Thursday, November 28, 2013

UTC MELAKA TERBAIK!!

SALAM SEMUA..
Petang semalam kami ke UTC Melaka.
Tujuan utama ke sini untuk renew passport.
UTC ni buka sampai malam.
Kalau nak buat passport boleh sampai pukul 9 malam.
Pejabat-pejabat kat UTC ni semua beroperasi sampai pukul 10 malam.
Kat sini memang best la.
Kitaorang sampai ambik no masa tu dalam pukul 5. 
Dalam 5.40 dah dapat passport baru.
1 mungkin time kami pegi tu orang tak berapa nak ramai.
Lepas tu semua kaunter dibuka.
Maka segala proses berjalan lancar dan dengan pantas sekali.
Jangkamasa yang diberi untuk siap 1 jam.
Tapi dalam 30 minit dah settle semuanya.
Hoyeh!!! Memang highly recommended la buat orang Melaka.
Tapi sekiranya time korang pegi tu orang ramai
atau sistem offline ampun dan maaf dipinta ye.
Petang semalam kami ke UTC Melaka.
 http://matcuoi.com 
 hihihi apa-apa pun servis di UTC ni memang terbaik.
Untuk orang Melaka yang tak tahu lokasi UTC ni..
ianya terletak di Bangunan Persekutuan yang lama
Berdepan dengan Stadium Kubu.
Masa kat sini siap ada orang merajuk bagai.
Kenapa tak buat passport dia juga.
Walhal dia punye lambat lagi nak expired!!
Mengada je lebih budak kecik ni

Merajuk bawak diri duduk jauh-jauh end up melalak..
Passport baru dah siap..jom la kita jenjalan

Wednesday, November 27, 2013

Walimatul urus


Image credit to the photographer

Salam..
Ahad lepas kami turun KL.
Bagi memenuhi jemputan Walimatul Urus sepupu sebelah ayah saya.
Anak adik daddy saya.
Majlis diadakan di Dewan Perdana Felda.
Alhamdulillah kedua mempelai telah selamat disatukan
Pada minggu sebelumnya di Ipoh,Perak.
Majlis berjalan lancar..meriah dan makanan pun sedap.
Buat Afzanizal dan Azreen Elny Selamat Pengantin Baru.
Semoga kekal bahagia berdua hingga ke akhir hayat.

Tuesday, November 26, 2013

Pulau langkawi→Padang Besar

Salam..
Last entry pasal Langkawi ni.
Selesai check out segala lepas breakfast tu terus ke Jeti Kuah.
Feri pagi tu pukul 11.00..kami tiba dalam pukul 10 macam tu.
Dah masuk ke dalam sempat lagi meronda kat jetty point tu.
Saja buat last round hihihi
Sampai ke Kuala Perlis dalan pukul 12.15 mcm tu..
Dari situ terus gerak ke Padang Besar.
Melalui pekan Kangar terus teringat kenangan time belajar kat sini.
Lalu pulak depan sekolah lama..owh rindunya
Ni Sekolah Menengah..sekolah rendah seberang jalan je.
 Kat padang besar tak tahu nak beli apa.
Walaupun ramai yang memborong periuk kuali segala tapi kita xde pun.
Ezhan dengan Erfan je la kemaruk dengan jersi immitate kat sana tu.
Makanan kat sana memang bapak mahal..
Mungkin dia dah sampai ke peghujung kan sebab tu food jadi mahal kot ye.

Langkawi Day 2-pusing pulau Lagenda

Salam,
Bersambung kembali entry pasal Langkawi ni.
Puas mengumpul semangat nak update entry Langkawi ni.
Semangat yang hilang..
Hari kedua aktiviti dimulakan dengan menaiki kereta kabel di Gunung Mat Cinchang.
Kitaorang tak naik pun just pusing-pusing kat bawah tu je.



Orang ramai cuti-cuti sekolah ni.
Tak sanggup nak beratur panjang.
Sempat juga singgah kedai roti Tun M.
THE LOAF ni memang terkenal disana.
Roti yang dihasilkan oleh chef dari Jepun tu sangat unik.
Tidak menggunakan yis..rotinya sangat lembut dan gebu.
Harga juga berpatutan.



Dari situ gerak ke beras terbakar & kilang memproses minyak gamat.
Selesai shopping minyak gamat dan kain batik segala perjalanan diteruskan ke Kota Mahsuri.
Lama tak masuk tempat ni.
Kami masuk dan explore Kota Mahsuri ni uang telah banyak berubah kat dalam tu.






