Tuesday, August 27, 2013

Melaka→Putrajaya

Salam..
Kemain bersawang-sawang sah blog ni.
Busy sesangattttttt!!!!!
Nak share cerita Ahad lepas.
Kami dapat undangan dari nephew hubby untuk ke Majlis Rumah Terbuka beliau di Putrajaya.
Dah terlanjur nak ke Putrajaya tu terus plan nak jumpe Lieya dan familh juga.
Plan asal hari tu Lieya nak singgah rumah time raya tapi atas beberapa hal yang tak dapat dielakkan maka plan kami tak menjadi.
Alhamdulillah kami berjaya cari rumah Lieya dengan jayanya tanpa bantu En.Garmin atau pun Wave.
Signboard sangat-sangat membantu.
Seronok jumpe family Lieya.
THANKS for everything dear.
Anak-anak walaupun first time jumpe tapi bab main terus jadi kawan..terutamanya cik Mia la..
Sebab dia jarang dapat jumpe kawan gegirl ni.
Dapat pulak kakak Mia dan Mija rajin melayan.
Dari rumah Lieya baru kami ke rumah nephew en.Suami..
Thank you tau Lieya dan suami susah hantar kami terus ke destinasi hihihi
Insyallah ada rezeki kita jumpe lagi lepas ni ye

Tuesday, August 20, 2013

KLIA

Salam..
Jumaat malam lepas kitaorang hantar atuk Mia ke KLIA.
Atuk ada urusan pasal empire lawn bowl kat Korea.
Mula-mula tengok barang-barang atuk dah siap packing tu.
Mia dah mula kecoh dah..budget macam dia nak pergi sama je.
Tapi mujur la bila atuk dah explain semua dia faham.
Siap cakap atuk pegi survey tempat dulu nanti lepas ni bawak Mia pulak eh.
Pesanan x menahan kan..
Sekarang ni hari-hari tunggu atuk call.
Atuk pegi 10 hari je..minggu depan balik la.
Sebelum kitaorang gerak tinggalkan airport tu macam biasa la siap kena paw dengan budak-budak ni.
Memborong coklat kemain banyak tau!!

Tuesday, August 13, 2013

Orange di pagi raya

Salam.
Masih dalam mood raya.
Sekolah pun masih bercuti lagi.
Ambil kesempatan beraya.
Sambil mengunjungi sanak saudara.
Alhamdulillah..ukhwah terjalin makin bertambah erat dengan kehadiran bulan Syawal..syukur.
Nak share gambar kami untuk Hari Raya Pertama.
ORANGE di pagi raya di Melaka.
Gambar-gambar lain masih lagi dalam camera.
Belum sempat nak transfer.
Makan kemain lagi ni.
Macam-macam bedal lepas tu tengok weighing scale takut dengan bayang-bayang sendiri!!!
Arghhhhh :-p
Lepas raya kita buat episod diet lain pula ye huhuhu

Tuesday, August 6, 2013

Salam Aidilfitri

Salam.
Syawal makin hampir
Ramadhan bakal menjauhkan diri.
Entah ada ke tidak kesempatan untuk bertemu Ramadhan akan datang.
Sayu pulak rasa hati.
Itulah lumrah kehidupan.
Yang bermula pasti akan berakhirkan.
Dikesempatan yang ada ini.
Saya menyusun sepuluh jari.
Memohon ampun dan maaf.
Seandainya ada silap dan salah.
Terlanjur kata..terlepas laku atau terlebih bergurau senda.
Harap tidak disimpan didalam hati.
Semoga kita sama-sama dapat meraikan kehadiran 1 Syawal.
Dengan penuh kesyukuran disamping keluarga tersayang.
Selamat Hari Raya.
Maaf zahir&batin

Sunday, August 4, 2013

Mood Mengemas


Salam,

Kawan-kawan mungkin ada yang dah sampai kampung halamankan??
Kami??Masih  lagi disini..

Tahun ni giliran beraya di Melaka dulu 
Tengahari atau petang raya pertama baru gerak balik Seremban.
Sekolah dah pun mula bercuti kan.
Masa yang ada ini digunakan sebaik-baiknya.
Bagi melaksanakan misi cuci mencuci
Kemas rumah besar-besaran.
Kami takde pun tukar perabut baru.
Sebab yang sedia ada masih dalam keadaan baik.
Mengemas rumah ni memang mengambil masa yang panjang untuk saya.
Sebabnya saya sangat allergic dengan habuk dan debu.
Boleh mendatang semput dibuatnya.
Maka segala urusan menyapu sawang(kalau ada) akan dibuat oleh encik suami.
Saya vacum dan mop saja..
Korang??Beraya dimana?Dah siap mengemas??

Friday, August 2, 2013

Mood Raya!!

Salam
Cuti sekolah akan bermula.
Yeah!!Cuti Hari Raya
Bersambung pula dengan cuti pertengahan penggal kedua.
Maka panjang la sikit cuti raya tahun ni.
Alhamdulillah..dapat la bersama keluarga.
Cuti datang tepat pada masanya.
Insyallah akan dimanfaatkan sebaiknya.
Kami yang pasti akan selalu berada di Melaka.
Tak pegi jauh pun.
Seremban → Melaka je.
Bila time macam ni rasa untung kawin dengan orang dekat-dekat ni.
Bekerja pun tak jauh dari kampung halaman kan.
Buat rakan-rakan yang pulang beraya di kampung..
Berhati-hati semasa dijalan raya.
Semoga kita sama-sama dapat meraikan kehadiran 1 Syawal bersama keluarga tercinta..
Bersama kawan-kawan sebelum sesi bersalaman bersama murid-murid




