Monday, October 28, 2013

5 Tahun sudah

Salam.
Selamat pagi Isnin.
Hari genap usia Mia 5 tahun.
Alhamdulillah..syukur pada Allah s.w.t
Mengurniakan kami seorang anak perempuan yang keletah dan comel dimata keluarga.
Semoga Allah terus merahmati hidupmu EDRIANA SAMIHAH.
Dikurniakan kesihatan yang baik dan berpanjangan.
Semoga sentiasa terang hati dalam menimba ilmu agar berjaya didunia dan akhirat.
Mejadi kebanggaan keluarga hendaknya..
Kami semua sayang Mia..jangan nakal-nakal sangat ye sayang..

Monday, October 21, 2013

Nadhirah & Nabil Wedding

Salam..
Malam minggu baru ni,kami ke Cafe D'saji Felda di Jalan Semarak bagi menghadiri majlis pernikahan dan majlis resepsi my dear cousin
NURNADHIRAH & NABIL FIKRI
alhamdulillah majlis berjalan lancar.
Mereka menikah lepas maghrib dan sebelum pukul 9 tetamu dah mula menikmati hidangan.
Buat Nadhirah tahniah sister. Semoga kekal bahagia ke anak cucu.
Buat Nabil welcome to our big family

Tuesday, October 15, 2013

Kids at KIDZANIA


Dua budak tak cukup umur nak masuk Cadbury section..

Salam,
Weekend baru ni kami bawak anak-anak ke Kidzania.
Dah lama masing-masing ajak ke sana..
Akhirnya lepas abang Ez balik dari lawatan Pengawas sekolah ke sana baru ni,
Adik-adik dah tak mampu nak bersabar lagi hihihi
Anak-anak memang having fun kat sana.
Macam-macam diaorang nak cuba.
Tapi ada certain area tu hanya untuk budak-budak above 8 years old je.
Mcm bahagian buat biskut oreo, coklat cadbury..dan beberapa lagi la.
Tapi secara keseluruhan memang puas hati.
Siap ajak repeat lagi.
Rasa berbaloi la dengan harga tiket yang dibayar.
 
Sedang beratur nak clear kan cek kat CIMB

Yeah!!!Mia ada banyak duit

Nak buat vitagen..best time ni.Dah selesai dapat sorang 1 vitagen

Ez nak buat oreo..ni pun dapat biskut oreo jugak


Little shopper

Seronok Mia time ni
My lil policeman

Besar baju ni dengan Cik Mia

Dentist ni action

Monday, October 14, 2013

Biore Pore Pack

Salam..
Semalam masa ke Guardian jumpa ni.
Biore pore pack limited edition.
Mula-mula tu ingatkan pore pack tu ada corak-corak.
Tapi rupanya ada bau saja.
Yang kita ambik tu sweet floral & fresh apple fragrance.
Dah try yang fresh apple tu.
Memang best bau dia..suka sangat

Thursday, October 10, 2013

Salam Aidiladha

Salam...
Esok Melaka dah mula bercuti untuk Hari Raya Aidiladha.
Bermula dengan Hari Kelahiran TYT Negeri Melaka.
Isnin sekolah ambil cuti peristiwa,
Selasa memang cuti umum.
Rabu baru kembali ke sekolah semula.
Yeah!!!!!Selamat Bercuti semua.
Kami dah plan nak bawak anak-anak berjalan esok.
Mengambil kesempatan orang lain masih lagi bekerja esok hihihi
Tempat dekat-dekat je tapi kalau hujung minggu sure padat.
Hopefully esok x ramai orang..
SALAM AIDILADHA semua...