Akhirnya yang ditunggu-tunggu tiba juga.
Destinasi seterusnya ke pekan kuah.
SHOPPING TIME!!!
Dari Rams gerak ke Idaman Suri dan akhir sekali ke Kompleks Haji Ismail Group.
Shop till u drop!!
Banyak borong coklat bebudak ni je..
Memang puas hati la time ni.
Malam duduk bilik saja lepas dinner.
Kemas-kemas barang sebab esoknya lepas breakfast nak check out dah.
Sebahagian coklat yang diborong

Saturday, November 23, 2013

Al-Fatihah buat Allahyarham AHMAD AMMAR

Salam..
Minggu ni ramai yang memperkatakan tentang Allahyarham Ahmad Ammar bin Ahmad Azam.
Siapa dia?
Seorang anak muda Melayu,rakyat Malaysia dan seorang siswa yang sedang menuntut di Turki.
Beliau terlibat dengan kemalangan disana. (Dilanggar ambulans selepas tergelincir semasa melintas jalan)
Jenazah beliau telah selamat dikebumikan disana.
Disemadikan ditanah perkuburan Eyub Sultan,mengadap Laut Golden Horn.
(Bertapa bertuahnya kamu wahai Ammar disemadikan disitu bersama-sama sahabat rasulullah s.a.w)
Mula-mula masa menonton youtube khas kisah hidup beliau hari tu hati sangat tersentuh.
Memang terkesan dihati.
Nak tahu lebih lanjut pasal arwah.
Terus mencari lagi pelbagai artikel tentang kisah hidup arwah.
Sesungguhnya beliau memang anak yang soleh,ketabahan kedua orang tuanya menerima berita sedih ini amat dikagumi.
Wahai Ahmad Ammar,kamu telah kembali kepada penciptaMu namun kamu tinggalkan kisah hidupmu yang indah dan manis ini.
Semoga ianya mampu menyuntik motivasi diri buat anak muda Islam yang lain..insyallah.
Semoga kamu tenang disana..syurga tempatmu dik.
AL-FATIHAH

Wednesday, November 20, 2013

Langkawi Day 1-Mangrove Tour

Salam,
Jumaat malam yang lepas kitaorg join Kelab Staff sekolah En.Suami ke Langkawi.
Last kitaorang ke Pulau Lagenda tu tahun 2011 kalau x silap.
Bezanya kali ni pegi beramai-ramai.
Feel tu pun lain
Gerak dari sekolah dia dalam pukul 11.
2 bas semuanya..itu pun x semua staff join trip ni.
Bas yang kitaorang naik ni sangat-sangat selesa.
Ala-ala executive coach.Best!!
Sampai Kuala Perlis..naik feri ke Langkawi lepas tu check in chalet kat area Pantai Chenang.
Kami stay kat Tanjung Malie Beach Resort.
Ok la chalet ni cuma xde wifi dalam bilik.
Line dalam bilik pun x berapa clear.
Kat lobby je wifi laju.
Tunggu shuttle time ni untuk pegi Mangrove Tour
Petang tu lepas makan tengahari kitaorg pegi Mangrove Tour..  
1st time pegi Mangrove Tour ni.

Syok la..kitaorang dapat pegi tengok Fish farm,eagle feeding,bat cave,menyusuri crocodile cave.
Kecut-kecut perut la juga time boat tu speeding.
Kalau ikutkan memang takut bab-bab naik boat lelaju ni.
Dah la tak pandai berenang tapi tak cuba tak tahu kan.
Memang seronok..mangrove tour ni kira tarikkan baru di Langkawi.
Lebih kurang 2 jam lebih la kitaorang spent untuk mangrove tour ni.

