Friday, January 31, 2014

CUTI CNY KAMI


Salam semua.
Kejap aje dah hujung bulan Januari kan.
Dah cuti Tahun Baru Cina pun hari ni.
Buat rakan-rakan yang meraikannya..
SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU CINA
Sekolah kami takde pun ambil extra cuti.
Guru berbangsa Cina pun hanya sorang je..maka untuk dia je cuti extra tu nanti.
Tapi cuti umum kami untuk CNY kali ini tisak kemana-mana.
Anak-anak tak sihat sepenuhnya lagi.
Erfan demam melarat-larat dah ni.
Demam sejak Isnin petang pagi tadi dah pegi buat blood test.
Alhamdulillah takde la kena tahan wad cuma result tu tak berapa cantik
Especially tang bacaan platelet darah tu maka esok kena lagi ulang ke Hospital Alor Gajah.
Mujur la tak berapa jauh dengan rumah jadi takde masalah untuk kami ulang alik ke sana.

Muka sedih je..tadi masa ambik darah melalak lak juga budak  sorang ni
Erfan ni dah darjah 2 tapi masih menyusu lagi.
Cuma sejak demam ni dia dah tak mahu menyusu dah.
Minum air masak je dan kadang-kadang request nak soya bean.
Nasi memang tak sentuh la..roti aje itu pun sikit.
Memang nampak sangat dia tak sihat.
Kalau biasanya tab tak lekang dari tangan ini pandang pun tak sudi nampaknya

Nurse tak bertauliah yang sangat concern dengan kesihatan abang.Budak berdua ni dah macam orang kembar  dah

Tuesday, January 28, 2014

Guru dan Emosi

Salam semua.
Rasa terpanggil nak berkongsi
Bila banyak sangat kes guru keluar kat suratkhabar lately ni.
Kes guru denda murid dengan hukuman yang tak sepatutnya paling menarik perhatian.
Pada saya sebenarnya bila jadi guru ni kita kena pasang niat.
Kalau nak marah,denda atau menegur tu niat kita nak mendidik.
Macam mana kita marah dan didik anak kita sendiri dirumah begitu juga kita lakukan pada anak murid disekolah.
Bila masuk kelas rasa nak marah kena pandai kawal emosi.
Lebih-lebih lagi berhadapan dengan anak-anak kecil ni.
Bila tak dapat mengawal emosi itu yang jadi macam-macam tu.
Denda dan hukuman yang tak sepatutnya pun keluar.
Jangan sesekali bertindak mengikut perasaan..bak kata pepatah..ikut hati mati.
Jadi guru tak boleh nak berkira sangat sebenarnya.
Semoga Allah terus memberi kesabaran dan ketabahan untuk mendidik anak bangsa sendiri selagi ada daya..insyallah

Sunday, January 26, 2014

AHAD kami


Salam semua.
Sekejap je dah tiba hari Ahad.
Biasanya hujung minggu masa menggosok uniform anak-anak untuk stok seminggu
Kami juga ke pasar untuk beli bahan basah untuk stok seminggu.
Hari Ahad minggu ni kami ke Pasar Pagi di Alor Gajah.
Suka pegi sini sebab meriah.
Macam-macam ada.
Sayur-sayur kampung,ikan -ikan sungai sehingga ke pelbagai jenis makanan juga.
Untuk hari ni beli stok untuk 4 hari je.
Sebab Jumaat tu cuti kan.
Mungkin nak balik Seremban.
Biasanya barang-barang basah ni balik rumah terus cuci siap-siap dan asingkan ikut bekas kecil-kecil.
Senang nanti nak masak ambil je 1 bekas tu.
Minggu kena blend lada jugak sebab stok cili kering yang siap kisar dah habis.
Cepat je rasa masa berlalu kan.
Dah nak sampai penghujung bulan Januari pun kita ni.

