Sunday, December 21, 2014

~GAMBANG WATER PARK~

 
Assalam semua..
Seminggu menghilang..
Tinggalkan rumah untuk beberapa hari.
Dihujung-hujung cuti persekolahan.
Bawa anak-anak berjalan.
Jalan dekat-dekat aje..kami ke Gambang Water Park.
 
Orang dah lama sampai kita baru 1st time nak terjah kan
Pagi tu gerak dari rumah lepas solat Subuh.
Memang target sampai sana singgah Gambang dulu.
Sepanjang jalan hujan saja.
Berdoa juga jangan la kami berjumpa banjir dalam perjalanan tu kan.
Alhamdulillah..dalam pukul 10.30 sampai 
Masa sampai tu hujan renyai-renyai.
Settle sewa cabana,tube dan locker  anak-anak dah tak sabar nak masuk air.
Orang tak berapa nak ramai tapi macam ada company buat function hari tu.
Ingat nak sewa cabana kat penguin island tapi dah full.
Kami sewa cabana paling hujung kat laluan nak ke penguin island tu.
Kira berdepan dengan rental area tu la..
nak tinggalkan barang kat situ pun kira selamat la juga.
Cuma hp & wallet kami simpan dalam locker.
Tempat ni memang best..anak-anak happy sangat.
Harga ticket pun berpatutan..
Dewasa RM28,kanak-kanak RM20
Lama dah tak pergi water park.
Bila anak-anak dah besar ni seronok pulak.
Semua pun boleh try..kalau tak dulu berkira-kira nak cuba.
Sekarang anak-anak dah boleh jadi kawan hihi
Kami sempat naik family raft.
Tapi gambar nando..hp dan camera masa tu simpan dalam locker
Kami masuk Glacier River tu 3 round..
Melayan anak-anak..seronok bila ombak datang masa kat dalam tu
Overall tempat ni memang awesome..
Insyallah ada rezeki boleh repeat lagi la tahun depan.
 Lepas ni boleh selalu la pegi water park ye anak-anak
Belakang tu Aqua Play
Gigih Erfan dan Mia tunggu air kat atas tu penuh 

Bila dah penuh air tu gedebush jatuh bersepah pulak dia lari
Dah berani turun naik slide sendiri..kitaorang monitor dari jauh je
Erfan ni memang jumpa air "berhantu"




Ni tengah tunggu adik-adik nak ajak pegi wave pool

Ni cabana kami..masa ni nak balik dah

Cabana ni rental for RM40+RM10  refundable deposit


 
 
 

No comments:

Post a Comment

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Sunday, December 21, 2014

~GAMBANG WATER PARK~

 
Assalam semua..
Seminggu menghilang..
Tinggalkan rumah untuk beberapa hari.
Dihujung-hujung cuti persekolahan.
Bawa anak-anak berjalan.
Jalan dekat-dekat aje..kami ke Gambang Water Park.
 
Orang dah lama sampai kita baru 1st time nak terjah kan
Pagi tu gerak dari rumah lepas solat Subuh.
Memang target sampai sana singgah Gambang dulu.
Sepanjang jalan hujan saja.
Berdoa juga jangan la kami berjumpa banjir dalam perjalanan tu kan.
Alhamdulillah..dalam pukul 10.30 sampai 
Masa sampai tu hujan renyai-renyai.
Settle sewa cabana,tube dan locker  anak-anak dah tak sabar nak masuk air.
Orang tak berapa nak ramai tapi macam ada company buat function hari tu.
Ingat nak sewa cabana kat penguin island tapi dah full.
Kami sewa cabana paling hujung kat laluan nak ke penguin island tu.
Kira berdepan dengan rental area tu la..
nak tinggalkan barang kat situ pun kira selamat la juga.
Cuma hp & wallet kami simpan dalam locker.
Tempat ni memang best..anak-anak happy sangat.
Harga ticket pun berpatutan..
Dewasa RM28,kanak-kanak RM20
Lama dah tak pergi water park.
Bila anak-anak dah besar ni seronok pulak.
Semua pun boleh try..kalau tak dulu berkira-kira nak cuba.
Sekarang anak-anak dah boleh jadi kawan hihi
Kami sempat naik family raft.
Tapi gambar nando..hp dan camera masa tu simpan dalam locker
Kami masuk Glacier River tu 3 round..
Melayan anak-anak..seronok bila ombak datang masa kat dalam tu
Overall tempat ni memang awesome..
Insyallah ada rezeki boleh repeat lagi la tahun depan.
 Lepas ni boleh selalu la pegi water park ye anak-anak
Belakang tu Aqua Play
Gigih Erfan dan Mia tunggu air kat atas tu penuh 

Bila dah penuh air tu gedebush jatuh bersepah pulak dia lari
Dah berani turun naik slide sendiri..kitaorang monitor dari jauh je
Erfan ni memang jumpa air "berhantu"




Ni tengah tunggu adik-adik nak ajak pegi wave pool

Ni cabana kami..masa ni nak balik dah

Cabana ni rental for RM40+RM10  refundable deposit


 
 
 

No comments:

Post a Comment

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015