Friday, September 19, 2014

D.I.Y Cosmetic organizer

WORK IN PROGRESS
Assalam semua..
Nak share sikit pasal cosmetic organizer.
Fuh!!Macam la banyak sangat make up tu kan.
Lama dah sebenarnya survey benda alah ni.
Tujuan nak beli sebenanrnya agar segala "maknika" yang ada tu tersusun kemas.
Sebelum ni pernah nampak online seller jual yang jenis acrylic tu.
Makin banyak compartment nya makin tinggi harganya.
Rata-rata yang jumpe tu semua harga RM80 dan ke atas.
Macam tak berbaloi pulak nak membeli.
Setakat nak letakkan lipstick dan compact powder jenama biasa-biasa ni hah.
Lain la korang yang pakai MAC ke Sephora ke berbaloi pakai tu.
Nak jadikan cerita baru-baru ni ternampak member promote DIY cosmetic organizer.
Tapi bukan dari Acrylic la dari kayu ringan (plywood rasanya)
Ada banyak pilihan warna.
Dan paling penting jauh lebih murah
Maka terus terbekenan dan terus la order.
Sampai barang mula-mula tu ingat macam susah je nak pasang sendiri.
Maklumnya orang yang keras tangan ni.
Tapi lepas belek-belek instructions dalam bahasa cina tu.

Dan buat-buat faham tu akhirnya berjaya juga!!
Senang je rupenya..
BERJAYA JUGA AKHIRNYA

Maka siap sudah cosmetic organizer saya versi lebih murah.
Besar dan muat nak sumbat segala benda.
Walaupun tak banyak makeup tapi boleh sumbatkan benda-benda lain juga..
Segalanya lebih teratur dan sedap mata memandang..
Sesuai untuk golongan biasa-biasa macam saya

2 comments:

  1. comeynyer...lynn kalau pasang gitu kat rumah sekejap jer jangka hayatnya...anak-anak suka mengusik...

    ReplyDelete
  2. Bagus juga kalau boleh simpan satu tempat...sekarang ni bersepah je atas meja tu..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Friday, September 19, 2014

D.I.Y Cosmetic organizer

WORK IN PROGRESS
Assalam semua..
Nak share sikit pasal cosmetic organizer.
Fuh!!Macam la banyak sangat make up tu kan.
Lama dah sebenarnya survey benda alah ni.
Tujuan nak beli sebenanrnya agar segala "maknika" yang ada tu tersusun kemas.
Sebelum ni pernah nampak online seller jual yang jenis acrylic tu.
Makin banyak compartment nya makin tinggi harganya.
Rata-rata yang jumpe tu semua harga RM80 dan ke atas.
Macam tak berbaloi pulak nak membeli.
Setakat nak letakkan lipstick dan compact powder jenama biasa-biasa ni hah.
Lain la korang yang pakai MAC ke Sephora ke berbaloi pakai tu.
Nak jadikan cerita baru-baru ni ternampak member promote DIY cosmetic organizer.
Tapi bukan dari Acrylic la dari kayu ringan (plywood rasanya)
Ada banyak pilihan warna.
Dan paling penting jauh lebih murah
Maka terus terbekenan dan terus la order.
Sampai barang mula-mula tu ingat macam susah je nak pasang sendiri.
Maklumnya orang yang keras tangan ni.
Tapi lepas belek-belek instructions dalam bahasa cina tu.

Dan buat-buat faham tu akhirnya berjaya juga!!
Senang je rupenya..
BERJAYA JUGA AKHIRNYA

Maka siap sudah cosmetic organizer saya versi lebih murah.
Besar dan muat nak sumbat segala benda.
Walaupun tak banyak makeup tapi boleh sumbatkan benda-benda lain juga..
Segalanya lebih teratur dan sedap mata memandang..
Sesuai untuk golongan biasa-biasa macam saya

2 comments:

  1. comeynyer...lynn kalau pasang gitu kat rumah sekejap jer jangka hayatnya...anak-anak suka mengusik...

    ReplyDelete
  2. Bagus juga kalau boleh simpan satu tempat...sekarang ni bersepah je atas meja tu..

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015