Thursday, June 12, 2014

Lesen Baru

Assalam semua..
Hari ni nak kongsi cerita lesen baru.
Rupa-rupanya 8 hari yang lepas bawak kereta dengan lesen yang dah "kiok"
Phewww..lap peluh jap!!
Mujur takde apa-apa or kena saman ke kan.
Macam mana la boleh lupa lesen expired time birthday.
Nampak benar dah meningkat usianya.
Semalam on the way nak balik dari Seremban baru teringat!
Pagi ni pulak daddy budak-budak ni awal-awal lagi dah ke sekolah.
Kelas tambahan mula pukul 8.
Maka dengan penuh tawakkal,kita pegi pejabat pos untuk renew lesen.
Yeah!! Orang tak ramai, tak sampai 10 minit dah settle.
Dapat lesen baru yang tak bestnya dia sedut gambar dari ic.
Gambar dalam ic tu muka kembang huhuhu (walaupun sekarang tak berapa nak susut)
tapi kalau boleh nak guna gambar terkini!!
Budak tu kata kalau nak guna gambar terkini kena pegi JPJ kak..
takpe la I redha!! 2 tahun je pun,tak lama huhuhu

Tengok lesen lama tu terasa dah tua benar dah..maklumla tu gambar lepasan SPM huhuhu

1 comment:

  1. lieya ari tu pun lupe kak...ade laa dlm 2 mgu lupe hahahaahah...mujur kat putrajaya jarang ade roadblock....kalo tak sia2 saman bertepek....heheheheeheh

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Thursday, June 12, 2014

Lesen Baru

Assalam semua..
Hari ni nak kongsi cerita lesen baru.
Rupa-rupanya 8 hari yang lepas bawak kereta dengan lesen yang dah "kiok"
Phewww..lap peluh jap!!
Mujur takde apa-apa or kena saman ke kan.
Macam mana la boleh lupa lesen expired time birthday.
Nampak benar dah meningkat usianya.
Semalam on the way nak balik dari Seremban baru teringat!
Pagi ni pulak daddy budak-budak ni awal-awal lagi dah ke sekolah.
Kelas tambahan mula pukul 8.
Maka dengan penuh tawakkal,kita pegi pejabat pos untuk renew lesen.
Yeah!! Orang tak ramai, tak sampai 10 minit dah settle.
Dapat lesen baru yang tak bestnya dia sedut gambar dari ic.
Gambar dalam ic tu muka kembang huhuhu (walaupun sekarang tak berapa nak susut)
tapi kalau boleh nak guna gambar terkini!!
Budak tu kata kalau nak guna gambar terkini kena pegi JPJ kak..
takpe la I redha!! 2 tahun je pun,tak lama huhuhu

Tengok lesen lama tu terasa dah tua benar dah..maklumla tu gambar lepasan SPM huhuhu

1 comment:

  1. lieya ari tu pun lupe kak...ade laa dlm 2 mgu lupe hahahaahah...mujur kat putrajaya jarang ade roadblock....kalo tak sia2 saman bertepek....heheheheeheh

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015