Sunday, February 23, 2014

Cerita Cinta Ahmad Ammar

Salam semua..
Syukur alhamdulillah..
Buku yang memang dinanti-nantikan telah sampai ke tangan.
Dari hari pertama buku ini dilancarkan dah mula mencari.
Malangnya setiap kali ke kedai buku pasti pulang dengan hampa.
"Buku yang dicari belum sampai pasarannya ke Melaka"
"Buku yang dicari telah habis dijual"
Letih mencari sendiri akhirnya beli secara online saja.
Terus di laman web karangkraf.
Alhamdulillah tak sampai seminggu buku dah pun sampai.
Yang pasti buku ini cetakan pertama.
Sebab dengarnya sudah ada cetakan kedua dan ketiga sekarang ni.
Sambutan diluar jangkaan mungkin.
Tak sabar nak menghabiskan pembacaan.
Semalam sempat baca part
Warkah rindu buat anakanda Ahmad Ammar dari ibu tersayang.
Part itu saja pun sudah mampu membuat hati sebak dan sayu.
Betap besar dan dalamnya kasih dan rindu seorang rindu
kepada anaknya yang telah pergi
Namun segala budi dan pekerti yang baik yang telah Ahmad Ammar tinggalkan
dijadikan pegubat hati ibu dan keluarga tersayang
Allahuakhbar..mulianya pekerti kamu wahai anak muda.
Semoga kamu tenang dan damai disana.
Mudah-mudahan dengan adanya buku ini mampu menghidupkan 
kembali jiwa-jiwa yang lama terlena sebelum ini..insyallah.

Wednesday, February 19, 2014

Jom membakar!!!

Salam semua..
Bila kesibukkan melanda memang tak menang tangan dibuatnya.
Sekarang tengah sibuk dengan training atlet olahraga sekolah.
Opppsss to be exact kita tolong je..
Main coach dia ada sorang lagi cikgu sukan.
Cuma yang pasti memang terbakar la seminggu dua ni sehingga tarikh kejohanan tu bulan depan.
Lemak terbakar sikit je rasanya yang banyaknya kulit le.
Training pagi pun panas petang lagi la kan.
Walau apa pun keadaannya training tetap training.
"RUN BABY RUN"
Mudah-mudahan pencapaian tahun ini lebih baik dari tahun lepas.
Tak sanggup dah nak kena menjawab dengan guru besar hehehehe

Sunday, February 16, 2014

Majlis Pelantikan Pengawas

Rakan seperjuangan
Salam semua..
Satu lagi majlis awal tahun di sekolah yang telah berlangsung dengan jayanya..
Majlis Pelantikan Pengawas,Pustakawan,Pengawas Buku Teks,
 Pembimbing Rakan Sebaya dan Ketua Kelas.
Syukur alhamdulillah..majlis berjalan lancar.
Cuaca pun baik hari tu..
Semoga terus melaksanakan tanggungjawab dengan amanah 
dan penuh dedikasi ye pemimpin muda SK Sri Laksamana.

Spot Erfan disitu..
Majlis bacaan ikrar
Last year Ezhan sebagai Pengawas di SKSL
Bersama tuan composer SKSL
*Semua gambar dicilok dari website sekolah..credit buat Puan photographer of the day*



Thursday, February 13, 2014

Jom makan ais krim

Salam semua..
Ya Allah panasnya cuaca sejak akhir-akhir ni.
Nak buat aktiviti luar rumah pun macam tak sanggup je.
Kalau kat rumah pun rasa nak on aircond 24hours je..
Semalam Mia pun dah mula pandai cakap..panas betul cuaca.
Mia asyik berpeluh je
Hahahaha pandai pulak tu.
Ajak daddy pegi kedai beli ais krim je kejenya.
Petang semalam dia balik dari kedai selambak airkrim diborongnya..
Melampau sungguh la..
Itu aiskrim goreng tu Ez kata sedap lagi yang mummy buat sendiri tu
Ok..nanti kita buat sendiri je la ye anak-anak

Wednesday, February 12, 2014

Birthday treat

Salam semua..
Alhamdulillah..managed to have a small birthday treat untuk birthday boy.
Bawak keluar makan..at his fav place.
Beli hadiah..ikut pilihan hati dia sendiri.
Sambut dengan family kecil kami saja.
Yang penting dia happy..alhamdulillah.
Terpaksa bawak keluar makan a day earlier sebab Isnin tu dah sekolah.
Dia pun sibuk dengan kelas tambahan malam.
Semoga terus success abang Ez