Sunday, October 6, 2013

Dugaan minggu lalu

Salam..
Minggu lepas minggu yang sangat mencabar.
Bermula dengan anak-anak keracunan makanan.
Hari Khamis terpaksa ambik cuti menjaga ketiga-tiga mereka dirumah.
Dah bawak ke klinik pagi tu,makan ubat menjelang petang nampak beransur pulih.
Lepas Isyak pulak daddy budak-budak ni pegi klinik.
Sebabnya dia kata dah dua tiga hari badan lenguh-lenguh 
tapi hari tu tangan kanan dia dah naik kebas pulak.
Dari klinik dia call kata doktor suruh pegi hospital.
Hypertension rupanya..bacaan tekanan darah malam tu melebihi 200.
Balik rumah kemas-kemas barang terus ke Melaka.
Angkut budak-budak ni sekali sebab dah malam kan takkan nak tinggalkan pulak.
Memang mummy la drive ke Melaka tu.
Sampai bahagian emergency kat Putra Specialist tu lebih kurang pukul 10.30 malam dah.
Ramai pulak orang dalam kami tetap menunggu dengan sabar.
Bila dah periksa semua confirm kena admit wad malam tu.
Selesai daddy masuk wad segala dah pukul 1.15 pagi.
Dia dah risau nak lepaskan kami balik ke Masjid Tanah masa tu.
Nak tak nak terpaksa juga balik kan..nak buat macam mana.
Dengan hujan yang sangat lebat..
tapi berbekalkan kekuatan dari anak-anak saya redha dan tabah.
Saya percaya Allah melindungi kami nanti.
Walaupun dalam hati masa tu Allah saja yang tahu.
Berdebarnya la ya Allah..sepanjang perjalanan tu.
Alhamdulillah kami selamat sampai rumah pukul 2 pagi.
Tido kan anak-anak sambung "tugasan" yang perlu disiapkan.
Sebab esoknya ada tugasan yang perlu dihantar.
Allah mempermudahkan segala urusan saya hari tu...syukur.
Tugasan dapat disiapkan juga.
2-3 hari tu memang kami berulang ke hospital menjenguk daddy budak-budak ni.
Tak dapat bilik sorang,penuh katanya..maka daddy duduk bilik berdua.
Takpe la selesa juga,yang penting dapat rawatan yang sewajarnya.
Alhamdulillah petang semalam dah discharge.
14 Okt ni ada appointment dengan Datuk Dr Suhaimi tu lagi.
Harap-harap takde yang serious lepas ni.
Sesungguhnya Allah sentiasa menduga hambaNya agar tidak lalai dah lupa kepadaNya.
Dan Allah juga tahu apanya terbaik untuk hambaNya kan..
Budak berdua ni asal datang hospital survey food daddy dulu

Monday, October 28, 2013

5 Tahun sudah

Salam.
Selamat pagi Isnin.
Hari genap usia Mia 5 tahun.
Alhamdulillah..syukur pada Allah s.w.t
Mengurniakan kami seorang anak perempuan yang keletah dan comel dimata keluarga.
Semoga Allah terus merahmati hidupmu EDRIANA SAMIHAH.
Dikurniakan kesihatan yang baik dan berpanjangan.
Semoga sentiasa terang hati dalam menimba ilmu agar berjaya didunia dan akhirat.
Mejadi kebanggaan keluarga hendaknya..
Kami semua sayang Mia..jangan nakal-nakal sangat ye sayang..

Monday, October 21, 2013

Nadhirah & Nabil Wedding

Salam..
Malam minggu baru ni,kami ke Cafe D'saji Felda di Jalan Semarak bagi menghadiri majlis pernikahan dan majlis resepsi my dear cousin
NURNADHIRAH & NABIL FIKRI
alhamdulillah majlis berjalan lancar.
Mereka menikah lepas maghrib dan sebelum pukul 9 tetamu dah mula menikmati hidangan.
Buat Nadhirah tahniah sister. Semoga kekal bahagia ke anak cucu.
Buat Nabil welcome to our big family

Tuesday, October 15, 2013

Kids at KIDZANIA


Dua budak tak cukup umur nak masuk Cadbury section..

Salam,
Weekend baru ni kami bawak anak-anak ke Kidzania.
Dah lama masing-masing ajak ke sana..
Akhirnya lepas abang Ez balik dari lawatan Pengawas sekolah ke sana baru ni,
Adik-adik dah tak mampu nak bersabar lagi hihihi
Anak-anak memang having fun kat sana.
Macam-macam diaorang nak cuba.
Tapi ada certain area tu hanya untuk budak-budak above 8 years old je.
Mcm bahagian buat biskut oreo, coklat cadbury..dan beberapa lagi la.
Tapi secara keseluruhan memang puas hati.
Siap ajak repeat lagi.
Rasa berbaloi la dengan harga tiket yang dibayar.
 