Suruh Encik Suami yang pilih ikan hihihi kita malas nak pegang
Beli Kupang segar ni juga
Asingkan siap-siap
Simpan dalam freezer
Pembantu yang setia

Cili siap blend untuk stok simpan dalam fridge

Saturday, January 25, 2014

Berbasikal

Salam semua.
Antara aktiviti bersama anak-anak petang semalam.
Berbasikal sekitar kawasan perumahan.
Fuh!!Lama betul tak mengayuh ni.
Sesekali dapat keluar peluh macam ni ok juga.
Mia bukan main excited lagi tengok mummy dia kayuh basikal.
Siap cakap pandai ke naik basikal??
Hahahaha anak sendiri pun tak percaya keupayaan mummy dia ni.
Bila dah syok berbasikal ni terasa nak beli basikal sendiri pulak.
Nak basikal perempuan yang macam dalam cerita Jepun tu..
Kalau la ada orang sudi belikan mesti syok!!

Thursday, January 23, 2014

Rezeki anak-anak

Salam semua.
Hari ni kat sekolah ada penyerahan duit bantuan persekolahan untuk sesi 2014.
Alhamdulillab rezeki anak-anak.
Rezeki untuk Ezhan dan Erfan.
Ezhan awal-awal lagi dah cakap jangan masuk bank macam tahun lepas ye.
Nak simpan dalam tabung kat bilik je.
Cik Mia dah melaung mana duit seratus dia??Alamak!!!
Awak mintak pada daddy la ye dik

A proud TEACHER

SALAM SEMUA..
Hari ni just nak share cerita kena attend English course lagi tahun ni.
Ini bukan course yang sehari dua tapi jangka masa yang panjang.
Kalau course tahun lepad ambil masa setahun tapi
Course kali ni ambil masa almost 2 tahun.
Pheww...
Bukan la mahu merungut cuma rasanya objektif dan matlamat Kementerian tu macan tak tercapai je.
Kalau everytime ada course tu balik-balik orang yang sama.
Patutnya ilmu yang sedikit ini kalau nak dikembangkan dikongsi bersama-sama kan..
Tapi siapa la kita ni,hanya Guru yang menurut perintah dan menerima arahan saja.
First session dah pun start hari tu.
Ada 3 orang cikgu yang terlibat dari my school.
Dah met up dengan Canadian trainner tu.
Dia datang sekolah Selasa lepas.
Such a nice guy..adik ok umur baru 33 tahun.
Gambar takde sebab time tu dalam bilik Guru Besar hihihihi
Hopefully we will enjoy this course dan sama-sama mendapat manfaat untuk anak bangsa.
Adeh tak terbayang nanti kursus dah mula keje kat sekolah pun menimbun time tu.
Memang kena jadi boboboi kuasa dua la time tu

Saturday, January 18, 2014

Hajat tertunai

Salam semua.
Alhamdulillah..tertunai sudah hajat anak kecil ini.
Dah lama dia berbunyi nak mintak cincin.
Tapi sejak insiden suatu ketika dulu muka dia pernah tercalar dek cincin.
Daddy Mia macam ragu-ragu nak bagi anak dara dia bercincin.
Sebab masa tu kami beli yang jenis selisih belakang.
Ni hari tu masa jalan-jalan stop kat Wah Chan.
Saja la tanya,kot-kot ada saiz budak kecik ni.
Alhamdulillah..ada rezeki dia.
Harga pun masih mampu milik lagi.
Sebab nilai emas masih pada kadar rendah kan.
Suka hati bukan kepalang la budak kecik ni.
Tapi time sekolah semua barang kemas wajib buka.
Cuti sekolah yang panjang je boleh pakai ye Mia.
Mia dapat cincin baru,mummy takde pun huhuhu

Tuesday, January 14, 2014

Salam Maulidur Rasul

Salam semua..
Selamat menyambut Maulidur Rasul 1435H.
Semoga rasa rindu,cinta dan kisah kita semua terhadap rasullullah akan terus kekal.
Mudah-mudahan hari ini juga menjadi 1 titik tolak untuk kita semua berubah ke arah yang lebih baik.
Mencontohi sifat-sifat terpuji Rasulullah..mudah-mudahan diakhirat kekal kita semua mampu menjadi jiran Rasulullah di dalam syurga Allah..insyallah.
Jangan lupa perbanyakkan selawat ke atas junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w.

Risau!!

Salam semua..
Kali ni nak share sikit kebimbangan seorang mummy dengan anak dara yang sorang itu.
Risau la bila tengok Mia terlalu membesar dengan jayanya.
Takut pulak dia obes nanti.
Entah mana la datang gen membulat time kanak-kanak ni.
Sebab mummy dia memang dari kecik especially at her age skinny je.
Tiba tengok anak dara sendiri membulat macam tu memang ngeri la.
For the time being memang kitaorang avoid dari pegi fast food.
Walaupun adakalanya hati jadi belas bila dia merenggek2 mintak ayam KFC.
Yang mana boleh elakkan memang kami cuba elak.
Cuma takde la sampai tahap nak diet kan dia.
Tak sampai hati pulak budak umur macam tu nak di dietkan.
Kalau kawan-kawan ada tips please share ye.
Cuba bandingkan gambar Mia setahun yang lalu dengan Mia yang sekarang.

Thursday, January 9, 2014

I ♥ doing it!

Salam semua..
Nak cerita aktiviti awal tahun
Life as a teacher.
I love this part!!
Melabel buku tulis murid.
Kalau level 1 label harus fancy dan attractive.
Kalau level 2 cukup la dapat membezakan antara buku-buku tersebut..
Budak-budak ni pun suka sangat..
Teacher dia lagi la kan..
Harap latihan didalamnya juga berguna buat mereka nanti..insyallah

Sunday, January 5, 2014

Mini portable travel Iron

Salam semua..
Sedang mencari-cari dan survey barang ni.
Dah lama sangat berhajat nak cari benda ni.
Mini Portable Travel Iron.
Kalau macam kat kedai macam tak pernah jumpa je.
Ke memang ada tapi saya yang tak jumpe tak tahu la.
Ada jumpa kat ebay baru ni.
Cuma was-was je dengan kualitinya.
Suka dan berkenan dengan yang ini sebab warnanya hahaha


Harga ok la rasanya kot..
Ada yang below RM50.
Ke kawan-kawan ada tahu
mana nak dapatkan iron comel ni kat pasaran??
Cuba share ye kalau tahu

Saturday, January 4, 2014

Antara misi 2014

Salam semua..
Tahun 2014 ni lebih mencabar sebenarnya.
Tahun ni anak bujang sulung saya akan menduduki UPSR.
Semua ibubapa mahu yang terbaik untuk anak-anak mereka kan begitu juga kami.
Apa-apa pun kami percaya dengan kemampuan Ezhan.
Tak mahu over pressure dia kan nanti dia stress..
Semoga dia lebih focus semasa dalam kelas dan berusaha keras untuk pencapaian yang terbaik.
Masa 2013 hari tu dia di tahun 5 di sekolah agama ada Ujian Pencapaian Kelas Kafa(UPKK)


Ezhan dapat 7A1B syukur alhamdulillah.
Walaupun tak dapat straight A masa tu tapi syukur sangat.
Dia dapat B untuk subjek Sirah.
Bukan senang sebenarnya..
Agaknya kalau mummy dia yang duduk test tu entah ada A ke tidak agaknya.
Walaupun Guru Besar sekolah agama dia suruh buat semak semula
tapi kami terima aje keputusan tu dengan hati terbuka.
Malas la nak buat semak semula segala ni sebenarnya.
Lagi 1,untuk 2014 ni saya ada misi besar hujung tahun nanti.
Untuk memastikan misi tersebut tercapai jika diizinkan Allah
 saya berazam nak kumpul duit bebanyak.
Hihihi kena menabung dari sekarang.


Semoga Allah makbulkan segala impian dan niat hambaNya..insyallah

Friday, January 3, 2014

Hari Pertama

Salam semua..
Hari pertama persekolahan untuk sesi 2014 berjalan lancar.
Alhamdulillah..
Segala yang dirancang berjalan seperti sepatutnya.
Hari pertama juga menyaksikan Cik Mia 
mula melangkahkan kaki ke Prasekolah SK Sri Laksamana.
Untuk dua hari pertama hanya perlu berbaju T putih kosong dan berseluar track.
Hari pertama juga balik rumah kaki rasa macam nak tercabut.
Letihnya..
Lama dah tak berkasut tumit.

Lama dah bersenang lenang dirumah.
Lama dah tak terkejar-kejar masuk ke kelas.
Fuh!!Harapnya sehari dua ni aje terasa lelahnya.
Masuk minggu kedua badan dah mula dapat menyesuaikan diri semula 
dengan tugas hakiki ini..
Insyallah..

Sampai rumah lepas mandi budak berdua ni tido sampai nak ke waktu Asar..letih  bebenar nampaknya

Wednesday, January 1, 2014

Salam 1 Januari 2014

Salam semua.
Syukur alhamdulillah..dapat bertemu dengan tahun 2014.
Syukur dengan nikmat yang Allah kurniakan.
Semoga Allah melimpahkan nikmat buat kita semua sepanjang 2014.
Semoga apa yang dirancang untuk tahun 2014 dapat dilaksanakan dengan baik.
Semoga dikurniakan kesihatan yang baik sepanjang tahun ni.
Semoga anak-anak juga berjaya dalam pelajaran mereka.
Semoga tercapai segalanya..
Begitu juga buat kalian semua.
Doa yang baik-baik saja untuk 2014 ni ye.
Insyallah dimana ada kemahuan disusuli dengan usaha pasti ada hasilnya.
Tak sabar nak melangkah kembali ke sekolah esok.
Mahu bertemu anak-anak didik yang baru untuk tahun 2014.
Dengan azam dan semangat baru.

Friday, January 31, 2014

CUTI CNY KAMI


Salam semua.
Kejap aje dah hujung bulan Januari kan.
Dah cuti Tahun Baru Cina pun hari ni.
Buat rakan-rakan yang meraikannya..
SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU CINA
Sekolah kami takde pun ambil extra cuti.
Guru berbangsa Cina pun hanya sorang je..maka untuk dia je cuti extra tu nanti.
Tapi cuti umum kami untuk CNY kali ini tisak kemana-mana.
Anak-anak tak sihat sepenuhnya lagi.
Erfan demam melarat-larat dah ni.
Demam sejak Isnin petang pagi tadi dah pegi buat blood test.
Alhamdulillah takde la kena tahan wad cuma result tu tak berapa cantik
Especially tang bacaan platelet darah tu maka esok kena lagi ulang ke Hospital Alor Gajah.
Mujur la tak berapa jauh dengan rumah jadi takde masalah untuk kami ulang alik ke sana.

Muka sedih je..tadi masa ambik darah melalak lak juga budak  sorang ni
Erfan ni dah darjah 2 tapi masih menyusu lagi.
Cuma sejak demam ni dia dah tak mahu menyusu dah.
Minum air masak je dan kadang-kadang request nak soya bean.
Nasi memang tak sentuh la..roti aje itu pun sikit.
Memang nampak sangat dia tak sihat.
Kalau biasanya tab tak lekang dari tangan ini pandang pun tak sudi nampaknya

Nurse tak bertauliah yang sangat concern dengan kesihatan abang.Budak berdua ni dah macam orang kembar  dah

Tuesday, January 28, 2014

Guru dan Emosi

Salam semua.
Rasa terpanggil nak berkongsi
Bila banyak sangat kes guru keluar kat suratkhabar lately ni.
Kes guru denda murid dengan hukuman yang tak sepatutnya paling menarik perhatian.
Pada saya sebenarnya bila jadi guru ni kita kena pasang niat.
Kalau nak marah,denda atau menegur tu niat kita nak mendidik.
Macam mana kita marah dan didik anak kita sendiri dirumah begitu juga kita lakukan pada anak murid disekolah.
Bila masuk kelas rasa nak marah kena pandai kawal emosi.
Lebih-lebih lagi berhadapan dengan anak-anak kecil ni.
Bila tak dapat mengawal emosi itu yang jadi macam-macam tu.
Denda dan hukuman yang tak sepatutnya pun keluar.
Jangan sesekali bertindak mengikut perasaan..bak kata pepatah..ikut hati mati.
Jadi guru tak boleh nak berkira sangat sebenarnya.
Semoga Allah terus memberi kesabaran dan ketabahan untuk mendidik anak bangsa sendiri selagi ada daya..insyallah

Sunday, January 26, 2014

AHAD kami


Salam semua.
Sekejap je dah tiba hari Ahad.
Biasanya hujung minggu masa menggosok uniform anak-anak untuk stok seminggu
Kami juga ke pasar untuk beli bahan basah untuk stok seminggu.
Hari Ahad minggu ni kami ke Pasar Pagi di Alor Gajah.
Suka pegi sini sebab meriah.
Macam-macam ada.
Sayur-sayur kampung,ikan -ikan sungai sehingga ke pelbagai jenis makanan juga.
Untuk hari ni beli stok untuk 4 hari je.
Sebab Jumaat tu cuti kan.
Mungkin nak balik Seremban.
Biasanya barang-barang basah ni balik rumah terus cuci siap-siap dan asingkan ikut bekas kecil-kecil.
Senang nanti nak masak ambil je 1 bekas tu.
Minggu kena blend lada jugak sebab stok cili kering yang siap kisar dah habis.
Cepat je rasa masa berlalu kan.
Dah nak sampai penghujung bulan Januari pun kita ni.

Suruh Encik Suami yang pilih ikan hihihi kita malas nak pegang
Beli Kupang segar ni juga
Asingkan siap-siap
Simpan dalam freezer
Pembantu yang setia

Cili siap blend untuk stok simpan dalam fridge

Saturday, January 25, 2014

Berbasikal

Salam semua.
Antara aktiviti bersama anak-anak petang semalam.
Berbasikal sekitar kawasan perumahan.
Fuh!!Lama betul tak mengayuh ni.
Sesekali dapat keluar peluh macam ni ok juga.
Mia bukan main excited lagi tengok mummy dia kayuh basikal.
Siap cakap pandai ke naik basikal??
Hahahaha anak sendiri pun tak percaya keupayaan mummy dia ni.
Bila dah syok berbasikal ni terasa nak beli basikal sendiri pulak.
Nak basikal perempuan yang macam dalam cerita Jepun tu..
Kalau la ada orang sudi belikan mesti syok!!

Thursday, January 23, 2014

Rezeki anak-anak

Salam semua.
Hari ni kat sekolah ada penyerahan duit bantuan persekolahan untuk sesi 2014.
Alhamdulillab rezeki anak-anak.
Rezeki untuk Ezhan dan Erfan.
Ezhan awal-awal lagi dah cakap jangan masuk bank macam tahun lepas ye.
Nak simpan dalam tabung kat bilik je.
Cik Mia dah melaung mana duit seratus dia??Alamak!!!
Awak mintak pada daddy la ye dik

A proud TEACHER

SALAM SEMUA..
Hari ni just nak share cerita kena attend English course lagi tahun ni.
Ini bukan course yang sehari dua tapi jangka masa yang panjang.
Kalau course tahun lepad ambil masa setahun tapi
Course kali ni ambil masa almost 2 tahun.
Pheww...
Bukan la mahu merungut cuma rasanya objektif dan matlamat Kementerian tu macan tak tercapai je.
Kalau everytime ada course tu balik-balik orang yang sama.
Patutnya ilmu yang sedikit ini kalau nak dikembangkan dikongsi bersama-sama kan..
Tapi siapa la kita ni,hanya Guru yang menurut perintah dan menerima arahan saja.
First session dah pun start hari tu.
Ada 3 orang cikgu yang terlibat dari my school.
Dah met up dengan Canadian trainner tu.
Dia datang sekolah Selasa lepas.
Such a nice guy..adik ok umur baru 33 tahun.
Gambar takde sebab time tu dalam bilik Guru Besar hihihihi
Hopefully we will enjoy this course dan sama-sama mendapat manfaat untuk anak bangsa.
Adeh tak terbayang nanti kursus dah mula keje kat sekolah pun menimbun time tu.
Memang kena jadi boboboi kuasa dua la time tu

Saturday, January 18, 2014

Hajat tertunai

Salam semua.
Alhamdulillah..tertunai sudah hajat anak kecil ini.
Dah lama dia berbunyi nak mintak cincin.
Tapi sejak insiden suatu ketika dulu muka dia pernah tercalar dek cincin.
Daddy Mia macam ragu-ragu nak bagi anak dara dia bercincin.
Sebab masa tu kami beli yang jenis selisih belakang.
Ni hari tu masa jalan-jalan stop kat Wah Chan.
Saja la tanya,kot-kot ada saiz budak kecik ni.
Alhamdulillah..ada rezeki dia.
Harga pun masih mampu milik lagi.
Sebab nilai emas masih pada kadar rendah kan.
Suka hati bukan kepalang la budak kecik ni.
Tapi time sekolah semua barang kemas wajib buka.
Cuti sekolah yang panjang je boleh pakai ye Mia.
Mia dapat cincin baru,mummy takde pun huhuhu

Tuesday, January 14, 2014

Salam Maulidur Rasul

Salam semua..
Selamat menyambut Maulidur Rasul 1435H.
Semoga rasa rindu,cinta dan kisah kita semua terhadap rasullullah akan terus kekal.
Mudah-mudahan hari ini juga menjadi 1 titik tolak untuk kita semua berubah ke arah yang lebih baik.
Mencontohi sifat-sifat terpuji Rasulullah..mudah-mudahan diakhirat kekal kita semua mampu menjadi jiran Rasulullah di dalam syurga Allah..insyallah.
Jangan lupa perbanyakkan selawat ke atas junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w.

Risau!!

Salam semua..
Kali ni nak share sikit kebimbangan seorang mummy dengan anak dara yang sorang itu.
Risau la bila tengok Mia terlalu membesar dengan jayanya.
Takut pulak dia obes nanti.
Entah mana la datang gen membulat time kanak-kanak ni.
Sebab mummy dia memang dari kecik especially at her age skinny je.
Tiba tengok anak dara sendiri membulat macam tu memang ngeri la.
For the time being memang kitaorang avoid dari pegi fast food.
Walaupun adakalanya hati jadi belas bila dia merenggek2 mintak ayam KFC.
Yang mana boleh elakkan memang kami cuba elak.
Cuma takde la sampai tahap nak diet kan dia.
Tak sampai hati pulak budak umur macam tu nak di dietkan.
Kalau kawan-kawan ada tips please share ye.
Cuba bandingkan gambar Mia setahun yang lalu dengan Mia yang sekarang.

Thursday, January 9, 2014

I ♥ doing it!

Salam semua..
Nak cerita aktiviti awal tahun
Life as a teacher.
I love this part!!
Melabel buku tulis murid.
Kalau level 1 label harus fancy dan attractive.
Kalau level 2 cukup la dapat membezakan antara buku-buku tersebut..
Budak-budak ni pun suka sangat..
Teacher dia lagi la kan..
Harap latihan didalamnya juga berguna buat mereka nanti..insyallah

Sunday, January 5, 2014

Mini portable travel Iron

Salam semua..
Sedang mencari-cari dan survey barang ni.
Dah lama sangat berhajat nak cari benda ni.
Mini Portable Travel Iron.
Kalau macam kat kedai macam tak pernah jumpa je.
Ke memang ada tapi saya yang tak jumpe tak tahu la.
Ada jumpa kat ebay baru ni.
Cuma was-was je dengan kualitinya.
Suka dan berkenan dengan yang ini sebab warnanya hahaha


Harga ok la rasanya kot..
Ada yang below RM50.
Ke kawan-kawan ada tahu
mana nak dapatkan iron comel ni kat pasaran??
Cuba share ye kalau tahu

Saturday, January 4, 2014

Antara misi 2014

Salam semua..
Tahun 2014 ni lebih mencabar sebenarnya.
Tahun ni anak bujang sulung saya akan menduduki UPSR.
Semua ibubapa mahu yang terbaik untuk anak-anak mereka kan begitu juga kami.
Apa-apa pun kami percaya dengan kemampuan Ezhan.
Tak mahu over pressure dia kan nanti dia stress..
Semoga dia lebih focus semasa dalam kelas dan berusaha keras untuk pencapaian yang terbaik.
Masa 2013 hari tu dia di tahun 5 di sekolah agama ada Ujian Pencapaian Kelas Kafa(UPKK)


Ezhan dapat 7A1B syukur alhamdulillah.
Walaupun tak dapat straight A masa tu tapi syukur sangat.
Dia dapat B untuk subjek Sirah.
Bukan senang sebenarnya..
Agaknya kalau mummy dia yang duduk test tu entah ada A ke tidak agaknya.
Walaupun Guru Besar sekolah agama dia suruh buat semak semula
tapi kami terima aje keputusan tu dengan hati terbuka.
Malas la nak buat semak semula segala ni sebenarnya.
Lagi 1,untuk 2014 ni saya ada misi besar hujung tahun nanti.
Untuk memastikan misi tersebut tercapai jika diizinkan Allah
 saya berazam nak kumpul duit bebanyak.
Hihihi kena menabung dari sekarang.


Semoga Allah makbulkan segala impian dan niat hambaNya..insyallah

Friday, January 3, 2014

Hari Pertama

Salam semua..
Hari pertama persekolahan untuk sesi 2014 berjalan lancar.
Alhamdulillah..
Segala yang dirancang berjalan seperti sepatutnya.
Hari pertama juga menyaksikan Cik Mia 
mula melangkahkan kaki ke Prasekolah SK Sri Laksamana.
Untuk dua hari pertama hanya perlu berbaju T putih kosong dan berseluar track.
Hari pertama juga balik rumah kaki rasa macam nak tercabut.
Letihnya..
Lama dah tak berkasut tumit.

Lama dah bersenang lenang dirumah.
Lama dah tak terkejar-kejar masuk ke kelas.
Fuh!!Harapnya sehari dua ni aje terasa lelahnya.
Masuk minggu kedua badan dah mula dapat menyesuaikan diri semula 
dengan tugas hakiki ini..
Insyallah..

Sampai rumah lepas mandi budak berdua ni tido sampai nak ke waktu Asar..letih  bebenar nampaknya

Wednesday, January 1, 2014

Salam 1 Januari 2014

Salam semua.
Syukur alhamdulillah..dapat bertemu dengan tahun 2014.
Syukur dengan nikmat yang Allah kurniakan.
Semoga Allah melimpahkan nikmat buat kita semua sepanjang 2014.
Semoga apa yang dirancang untuk tahun 2014 dapat dilaksanakan dengan baik.
Semoga dikurniakan kesihatan yang baik sepanjang tahun ni.
Semoga anak-anak juga berjaya dalam pelajaran mereka.
Semoga tercapai segalanya..
Begitu juga buat kalian semua.
Doa yang baik-baik saja untuk 2014 ni ye.
Insyallah dimana ada kemahuan disusuli dengan usaha pasti ada hasilnya.
Tak sabar nak melangkah kembali ke sekolah esok.
Mahu bertemu anak-anak didik yang baru untuk tahun 2014.
Dengan azam dan semangat baru.

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015