Tuesday, January 14, 2014

Risau!!

Salam semua..
Kali ni nak share sikit kebimbangan seorang mummy dengan anak dara yang sorang itu.
Risau la bila tengok Mia terlalu membesar dengan jayanya.
Takut pulak dia obes nanti.
Entah mana la datang gen membulat time kanak-kanak ni.
Sebab mummy dia memang dari kecik especially at her age skinny je.
Tiba tengok anak dara sendiri membulat macam tu memang ngeri la.
For the time being memang kitaorang avoid dari pegi fast food.
Walaupun adakalanya hati jadi belas bila dia merenggek2 mintak ayam KFC.
Yang mana boleh elakkan memang kami cuba elak.
Cuma takde la sampai tahap nak diet kan dia.
Tak sampai hati pulak budak umur macam tu nak di dietkan.
Kalau kawan-kawan ada tips please share ye.
Cuba bandingkan gambar Mia setahun yang lalu dengan Mia yang sekarang.

1 comment:

  1. kadang2 suka tengok budak chubby2 ni sbb anak sy semer jenis kering2 je... harap masa bb je tembun dah besar jd kecut... hihi... takpe la asal mia sihat kan.. tapi tu la kekadang fastfood mmg kena control gak kan...

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Tuesday, January 14, 2014

Risau!!

Salam semua..
Kali ni nak share sikit kebimbangan seorang mummy dengan anak dara yang sorang itu.
Risau la bila tengok Mia terlalu membesar dengan jayanya.
Takut pulak dia obes nanti.
Entah mana la datang gen membulat time kanak-kanak ni.
Sebab mummy dia memang dari kecik especially at her age skinny je.
Tiba tengok anak dara sendiri membulat macam tu memang ngeri la.
For the time being memang kitaorang avoid dari pegi fast food.
Walaupun adakalanya hati jadi belas bila dia merenggek2 mintak ayam KFC.
Yang mana boleh elakkan memang kami cuba elak.
Cuma takde la sampai tahap nak diet kan dia.
Tak sampai hati pulak budak umur macam tu nak di dietkan.
Kalau kawan-kawan ada tips please share ye.
Cuba bandingkan gambar Mia setahun yang lalu dengan Mia yang sekarang.

1 comment:

  1. kadang2 suka tengok budak chubby2 ni sbb anak sy semer jenis kering2 je... harap masa bb je tembun dah besar jd kecut... hihi... takpe la asal mia sihat kan.. tapi tu la kekadang fastfood mmg kena control gak kan...

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015