Sedang beratur nak clear kan cek kat CIMB

Yeah!!!Mia ada banyak duit

Nak buat vitagen..best time ni.Dah selesai dapat sorang 1 vitagen

Ez nak buat oreo..ni pun dapat biskut oreo jugak


Little shopper

Seronok Mia time ni
My lil policeman

Besar baju ni dengan Cik Mia

Dentist ni action

Monday, October 14, 2013

Biore Pore Pack

Salam..
Semalam masa ke Guardian jumpa ni.
Biore pore pack limited edition.
Mula-mula tu ingatkan pore pack tu ada corak-corak.
Tapi rupanya ada bau saja.
Yang kita ambik tu sweet floral & fresh apple fragrance.
Dah try yang fresh apple tu.
Memang best bau dia..suka sangat

Thursday, October 10, 2013

Salam Aidiladha

Salam...
Esok Melaka dah mula bercuti untuk Hari Raya Aidiladha.
Bermula dengan Hari Kelahiran TYT Negeri Melaka.
Isnin sekolah ambil cuti peristiwa,
Selasa memang cuti umum.
Rabu baru kembali ke sekolah semula.
Yeah!!!!!Selamat Bercuti semua.
Kami dah plan nak bawak anak-anak berjalan esok.
Mengambil kesempatan orang lain masih lagi bekerja esok hihihi
Tempat dekat-dekat je tapi kalau hujung minggu sure padat.
Hopefully esok x ramai orang..
SALAM AIDILADHA semua...

Sunday, October 6, 2013

Dugaan minggu lalu

Salam..
Minggu lepas minggu yang sangat mencabar.
Bermula dengan anak-anak keracunan makanan.
Hari Khamis terpaksa ambik cuti menjaga ketiga-tiga mereka dirumah.
Dah bawak ke klinik pagi tu,makan ubat menjelang petang nampak beransur pulih.
Lepas Isyak pulak daddy budak-budak ni pegi klinik.
Sebabnya dia kata dah dua tiga hari badan lenguh-lenguh 
tapi hari tu tangan kanan dia dah naik kebas pulak.
Dari klinik dia call kata doktor suruh pegi hospital.
Hypertension rupanya..bacaan tekanan darah malam tu melebihi 200.
Balik rumah kemas-kemas barang terus ke Melaka.
Angkut budak-budak ni sekali sebab dah malam kan takkan nak tinggalkan pulak.
Memang mummy la drive ke Melaka tu.
Sampai bahagian emergency kat Putra Specialist tu lebih kurang pukul 10.30 malam dah.
Ramai pulak orang dalam kami tetap menunggu dengan sabar.
Bila dah periksa semua confirm kena admit wad malam tu.
Selesai daddy masuk wad segala dah pukul 1.15 pagi.
Dia dah risau nak lepaskan kami balik ke Masjid Tanah masa tu.
Nak tak nak terpaksa juga balik kan..nak buat macam mana.
Dengan hujan yang sangat lebat..
tapi berbekalkan kekuatan dari anak-anak saya redha dan tabah.
Saya percaya Allah melindungi kami nanti.
Walaupun dalam hati masa tu Allah saja yang tahu.
Berdebarnya la ya Allah..sepanjang perjalanan tu.
Alhamdulillah kami selamat sampai rumah pukul 2 pagi.
Tido kan anak-anak sambung "tugasan" yang perlu disiapkan.
Sebab esoknya ada tugasan yang perlu dihantar.
Allah mempermudahkan segala urusan saya hari tu...syukur.
Tugasan dapat disiapkan juga.
2-3 hari tu memang kami berulang ke hospital menjenguk daddy budak-budak ni.
Tak dapat bilik sorang,penuh katanya..maka daddy duduk bilik berdua.
Takpe la selesa juga,yang penting dapat rawatan yang sewajarnya.
Alhamdulillah petang semalam dah discharge.
14 Okt ni ada appointment dengan Datuk Dr Suhaimi tu lagi.
Harap-harap takde yang serious lepas ni.
Sesungguhnya Allah sentiasa menduga hambaNya agar tidak lalai dah lupa kepadaNya.
Dan Allah juga tahu apanya terbaik untuk hambaNya kan..
Budak berdua ni asal datang hospital survey food daddy dulu
Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015