Friday, January 31, 2014

CUTI CNY KAMI


Salam semua.
Kejap aje dah hujung bulan Januari kan.
Dah cuti Tahun Baru Cina pun hari ni.
Buat rakan-rakan yang meraikannya..
SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU CINA
Sekolah kami takde pun ambil extra cuti.
Guru berbangsa Cina pun hanya sorang je..maka untuk dia je cuti extra tu nanti.
Tapi cuti umum kami untuk CNY kali ini tisak kemana-mana.
Anak-anak tak sihat sepenuhnya lagi.
Erfan demam melarat-larat dah ni.
Demam sejak Isnin petang pagi tadi dah pegi buat blood test.
Alhamdulillah takde la kena tahan wad cuma result tu tak berapa cantik
Especially tang bacaan platelet darah tu maka esok kena lagi ulang ke Hospital Alor Gajah.
Mujur la tak berapa jauh dengan rumah jadi takde masalah untuk kami ulang alik ke sana.

Muka sedih je..tadi masa ambik darah melalak lak juga budak  sorang ni
Erfan ni dah darjah 2 tapi masih menyusu lagi.
Cuma sejak demam ni dia dah tak mahu menyusu dah.
Minum air masak je dan kadang-kadang request nak soya bean.
Nasi memang tak sentuh la..roti aje itu pun sikit.
Memang nampak sangat dia tak sihat.
Kalau biasanya tab tak lekang dari tangan ini pandang pun tak sudi nampaknya

Nurse tak bertauliah yang sangat concern dengan kesihatan abang.Budak berdua ni dah macam orang kembar  dah

1 comment:

  1. Kesiannya..moga cepat sembuh..bg 100 plus gak emy musim denggi ni

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Friday, January 31, 2014

CUTI CNY KAMI


Salam semua.
Kejap aje dah hujung bulan Januari kan.
Dah cuti Tahun Baru Cina pun hari ni.
Buat rakan-rakan yang meraikannya..
SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU CINA
Sekolah kami takde pun ambil extra cuti.
Guru berbangsa Cina pun hanya sorang je..maka untuk dia je cuti extra tu nanti.
Tapi cuti umum kami untuk CNY kali ini tisak kemana-mana.
Anak-anak tak sihat sepenuhnya lagi.
Erfan demam melarat-larat dah ni.
Demam sejak Isnin petang pagi tadi dah pegi buat blood test.
Alhamdulillah takde la kena tahan wad cuma result tu tak berapa cantik
Especially tang bacaan platelet darah tu maka esok kena lagi ulang ke Hospital Alor Gajah.
Mujur la tak berapa jauh dengan rumah jadi takde masalah untuk kami ulang alik ke sana.

Muka sedih je..tadi masa ambik darah melalak lak juga budak  sorang ni
Erfan ni dah darjah 2 tapi masih menyusu lagi.
Cuma sejak demam ni dia dah tak mahu menyusu dah.
Minum air masak je dan kadang-kadang request nak soya bean.
Nasi memang tak sentuh la..roti aje itu pun sikit.
Memang nampak sangat dia tak sihat.
Kalau biasanya tab tak lekang dari tangan ini pandang pun tak sudi nampaknya

Nurse tak bertauliah yang sangat concern dengan kesihatan abang.Budak berdua ni dah macam orang kembar  dah

1 comment:

  1. Kesiannya..moga cepat sembuh..bg 100 plus gak emy musim denggi ni

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015