Sunday, September 21, 2014

Barbeque bersama anak-anak

Assalam semua..
Cerita masa cuti sekolah baru ni.
Memang tak ada ke mana-mana.
Kami bertapa kat rumah Seremban tu aje.
Sebab ada sedikit urusan disana.
Dah terlanjur ada kat sana kami plan nak menunaikan hajat anak bujang yang sorang tu.
Dah lama abang Ez sebut-sebut ajak budak barbeque.
Masa tu diajak buat kat rumah di Masjid Tanah
Tapi memandangkan kami duduk rumah teres saja.
Dah tanah di depan tu pun hanya sekangkang kera.
Maka tak dapat la nak ditunaikan masa tu.
Sebab daddy kata macam tak sesuai membakar-bakar.
Nanti jiran sebelah menyebelah bau tak manis pula.
Hari tu kat Seremban tertunai la hajat si abang.
Kita buat makan kecil-kecil saja.
Keluarga kecil kami..
sebab tak plan kan
Nanti lepas ni kita boleh la ajak sedara mara pulak hihihi
Budak-budak bertiga ni memang happy la
Sibuk sama-sama membakarkan..
Tapi tak lama agak-agak dah berasap dan berpeluh semua lari.

Ada rezeki dan masa yang sesuai lepas ni kita repeat lagi ye anak-anak






3 comments:

  1. memang syok dapat buat barbeque nie...anak-anak memang enjoy...

    ReplyDelete
  2. Wah syoknya bbq..emy yang last tu apa ya...mcm sedap je..kentang apa tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Potato salad tu kak Ayu senang je buatnya.Nanti kita share ye

      Delete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Sunday, September 21, 2014

Barbeque bersama anak-anak

Assalam semua..
Cerita masa cuti sekolah baru ni.
Memang tak ada ke mana-mana.
Kami bertapa kat rumah Seremban tu aje.
Sebab ada sedikit urusan disana.
Dah terlanjur ada kat sana kami plan nak menunaikan hajat anak bujang yang sorang tu.
Dah lama abang Ez sebut-sebut ajak budak barbeque.
Masa tu diajak buat kat rumah di Masjid Tanah
Tapi memandangkan kami duduk rumah teres saja.
Dah tanah di depan tu pun hanya sekangkang kera.
Maka tak dapat la nak ditunaikan masa tu.
Sebab daddy kata macam tak sesuai membakar-bakar.
Nanti jiran sebelah menyebelah bau tak manis pula.
Hari tu kat Seremban tertunai la hajat si abang.
Kita buat makan kecil-kecil saja.
Keluarga kecil kami..
sebab tak plan kan
Nanti lepas ni kita boleh la ajak sedara mara pulak hihihi
Budak-budak bertiga ni memang happy la
Sibuk sama-sama membakarkan..
Tapi tak lama agak-agak dah berasap dan berpeluh semua lari.

Ada rezeki dan masa yang sesuai lepas ni kita repeat lagi ye anak-anak






3 comments:

  1. memang syok dapat buat barbeque nie...anak-anak memang enjoy...

    ReplyDelete
  2. Wah syoknya bbq..emy yang last tu apa ya...mcm sedap je..kentang apa tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Potato salad tu kak Ayu senang je buatnya.Nanti kita share ye

      Delete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015