Ni masa di Fish farm
Dalam boat time eagle feeding
KILIM Geoforest Park
Ez nak masuk Bat cave..mummy dan Cik Mia menanti diluar saja hihihi
Malam tu kitaorang lepas makan kat mcd berdekatan dengan tempat penginapan kitaorang tu kami just jalan-jalan kat The Zone area Pantai Chenang tu.
Jalan area dekat-dekat chalet tu je.
Plan nak tengok movie 6D kat sebelah mcd tu tapi daddy budak-budak ni kata kat Aeon Bandaraya pun ada tu..kita pegi tengok kar Melaka je la.
Cheh!! Punah harapan hihihi
Dalam pukul 10 kitaorang balik bilik..anak-anak pun dah letih.
Recharge energy untuk aktiviti esoknya pula

Monday, November 11, 2013

Kisah LABU vs HALLOWEEN

Salam..
Ini sebenarnya cerita siaran tertunda.
Kisah hari tu masa lauk sayur lemak labu untuk makan tengah hari.
Masa nak siang sayur labu tu Erfan tanya...
"Mummy,kita boleh ke makan pumpkin ni??"
"Eh..boleh makan.Sedap kalau buat lauk tau"
Then dia tanya lagi
"Pumpkin untuk celebrate HALLOWEEN kan??,orang Islam haram sambut HALLOWEEN!"

"Ooo itu kalau kita guna pumpkin untuk decoration HALLOWEEN memang la tak boleh,sekarang kita nak buat lauk boleh je makan"
Adeh..blur kejap mummy dengan anak bujang sorang ni.

Kuat sangat pengaruh tv ke gamaknya ni.
Dia sampai naik confuse dengan buah labu tu.
Sampai ingat labu tu tak boleh dimakan.

Saturday, November 9, 2013

Dinner-Hotel Permaisuri,MITC

Brosur by me..no 34 sempena usia empunya diri sangat bertuah malam tadi
Salam..
Kali ni nak cerita tentang Annual Dinner kelab staff untuk tahun 2013.
Kali ni majlis diadakan di Hotel Permaisuri,MITC.
Tema Arabian Nite vs Bollywood.
Kitaorang gerak awal sikit sebab nak solat maghrib disana.
Ada yang mengikut tema..bagus.
Tapi kitaorang ni hihihi guru-guru degil SKSL.
Bukan x nak ikut tema tapi takde baju yang sesuai
*alasa sangatkan!!*
Tapi takpe ada yang kata kami tema Arab datang Malaysia hihihi
Apa-apa pun majlis sangat happening.
Sebab ada tukar-tukar hadiah dan cabutan bertuah juga.
Happening la sebab tidak pulang tangan kosong.
Cuma..makanan yang hotel hidang macam tak berapa mencukupi je.
Biasa kalau kita pegi buffet kat hotel lepas habis di tambahkan..tapi ni takde.
Lagi satu hotel ni tak bersih.
Dari pinggan mangkuk,toilet(wajib) dan persekitaran.
Sebelum balik tu siap jumpe makhluk yang tak sepatutnya dalam ballroom tu.
Not recommended at all this hotel buat masa ni.
Hopefully diaorang upgrade their services.
Us...The trio
The wondergirls
Ahli masyarakat dalam meja bulat kami malam tadi

Tuesday, November 5, 2013

P3

Salam semua..
Gula naik harga baru-baru ni kan??
Hihihihi so korang macam mana??Stop pengambilan gula ke??
Kat rumah kami jarang buat air manis ni.
Jadi macam kurang la sikit terasa kenaikkan harganya tu.
Lagi pun sekarang ni kita dah pakai P3.
Suami dan anak-anak tetap guna gula pasir biasa.
Apa itu P3??
P3 ni sebenarnya pemanis yang diperbuat daripada tebu hitam.
Menggunakan teknologi Nano.
Guna setitik saja..rasanya sama lebih kurang je dengan gula pasir.
Kalau sebelum ni pernah try guna daun stivia tapi serious tak boleh nak telan.
P3 ni ok..sedikit pun tidak menjejaskan rasa.
Yang paling best P3 ni tidak mengandungi kolestrol,kalori
 karbohidrat, Saccharine,tiada bahan Pengawet dan YANG ADA HANYA MANIS
Jom la try 
http://matcuoi.com

Salam Maal Hijrah

Salam..
SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU HIJRAH buat semua.
Semoga dengan kedatangan tahun baru 1435H ini lebih bermakna buat kita semua.
Semoga kita sentiasa mendapat rahmat dan keberkatan dari Allah..
Insyallah..

Monday, November 4, 2013

Dillema annual dinner

Salam semua.
Mesti ada yang bercuti hari ni kan??
Sekolah kita tak cuti pun.
Esok je cutinye..huhuhu
Jumaat ni ada annual dinner Kelab Staf sekolah.
Annual dinner kali ni siap ada tema.
Bollywood/Arabian Nite..
Masalah betul buat kita ni.
Sebabnya takde baju yang menepati tema tu ha.
Memang takde koleksi jubah dan apatah lagi sari dalam almari tu.
huhuhuuhuhui
Mesti yang tanya kenapa takde jubah??
Kita tak suka la pakai jubah.
Sebab merasakan struktur badan tak berapa sesuai!!
Tapi bila macam ni dah jadi stress sendiri!!
Huwaaaa!!
Tetiba terbayang..kalau pakai salwar kameez pun ok kan
Feeling-feeling ala2 Rani Mukherjee  http://matcuoi.com hahahaha
credit image to Google

Sunday, November 3, 2013

Birthday Bash

Makin membulat ko dik
Salam..
Ni kira siaran tergendala.
Sibuk tak sempat nak share.
Cerita Mia dan birthday bash nya kat rumah Seremban.




 
Memang jemput sedara mara je..
Ala-ala family gathering gittu.
Ramai juga sepupu sepapat yang datang.
Alhamdulillah..Mia happy.
Makanan pun banyak..semua pun kenyang.
Entah bila lagi nak berkumpul macam ni kan.
Semua food hari tu disediakan oleh mummy saya.
Saya???Tukang atur pinggan mangkuk saja hihii
Insyallah ada rezeki lepas ni kita berkumpul lagi ye cousins

Camping di hujung tahun

Salam semua..
Dah hujung-hujung tahun ni ingatkan tugasan berkaitan koku dah settle.
Rupanya tidak..ada lagi belum selesai.
Nak jugak buat camping kan..
Plan asal nak buat hujung minggu.
Tapi weekend ni kan public holiday..DEEPAVALI.
Apa kes??Nak buat program time public holiday kan.
Bila dah meeting satu kata putus dibuat camping masa hari sekolah.
Budak-budak yang involve pun cuma murid-murid tahun 6.
Syukur alhamdulillah..perkhemahan berjalan lancar.
Walaupun penat tapi puas hati..
Oooo cepat la cuti sekolah.
Tak sabar dah ni!!
 
Gambar tuan tanah dan kawan-kawan time ni kem komanden tengah bagi briefing heheheh 

Gambar budak-budak dan khemahnya malas nak upload la hihihi 

Thursday, November 28, 2013

UTC MELAKA TERBAIK!!

SALAM SEMUA..
Petang semalam kami ke UTC Melaka.
Tujuan utama ke sini untuk renew passport.
UTC ni buka sampai malam.
Kalau nak buat passport boleh sampai pukul 9 malam.
Pejabat-pejabat kat UTC ni semua beroperasi sampai pukul 10 malam.
Kat sini memang best la.
Kitaorang sampai ambik no masa tu dalam pukul 5. 
Dalam 5.40 dah dapat passport baru.
1 mungkin time kami pegi tu orang tak berapa nak ramai.
Lepas tu semua kaunter dibuka.
Maka segala proses berjalan lancar dan dengan pantas sekali.
Jangkamasa yang diberi untuk siap 1 jam.
Tapi dalam 30 minit dah settle semuanya.
Hoyeh!!! Memang highly recommended la buat orang Melaka.
Tapi sekiranya time korang pegi tu orang ramai
atau sistem offline ampun dan maaf dipinta ye.
Petang semalam kami ke UTC Melaka.
 http://matcuoi.com 
 hihihi apa-apa pun servis di UTC ni memang terbaik.
Untuk orang Melaka yang tak tahu lokasi UTC ni..
ianya terletak di Bangunan Persekutuan yang lama
Berdepan dengan Stadium Kubu.
Masa kat sini siap ada orang merajuk bagai.
Kenapa tak buat passport dia juga.
Walhal dia punye lambat lagi nak expired!!
Mengada je lebih budak kecik ni

Merajuk bawak diri duduk jauh-jauh end up melalak..
Passport baru dah siap..jom la kita jenjalan

Wednesday, November 27, 2013

Walimatul urus


Image credit to the photographer

Salam..
Ahad lepas kami turun KL.
Bagi memenuhi jemputan Walimatul Urus sepupu sebelah ayah saya.
Anak adik daddy saya.
Majlis diadakan di Dewan Perdana Felda.
Alhamdulillah kedua mempelai telah selamat disatukan
Pada minggu sebelumnya di Ipoh,Perak.
Majlis berjalan lancar..meriah dan makanan pun sedap.
Buat Afzanizal dan Azreen Elny Selamat Pengantin Baru.
Semoga kekal bahagia berdua hingga ke akhir hayat.

