Sunday, August 3, 2014

1 Syawal kami

As-salam semua..
Nak share cerita 1 Syawal kami tahun ni.
Untuk tahun ni turn pagi raya kat Seremban.
Sabtu petang lagi kitaorang dah balik Seremban.

Lepas dah settle kemas rumah kat Masjid Tanah ni kan.
Yela takkan nak tinggal rumah tak berkemas macam tu aje.

Bila ada budak bertiga ni kat rumah Seremban tu meriah la rumah tu.
Mereka je kanak-kanak yang ada kat rumah sana tu.
Alhamdulillah pagi raya tu family kecil kami dapat berkumpul bersama-sama.
Adik-beradik bertiga memang kecik sesangat je la kan.
Lepas makan-makan dalam pukul 12 macam tu gerak balik Melaka semula.
Beraya kat rumah mertua pulak di Kuala Sg Baru.
Biasa begitu la rutin kami raya pertama.
Kereta banyak menuju ke Melaka jalan sesak.
Masing-masing nak keluar beraya kan.
Puas la budak-budak ni beraya kat Kg Tengah raya pertama tu..
Dari rumah mertua ke rumah ipar duai kat sana kitaorang round.
Settle bab beraya rumah ipar duai kat kampung kan.
Memang melepak budak-budak ni raya pertama tu.
Yang pasti ni semua tetap berbaju melayu dan baju kurung sampai ke petang.
Itu syarat wajib yang ditetapkan.
Setahun sekali je nak berpakaian macam tu kan..
Mujur anak-anak faham.
Family kecil saya

Budak bertiga ni tunggu atuk dan daddy balik masjid

Keluarga kami..dusty pink tahun ni.

1 comment:

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Sunday, August 3, 2014

1 Syawal kami

As-salam semua..
Nak share cerita 1 Syawal kami tahun ni.
Untuk tahun ni turn pagi raya kat Seremban.
Sabtu petang lagi kitaorang dah balik Seremban.

Lepas dah settle kemas rumah kat Masjid Tanah ni kan.
Yela takkan nak tinggal rumah tak berkemas macam tu aje.

Bila ada budak bertiga ni kat rumah Seremban tu meriah la rumah tu.
Mereka je kanak-kanak yang ada kat rumah sana tu.
Alhamdulillah pagi raya tu family kecil kami dapat berkumpul bersama-sama.
Adik-beradik bertiga memang kecik sesangat je la kan.
Lepas makan-makan dalam pukul 12 macam tu gerak balik Melaka semula.
Beraya kat rumah mertua pulak di Kuala Sg Baru.
Biasa begitu la rutin kami raya pertama.
Kereta banyak menuju ke Melaka jalan sesak.
Masing-masing nak keluar beraya kan.
Puas la budak-budak ni beraya kat Kg Tengah raya pertama tu..
Dari rumah mertua ke rumah ipar duai kat sana kitaorang round.
Settle bab beraya rumah ipar duai kat kampung kan.
Memang melepak budak-budak ni raya pertama tu.
Yang pasti ni semua tetap berbaju melayu dan baju kurung sampai ke petang.
Itu syarat wajib yang ditetapkan.
Setahun sekali je nak berpakaian macam tu kan..
Mujur anak-anak faham.
Family kecil saya

Budak bertiga ni tunggu atuk dan daddy balik masjid

Keluarga kami..dusty pink tahun ni.

1 comment:

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015