Tuesday, June 17, 2014

Milo dan roti

Assalam semua.
Dah kembali ke sekolah semula kan.
Kembali ke alam realiti.
Dengan murid-murid..dengan timbunan kerja juga.
Hari ni nak share sesuatu tentang tuan tanah.
Tak ngata orang haih!!
Baru ni tengok ada kawan kat FB tunjuk dia makan roti tabur Milo.
Adeh jakun la hamba sebentar wei.
Mana tak jakunnya..sepanjang 35tahun usia ni
Tak pernah tahu pun ada kaedah makan roti macam tu.
Dulu time kecik-kecik biasanya makan roti sapu jem,
sapu peanut butter with jelly,sapu nutella..
paling-paling sapu planta tabur gula.
Bila tengok kawan tu buat berkobar-kobar nak buat.
Tapi buat sorok-sorok supaya anak-anak tak nampak.
Bukan amalan yang baik untuk anak-anak tiru.

(Sebenarnya malaskan milo berterabur hihihi)
Sekali cuba terus jatuh hati..maka secara tak langsung dah jadi ketagih!!
Tapi tak bagus untuk diamalkan kalau ada diabetes ni.
Korang..biasa buat tak benda ni???


MILO TABUR..SKILL MENABUR TU KENA IMPROVE LAGI NAMPAKNYA

3 comments:

  1. cite pasal milo ni teringat masa pegnen dulu. saya akan buat milo dinosor tiap hari. 3sudu besar dengan segelas air sejuk. no sugar no susupekat.dapppp

    ReplyDelete
  2. akak mmg selalu buat masa kecik2.. mmg sedap.. tp kan kalau buat selalu, selain diabetes, nanti sembelit tau!. hehehe

    ReplyDelete
  3. UIHHHHHHHHHHHHHHH ni laa bende berantu buat mase kecik2 kak...kene sorok2 ngan mak kalo tak die marah sbb milo cepat abis hahaahha tapi nak sorok camne...last2 kantoi gak sbb dulu kecik2 buat mane reti kemas...nampak abuk2 milo bersepah ahahahahaah

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Tuesday, June 17, 2014

Milo dan roti

Assalam semua.
Dah kembali ke sekolah semula kan.
Kembali ke alam realiti.
Dengan murid-murid..dengan timbunan kerja juga.
Hari ni nak share sesuatu tentang tuan tanah.
Tak ngata orang haih!!
Baru ni tengok ada kawan kat FB tunjuk dia makan roti tabur Milo.
Adeh jakun la hamba sebentar wei.
Mana tak jakunnya..sepanjang 35tahun usia ni
Tak pernah tahu pun ada kaedah makan roti macam tu.
Dulu time kecik-kecik biasanya makan roti sapu jem,
sapu peanut butter with jelly,sapu nutella..
paling-paling sapu planta tabur gula.
Bila tengok kawan tu buat berkobar-kobar nak buat.
Tapi buat sorok-sorok supaya anak-anak tak nampak.
Bukan amalan yang baik untuk anak-anak tiru.

(Sebenarnya malaskan milo berterabur hihihi)
Sekali cuba terus jatuh hati..maka secara tak langsung dah jadi ketagih!!
Tapi tak bagus untuk diamalkan kalau ada diabetes ni.
Korang..biasa buat tak benda ni???


MILO TABUR..SKILL MENABUR TU KENA IMPROVE LAGI NAMPAKNYA

3 comments:

  1. cite pasal milo ni teringat masa pegnen dulu. saya akan buat milo dinosor tiap hari. 3sudu besar dengan segelas air sejuk. no sugar no susupekat.dapppp

    ReplyDelete
  2. akak mmg selalu buat masa kecik2.. mmg sedap.. tp kan kalau buat selalu, selain diabetes, nanti sembelit tau!. hehehe

    ReplyDelete
  3. UIHHHHHHHHHHHHHHH ni laa bende berantu buat mase kecik2 kak...kene sorok2 ngan mak kalo tak die marah sbb milo cepat abis hahaahha tapi nak sorok camne...last2 kantoi gak sbb dulu kecik2 buat mane reti kemas...nampak abuk2 milo bersepah ahahahahaah

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015