Tuesday, November 26, 2013

Pulau langkawi→Padang Besar

Salam..
Last entry pasal Langkawi ni.
Selesai check out segala lepas breakfast tu terus ke Jeti Kuah.
Feri pagi tu pukul 11.00..kami tiba dalam pukul 10 macam tu.
Dah masuk ke dalam sempat lagi meronda kat jetty point tu.
Saja buat last round hihihi
Sampai ke Kuala Perlis dalan pukul 12.15 mcm tu..
Dari situ terus gerak ke Padang Besar.
Melalui pekan Kangar terus teringat kenangan time belajar kat sini.
Lalu pulak depan sekolah lama..owh rindunya
Ni Sekolah Menengah..sekolah rendah seberang jalan je.
 Kat padang besar tak tahu nak beli apa.
Walaupun ramai yang memborong periuk kuali segala tapi kita xde pun.
Ezhan dengan Erfan je la kemaruk dengan jersi immitate kat sana tu.
Makanan kat sana memang bapak mahal..
Mungkin dia dah sampai ke peghujung kan sebab tu food jadi mahal kot ye.

Langkawi Day 2-pusing pulau Lagenda

Salam,
Bersambung kembali entry pasal Langkawi ni.
Puas mengumpul semangat nak update entry Langkawi ni.
Semangat yang hilang..
Hari kedua aktiviti dimulakan dengan menaiki kereta kabel di Gunung Mat Cinchang.
Kitaorang tak naik pun just pusing-pusing kat bawah tu je.



Orang ramai cuti-cuti sekolah ni.
Tak sanggup nak beratur panjang.
Sempat juga singgah kedai roti Tun M.
THE LOAF ni memang terkenal disana.
Roti yang dihasilkan oleh chef dari Jepun tu sangat unik.
Tidak menggunakan yis..rotinya sangat lembut dan gebu.
Harga juga berpatutan.



Dari situ gerak ke beras terbakar & kilang memproses minyak gamat.
Selesai shopping minyak gamat dan kain batik segala perjalanan diteruskan ke Kota Mahsuri.
Lama tak masuk tempat ni.
Kami masuk dan explore Kota Mahsuri ni uang telah banyak berubah kat dalam tu.






Akhirnya yang ditunggu-tunggu tiba juga.
Destinasi seterusnya ke pekan kuah.
SHOPPING TIME!!!
Dari Rams gerak ke Idaman Suri dan akhir sekali ke Kompleks Haji Ismail Group.
Shop till u drop!!
Banyak borong coklat bebudak ni je..
Memang puas hati la time ni.
Malam duduk bilik saja lepas dinner.
Kemas-kemas barang sebab esoknya lepas breakfast nak check out dah.
Sebahagian coklat yang diborong

Saturday, November 23, 2013

Al-Fatihah buat Allahyarham AHMAD AMMAR

Salam..
Minggu ni ramai yang memperkatakan tentang Allahyarham Ahmad Ammar bin Ahmad Azam.
Siapa dia?
Seorang anak muda Melayu,rakyat Malaysia dan seorang siswa yang sedang menuntut di Turki.
Beliau terlibat dengan kemalangan disana. (Dilanggar ambulans selepas tergelincir semasa melintas jalan)
Jenazah beliau telah selamat dikebumikan disana.
Disemadikan ditanah perkuburan Eyub Sultan,mengadap Laut Golden Horn.
(Bertapa bertuahnya kamu wahai Ammar disemadikan disitu bersama-sama sahabat rasulullah s.a.w)
Mula-mula masa menonton youtube khas kisah hidup beliau hari tu hati sangat tersentuh.
Memang terkesan dihati.
Nak tahu lebih lanjut pasal arwah.
Terus mencari lagi pelbagai artikel tentang kisah hidup arwah.
Sesungguhnya beliau memang anak yang soleh,ketabahan kedua orang tuanya menerima berita sedih ini amat dikagumi.
Wahai Ahmad Ammar,kamu telah kembali kepada penciptaMu namun kamu tinggalkan kisah hidupmu yang indah dan manis ini.
Semoga ianya mampu menyuntik motivasi diri buat anak muda Islam yang lain..insyallah.
Semoga kamu tenang disana..syurga tempatmu dik.
AL-FATIHAH

Wednesday, November 20, 2013

Langkawi Day 1-Mangrove Tour

Salam,
Jumaat malam yang lepas kitaorg join Kelab Staff sekolah En.Suami ke Langkawi.
Last kitaorang ke Pulau Lagenda tu tahun 2011 kalau x silap.
Bezanya kali ni pegi beramai-ramai.
Feel tu pun lain
Gerak dari sekolah dia dalam pukul 11.
2 bas semuanya..itu pun x semua staff join trip ni.
Bas yang kitaorang naik ni sangat-sangat selesa.
Ala-ala executive coach.Best!!
Sampai Kuala Perlis..naik feri ke Langkawi lepas tu check in chalet kat area Pantai Chenang.
Kami stay kat Tanjung Malie Beach Resort.
Ok la chalet ni cuma xde wifi dalam bilik.
Line dalam bilik pun x berapa clear.
Kat lobby je wifi laju.
Tunggu shuttle time ni untuk pegi Mangrove Tour
Petang tu lepas makan tengahari kitaorg pegi Mangrove Tour..  
1st time pegi Mangrove Tour ni.

Syok la..kitaorang dapat pegi tengok Fish farm,eagle feeding,bat cave,menyusuri crocodile cave.
Kecut-kecut perut la juga time boat tu speeding.
Kalau ikutkan memang takut bab-bab naik boat lelaju ni.
Dah la tak pandai berenang tapi tak cuba tak tahu kan.
Memang seronok..mangrove tour ni kira tarikkan baru di Langkawi.
Lebih kurang 2 jam lebih la kitaorang spent untuk mangrove tour ni.

Ni masa di Fish farm
Dalam boat time eagle feeding
KILIM Geoforest Park
Ez nak masuk Bat cave..mummy dan Cik Mia menanti diluar saja hihihi
Malam tu kitaorang lepas makan kat mcd berdekatan dengan tempat penginapan kitaorang tu kami just jalan-jalan kat The Zone area Pantai Chenang tu.
Jalan area dekat-dekat chalet tu je.
Plan nak tengok movie 6D kat sebelah mcd tu tapi daddy budak-budak ni kata kat Aeon Bandaraya pun ada tu..kita pegi tengok kar Melaka je la.
Cheh!! Punah harapan hihihi
Dalam pukul 10 kitaorang balik bilik..anak-anak pun dah letih.
Recharge energy untuk aktiviti esoknya pula

Monday, November 11, 2013

Kisah LABU vs HALLOWEEN

Salam..
Ini sebenarnya cerita siaran tertunda.
Kisah hari tu masa lauk sayur lemak labu untuk makan tengah hari.
Masa nak siang sayur labu tu Erfan tanya...
"Mummy,kita boleh ke makan pumpkin ni??"
"Eh..boleh makan.Sedap kalau buat lauk tau"
Then dia tanya lagi
"Pumpkin untuk celebrate HALLOWEEN kan??,orang Islam haram sambut HALLOWEEN!"

"Ooo itu kalau kita guna pumpkin untuk decoration HALLOWEEN memang la tak boleh,sekarang kita nak buat lauk boleh je makan"
Adeh..blur kejap mummy dengan anak bujang sorang ni.

Kuat sangat pengaruh tv ke gamaknya ni.
Dia sampai naik confuse dengan buah labu tu.
Sampai ingat labu tu tak boleh dimakan.

Saturday, November 9, 2013

Dinner-Hotel Permaisuri,MITC

Brosur by me..no 34 sempena usia empunya diri sangat bertuah malam tadi
Salam..
Kali ni nak cerita tentang Annual Dinner kelab staff untuk tahun 2013.
Kali ni majlis diadakan di Hotel Permaisuri,MITC.
Tema Arabian Nite vs Bollywood.
Kitaorang gerak awal sikit sebab nak solat maghrib disana.
Ada yang mengikut tema..bagus.
Tapi kitaorang ni hihihi guru-guru degil SKSL.
Bukan x nak ikut tema tapi takde baju yang sesuai
*alasa sangatkan!!*
Tapi takpe ada yang kata kami tema Arab datang Malaysia hihihi
Apa-apa pun majlis sangat happening.
Sebab ada tukar-tukar hadiah dan cabutan bertuah juga.
Happening la sebab tidak pulang tangan kosong.
Cuma..makanan yang hotel hidang macam tak berapa mencukupi je.
Biasa kalau kita pegi buffet kat hotel lepas habis di tambahkan..tapi ni takde.
Lagi satu hotel ni tak bersih.
Dari pinggan mangkuk,toilet(wajib) dan persekitaran.
Sebelum balik tu siap jumpe makhluk yang tak sepatutnya dalam ballroom tu.
Not recommended at all this hotel buat masa ni.
Hopefully diaorang upgrade their services.
Us...The trio
The wondergirls
Ahli masyarakat dalam meja bulat kami malam tadi

