Monday, December 22, 2014

*THE LEGEND CHERATING*

 
Assalam semua..
Sambungan dari entry Gambang Water Park.
Keluar dari Water Park kami terus ke Cherating..
Memang awal-awal lagi dah plan nak overnight kat sana.
Lama dah tak ke Legend Cherating ni.
Last pegi masa tu 2010,Mia pun belum ada lagi masa tu.
Sepanjang jalan pun hujan lebat sangat.
Risau juga masa ni sebab dapat info 
ada certain area kat Kuantan dah banjir time ni
Alhamdulillah around 4 something kami selamat sampai.
Checked in dan terus masuk bilik..
Baru plan nak luruskan pinggang budak-budak dah ajar turun pool.
 
Dari balcony bilik kami nampak pantai..

Angin kuat sangat..laut bergelora.
Ombak pun ganas..takut menengoknya
Anak-anak pun jakun+ takut tengok ombak besar menghempas pantai.
Biasa tengok ombak Selat Melaka je
berbeza sangat la dengan Laut China Selatan kan..
Ajak jalan-jalan ke pantai pun tak mahu masing-masing..
 
Budak-budak mandi sekejap lepas tu hujan lebat..
Walaupun half of the pool area under renovation
tapi dapat juga budak-budak ni berkubang
sebab pool kat Legend Cherating ni besar..
Kami dinner kat kedai makan seberang jalan nak masuk ke Legend tu je.
Kedainya bersih dan tak ada kucing
Makanannya pun sedap dan harga juga berpatutan.
 Nama kedai tak ingat hihihi.
Pagi esoknya lepas breakfast kat coffee house 
kasi chance budak kecik berdua ni berkubang lagi..
Tapi sebelum tu sempat la main games seround dua kat area lobby tu
Naik angin Erfan ngajar adiknya main table soccer ni

 
Dalam pukul 9 ajak naik mula-mula tu tak mahu.
Sekali hujan mencurah turun mencicit masing-masing lari.
Next destination..Kuala Terengganu

No comments:

Post a Comment

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Monday, December 22, 2014

*THE LEGEND CHERATING*

 
Assalam semua..
Sambungan dari entry Gambang Water Park.
Keluar dari Water Park kami terus ke Cherating..
Memang awal-awal lagi dah plan nak overnight kat sana.
Lama dah tak ke Legend Cherating ni.
Last pegi masa tu 2010,Mia pun belum ada lagi masa tu.
Sepanjang jalan pun hujan lebat sangat.
Risau juga masa ni sebab dapat info 
ada certain area kat Kuantan dah banjir time ni
Alhamdulillah around 4 something kami selamat sampai.
Checked in dan terus masuk bilik..
Baru plan nak luruskan pinggang budak-budak dah ajar turun pool.
 
Dari balcony bilik kami nampak pantai..

Angin kuat sangat..laut bergelora.
Ombak pun ganas..takut menengoknya
Anak-anak pun jakun+ takut tengok ombak besar menghempas pantai.
Biasa tengok ombak Selat Melaka je
berbeza sangat la dengan Laut China Selatan kan..
Ajak jalan-jalan ke pantai pun tak mahu masing-masing..
 
Budak-budak mandi sekejap lepas tu hujan lebat..
Walaupun half of the pool area under renovation
tapi dapat juga budak-budak ni berkubang
sebab pool kat Legend Cherating ni besar..
Kami dinner kat kedai makan seberang jalan nak masuk ke Legend tu je.
Kedainya bersih dan tak ada kucing
Makanannya pun sedap dan harga juga berpatutan.
 Nama kedai tak ingat hihihi.
Pagi esoknya lepas breakfast kat coffee house 
kasi chance budak kecik berdua ni berkubang lagi..
Tapi sebelum tu sempat la main games seround dua kat area lobby tu
Naik angin Erfan ngajar adiknya main table soccer ni

 
Dalam pukul 9 ajak naik mula-mula tu tak mahu.
Sekali hujan mencurah turun mencicit masing-masing lari.
Next destination..Kuala Terengganu

No comments:

Post a Comment

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015