Saturday, August 16, 2014

Masjid Tanah→Banjir Kilat

Assalam semua..
Masih lagi dalam mood beraya.
Kita masih dalam bulan Syawal kan..
Tapi entry kali ni bukan cerita raya.
Cerita masjid tanah dilanda banjir kilat.
Sebelum subuh semalam tiba-tiba air naik.
Sekelip mata pekan masjid tanah dilanda banjir kilat.
Beberapa kawasan perumahan pun terjejas.
Andai hujan lebat berterusan harus rumah kami terlibat sama.
Terus teringat tragedi banjir masa tahun 2008.
Macam nak pengsan mengemas masa tu.
Semalam balik sekolah sempat menjenguk kawan-kawan yang rumah mereka terlibat.
Simpati dengan mereka..
Semoga mereka tabah dengan ujian ini.
Ni pum masih hujan sekejap-sekejap lagi.
Nak tinggalkan rumah pum risau.
Tapi barang-barang penting semua dah standby letak ditempat tinggi.
Bimbang sejarah banjir dulu berulang kembali kan..
Harap-harapnya tidak la..
Meh nak share gambar dari Masjid Tanah daily..

No comments:

Post a Comment

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Saturday, August 16, 2014

Masjid Tanah→Banjir Kilat

Assalam semua..
Masih lagi dalam mood beraya.
Kita masih dalam bulan Syawal kan..
Tapi entry kali ni bukan cerita raya.
Cerita masjid tanah dilanda banjir kilat.
Sebelum subuh semalam tiba-tiba air naik.
Sekelip mata pekan masjid tanah dilanda banjir kilat.
Beberapa kawasan perumahan pun terjejas.
Andai hujan lebat berterusan harus rumah kami terlibat sama.
Terus teringat tragedi banjir masa tahun 2008.
Macam nak pengsan mengemas masa tu.
Semalam balik sekolah sempat menjenguk kawan-kawan yang rumah mereka terlibat.
Simpati dengan mereka..
Semoga mereka tabah dengan ujian ini.
Ni pum masih hujan sekejap-sekejap lagi.
Nak tinggalkan rumah pum risau.
Tapi barang-barang penting semua dah standby letak ditempat tinggi.
Bimbang sejarah banjir dulu berulang kembali kan..
Harap-harapnya tidak la..
Meh nak share gambar dari Masjid Tanah daily..

No comments:

Post a Comment

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015