Tuesday, August 27, 2013

Melaka→Putrajaya

Salam..
Kemain bersawang-sawang sah blog ni.
Busy sesangattttttt!!!!!
Nak share cerita Ahad lepas.
Kami dapat undangan dari nephew hubby untuk ke Majlis Rumah Terbuka beliau di Putrajaya.
Dah terlanjur nak ke Putrajaya tu terus plan nak jumpe Lieya dan familh juga.
Plan asal hari tu Lieya nak singgah rumah time raya tapi atas beberapa hal yang tak dapat dielakkan maka plan kami tak menjadi.
Alhamdulillah kami berjaya cari rumah Lieya dengan jayanya tanpa bantu En.Garmin atau pun Wave.
Signboard sangat-sangat membantu.
Seronok jumpe family Lieya.
THANKS for everything dear.
Anak-anak walaupun first time jumpe tapi bab main terus jadi kawan..terutamanya cik Mia la..
Sebab dia jarang dapat jumpe kawan gegirl ni.
Dapat pulak kakak Mia dan Mija rajin melayan.
Dari rumah Lieya baru kami ke rumah nephew en.Suami..
Thank you tau Lieya dan suami susah hantar kami terus ke destinasi hihihi
Insyallah ada rezeki kita jumpe lagi lepas ni ye

Tuesday, August 20, 2013

KLIA

Salam..
Jumaat malam lepas kitaorang hantar atuk Mia ke KLIA.
Atuk ada urusan pasal empire lawn bowl kat Korea.
Mula-mula tengok barang-barang atuk dah siap packing tu.
Mia dah mula kecoh dah..budget macam dia nak pergi sama je.
Tapi mujur la bila atuk dah explain semua dia faham.
Siap cakap atuk pegi survey tempat dulu nanti lepas ni bawak Mia pulak eh.
Pesanan x menahan kan..
Sekarang ni hari-hari tunggu atuk call.
Atuk pegi 10 hari je..minggu depan balik la.
Sebelum kitaorang gerak tinggalkan airport tu macam biasa la siap kena paw dengan budak-budak ni.
Memborong coklat kemain banyak tau!!

Tuesday, August 13, 2013

Orange di pagi raya

Salam.
Masih dalam mood raya.
Sekolah pun masih bercuti lagi.
Ambil kesempatan beraya.
Sambil mengunjungi sanak saudara.
Alhamdulillah..ukhwah terjalin makin bertambah erat dengan kehadiran bulan Syawal..syukur.
Nak share gambar kami untuk Hari Raya Pertama.
ORANGE di pagi raya di Melaka.
Gambar-gambar lain masih lagi dalam camera.
Belum sempat nak transfer.
Makan kemain lagi ni.
Macam-macam bedal lepas tu tengok weighing scale takut dengan bayang-bayang sendiri!!!
Arghhhhh :-p
Lepas raya kita buat episod diet lain pula ye huhuhu

Tuesday, August 6, 2013

Salam Aidilfitri

Salam.
Syawal makin hampir
Ramadhan bakal menjauhkan diri.
Entah ada ke tidak kesempatan untuk bertemu Ramadhan akan datang.
Sayu pulak rasa hati.
Itulah lumrah kehidupan.
Yang bermula pasti akan berakhirkan.
Dikesempatan yang ada ini.
Saya menyusun sepuluh jari.
Memohon ampun dan maaf.
Seandainya ada silap dan salah.
Terlanjur kata..terlepas laku atau terlebih bergurau senda.
Harap tidak disimpan didalam hati.
Semoga kita sama-sama dapat meraikan kehadiran 1 Syawal.
Dengan penuh kesyukuran disamping keluarga tersayang.
Selamat Hari Raya.
Maaf zahir&batin

Sunday, August 4, 2013

Mood Mengemas


Salam,

Kawan-kawan mungkin ada yang dah sampai kampung halamankan??
Kami??Masih  lagi disini..

Tahun ni giliran beraya di Melaka dulu 
Tengahari atau petang raya pertama baru gerak balik Seremban.
Sekolah dah pun mula bercuti kan.
Masa yang ada ini digunakan sebaik-baiknya.
Bagi melaksanakan misi cuci mencuci
Kemas rumah besar-besaran.
Kami takde pun tukar perabut baru.
Sebab yang sedia ada masih dalam keadaan baik.
Mengemas rumah ni memang mengambil masa yang panjang untuk saya.
Sebabnya saya sangat allergic dengan habuk dan debu.
Boleh mendatang semput dibuatnya.
Maka segala urusan menyapu sawang(kalau ada) akan dibuat oleh encik suami.
Saya vacum dan mop saja..
Korang??Beraya dimana?Dah siap mengemas??

Friday, August 2, 2013

Mood Raya!!

Salam
Cuti sekolah akan bermula.
Yeah!!Cuti Hari Raya
Bersambung pula dengan cuti pertengahan penggal kedua.
Maka panjang la sikit cuti raya tahun ni.
Alhamdulillah..dapat la bersama keluarga.
Cuti datang tepat pada masanya.
Insyallah akan dimanfaatkan sebaiknya.
Kami yang pasti akan selalu berada di Melaka.
Tak pegi jauh pun.
Seremban → Melaka je.
Bila time macam ni rasa untung kawin dengan orang dekat-dekat ni.
Bekerja pun tak jauh dari kampung halaman kan.
Buat rakan-rakan yang pulang beraya di kampung..
Berhati-hati semasa dijalan raya.
Semoga kita sama-sama dapat meraikan kehadiran 1 Syawal bersama keluarga tercinta..
Bersama kawan-kawan sebelum sesi bersalaman bersama murid-murid




Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015