Tuesday, November 5, 2013

P3

Salam semua..
Gula naik harga baru-baru ni kan??
Hihihihi so korang macam mana??Stop pengambilan gula ke??
Kat rumah kami jarang buat air manis ni.
Jadi macam kurang la sikit terasa kenaikkan harganya tu.
Lagi pun sekarang ni kita dah pakai P3.
Suami dan anak-anak tetap guna gula pasir biasa.
Apa itu P3??
P3 ni sebenarnya pemanis yang diperbuat daripada tebu hitam.
Menggunakan teknologi Nano.
Guna setitik saja..rasanya sama lebih kurang je dengan gula pasir.
Kalau sebelum ni pernah try guna daun stivia tapi serious tak boleh nak telan.
P3 ni ok..sedikit pun tidak menjejaskan rasa.
Yang paling best P3 ni tidak mengandungi kolestrol,kalori
 karbohidrat, Saccharine,tiada bahan Pengawet dan YANG ADA HANYA MANIS
Jom la try 
http://matcuoi.com

Salam Maal Hijrah

Salam..
SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU HIJRAH buat semua.
Semoga dengan kedatangan tahun baru 1435H ini lebih bermakna buat kita semua.
Semoga kita sentiasa mendapat rahmat dan keberkatan dari Allah..
Insyallah..

Monday, November 4, 2013

Dillema annual dinner

Salam semua.
Mesti ada yang bercuti hari ni kan??
Sekolah kita tak cuti pun.
Esok je cutinye..huhuhu
Jumaat ni ada annual dinner Kelab Staf sekolah.
Annual dinner kali ni siap ada tema.
Bollywood/Arabian Nite..
Masalah betul buat kita ni.
Sebabnya takde baju yang menepati tema tu ha.
Memang takde koleksi jubah dan apatah lagi sari dalam almari tu.
huhuhuuhuhui
Mesti yang tanya kenapa takde jubah??
Kita tak suka la pakai jubah.
Sebab merasakan struktur badan tak berapa sesuai!!
Tapi bila macam ni dah jadi stress sendiri!!
Huwaaaa!!
Tetiba terbayang..kalau pakai salwar kameez pun ok kan
Feeling-feeling ala2 Rani Mukherjee  http://matcuoi.com hahahaha
credit image to Google

Sunday, November 3, 2013

Birthday Bash

Makin membulat ko dik
Salam..
Ni kira siaran tergendala.
Sibuk tak sempat nak share.
Cerita Mia dan birthday bash nya kat rumah Seremban.




 
Memang jemput sedara mara je..
Ala-ala family gathering gittu.
Ramai juga sepupu sepapat yang datang.
Alhamdulillah..Mia happy.
Makanan pun banyak..semua pun kenyang.
Entah bila lagi nak berkumpul macam ni kan.
Semua food hari tu disediakan oleh mummy saya.
Saya???Tukang atur pinggan mangkuk saja hihii
Insyallah ada rezeki lepas ni kita berkumpul lagi ye cousins

Camping di hujung tahun

Salam semua..
Dah hujung-hujung tahun ni ingatkan tugasan berkaitan koku dah settle.
Rupanya tidak..ada lagi belum selesai.
Nak jugak buat camping kan..
Plan asal nak buat hujung minggu.
Tapi weekend ni kan public holiday..DEEPAVALI.
Apa kes??Nak buat program time public holiday kan.
Bila dah meeting satu kata putus dibuat camping masa hari sekolah.
Budak-budak yang involve pun cuma murid-murid tahun 6.
Syukur alhamdulillah..perkhemahan berjalan lancar.
Walaupun penat tapi puas hati..
Oooo cepat la cuti sekolah.
Tak sabar dah ni!!
 
Gambar tuan tanah dan kawan-kawan time ni kem komanden tengah bagi briefing heheheh 

Gambar budak-budak dan khemahnya malas nak upload la hihihi 
Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015