Saturday, March 22, 2014

Sedondon

Salam semua.
Time cuti sekolah ni ramai orang buat kenduri kawin kan.
Hari ni aje kami ada 3-4 undangan perkahwinan.
Yang sempat pegi 3 je..yang satu tu jauh sangat.
Tapi biasanya kalau jemputan kenduri rumah kawan-kawan yang area dekat-dekat rumah ni kami pegi bertiga je.
2 heroes tu mesti tak nak ikut.
Kalau rumah sedara mara memang kitaorg paksa ikut sama.
Tapi bila rumah kawan-kawan ni ada sedikit kelonggaran disitu.
Al-maklum dah besar tak suka sangat nak ikut bila majlis-majlis macam tu.
Sekarang ni kalau pegi jemputan orang kawin Mia dah pandai request nak pakai baju kurung.
Mujur ada 2-3 pasang baju kurung baru tempah untuk dia hari tu.
Lama tak buat baju kurung sedondon dengan dia.
Ni masa kenduri kawin anak saudara suami minggu lepas.
Happy dia dapat pakai baju sama dengan mummy.
Raya nanti kita buat baju kurung design sama ye sayang hihihi
Kain cotton ni beli di Bandung tahun lepas


2 comments:

  1. salam emy...:) cantik kain tu...mmg happening kalau shopping kat bandung...murah2, byk choices lak tu..

    ingat sy lagi tak?catlina..sudah berpindah blog hehehhe..blog lama kong sudah..gambau semua hilang tanpa dikesan .. ...

    ReplyDelete
  2. gud gurl ler mia
    untung anak dara nie suka nak berbaju kurung time2 panas mcm nie kak...
    batrice jgn harap ler.....


    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Saturday, March 22, 2014

Sedondon

Salam semua.
Time cuti sekolah ni ramai orang buat kenduri kawin kan.
Hari ni aje kami ada 3-4 undangan perkahwinan.
Yang sempat pegi 3 je..yang satu tu jauh sangat.
Tapi biasanya kalau jemputan kenduri rumah kawan-kawan yang area dekat-dekat rumah ni kami pegi bertiga je.
2 heroes tu mesti tak nak ikut.
Kalau rumah sedara mara memang kitaorg paksa ikut sama.
Tapi bila rumah kawan-kawan ni ada sedikit kelonggaran disitu.
Al-maklum dah besar tak suka sangat nak ikut bila majlis-majlis macam tu.
Sekarang ni kalau pegi jemputan orang kawin Mia dah pandai request nak pakai baju kurung.
Mujur ada 2-3 pasang baju kurung baru tempah untuk dia hari tu.
Lama tak buat baju kurung sedondon dengan dia.
Ni masa kenduri kawin anak saudara suami minggu lepas.
Happy dia dapat pakai baju sama dengan mummy.
Raya nanti kita buat baju kurung design sama ye sayang hihihi
Kain cotton ni beli di Bandung tahun lepas


2 comments:

  1. salam emy...:) cantik kain tu...mmg happening kalau shopping kat bandung...murah2, byk choices lak tu..

    ingat sy lagi tak?catlina..sudah berpindah blog hehehhe..blog lama kong sudah..gambau semua hilang tanpa dikesan .. ...

    ReplyDelete
  2. gud gurl ler mia
    untung anak dara nie suka nak berbaju kurung time2 panas mcm nie kak...
    batrice jgn harap ler.....


    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi