tanya ni.
Untuk mereka-mereka yang ada anak sekolah rendah kan.


Korang berdepan tak dengan masalah nak menyental uniform sekolah anak-anak??
Terutamanya yang pakai uniform warna putih tu.

Kat rumah ni kalau uniform budak-budak ni sure nak kena sental & berus pakai tangan dulu.
Sebelum mummy diaorang campak masuk washer.
Sebab kadang-kadang tu kotoran tak hilang huhuhu
Biasanya dalam keadaan uniform tu masih kering kita letakkan sabun sikit
Biarkan dalam 5-10 minit lepas tu baru start sental
Selalunya Erfan punye uniform la macam tu.

Paling macam nak pengsan kalau nak berus baju sekolah agama.
Dari baju sampai ke seluar warna putih kan huhuhu

Nanti kot Mia dah sekolah dengan baju kurung segala tu.
Sure makin bertambah la aktiviti penyentalan mummy korang anak-anak oiii
Ke korang takde masalah nak mencuci uniform anak-anak korang?
Cuba share kaedah yang korang guna kan ye

Monday, June 3, 2013

Mood Cuti

Salam,
Masih lagi dalam mood cuti kan..
Cuti sekolah masih ada 1 minggu lagi.
Manfaatkan cuti sebaiknya..
Kami baru nak mula bercuti.
Pegi dekat-dekat saja cuti kali ni.
Yang pasti dalam Malaysia saja.
Insyallah hujung tahun kita jalan jauh sikit ye anak-anak hihihi
Ke mana destinasi kami??
Pastinya kawasan berair demi memuaskan hati anak-anak.
image credit to google

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015