Sunday, February 9, 2014

He turns twelve

Salam semua..
10 FEBRUARI 2014
My eldest son turns twelve today.
Syukur alhamdulillah..
Allah kurniakan kami anak bujang yang sentiasa mendengar kata.
Semoga Allah terus melimpahkan rahmatNya buatmu wahai anak.
Semoga Allah tajamkan akal dan minda mu.
Mempermudahkan segala urusan mu dalam menuntut ilmu.
Mummy dan daddy serta adik-adik sentiasa mendoakan semoga Ez terus kekal sihat dam berjaya dalam hidup.
Semoga membesar sebagai anak yang soleh dan menjadi kebanggaan keluarga..insyallah
Cepatnya masa berlalu..anak bujang kami dah nak ada ic sendiri.
Tahun depan dah nak melangkah ke sekolah menengah..
Sob..sob..sob..he's no longer my lil boy anymore.
WE ♥ YOU ALWAYS MUHAMMAD EZHAN SHAFRI

The moments he being a baby
He will always be my baby
Cepat sungguh masa berlalu rasanya

Saturday, February 8, 2014

Ketagih Nescafe

Salam semua..
Serious memang rasa ketagih la
Bila sehari tak minum nescafe
Terutamanya pada waktu pagi
Nanti mesti sakit kepala
Huhuhu mula-mula macam tak perasan
Tapi bila dah berkali-kali macam tu
Kalau waktu pagi tak minum nescafe
Kepala mesti sakit..tapi lepas minum nescafe baru lega.
Teruk eh!!
Tapi kan saya hanya minum nescafe dirumah aje
Yang saya bancuh sendiri kalau kat kedai tak pernah pun.
Rasa tak telan ditekak..
Hihihi ngada punye tekak!

Kesibukkan melanda..


Salam semua.
Memang minggu yang sibuk minggu ni.
Hari-hari balik sampai petang.
Sebab tiap-tiap hari pun ada meeting / program kat sekolah minggu ni.
Sabtu hari ni Ezhan ada kem Ana Pemimpin kat sekolah.
Kursus kepimpinan pengawas.
Sebab daddy diaorang pun sibuk dengan urusan sekolah hari ni
maka hari ni kita ambil kesempatan untuk selesaikan perkara tertangguh.
Sabtu hari untuk mengemas rumah dalam erti kata sebenar
dan menggosok uniform anak-anak untuk stok seminggu.
Esok Ahad baru kita jalan-jalan cuci mata.
Budak berdua tu masih lagi baring-baring depan tv
Sambil layan Final MLM yang entah keberapa kali diaorang tengok tu.

Sunday, February 2, 2014

Hanya diSKSL

Salam semua..
Nak share cerita banner kecil
Yang digantung dipagar hadapan di sekolah saya.
Ini semua gara-gara ramai sangat orang buang kucing kat area sekolah tu.
Dah macam SPCA dah rupanya.
Cuti sekolah bulan 12 GB dah buat operasi besar-besar tangkap semua kucing yang ada dan hantar ke pasar.
Supaya kucing-kucing tu boleh survive nanti kan.
Lepas tu Guru Besar siap gantung banner ni.
Hanya boleh ditemui di Sri Laksamana hihihi

Sunday, February 23, 2014

Cerita Cinta Ahmad Ammar

Salam semua..
Syukur alhamdulillah..
Buku yang memang dinanti-nantikan telah sampai ke tangan.
Dari hari pertama buku ini dilancarkan dah mula mencari.
Malangnya setiap kali ke kedai buku pasti pulang dengan hampa.
"Buku yang dicari belum sampai pasarannya ke Melaka"
"Buku yang dicari telah habis dijual"
Letih mencari sendiri akhirnya beli secara online saja.
Terus di laman web karangkraf.
Alhamdulillah tak sampai seminggu buku dah pun sampai.
Yang pasti buku ini cetakan pertama.
Sebab dengarnya sudah ada cetakan kedua dan ketiga sekarang ni.
Sambutan diluar jangkaan mungkin.
Tak sabar nak menghabiskan pembacaan.
Semalam sempat baca part
Warkah rindu buat anakanda Ahmad Ammar dari ibu tersayang.
Part itu saja pun sudah mampu membuat hati sebak dan sayu.
Betap besar dan dalamnya kasih dan rindu seorang rindu
kepada anaknya yang telah pergi
Namun segala budi dan pekerti yang baik yang telah Ahmad Ammar tinggalkan
dijadikan pegubat hati ibu dan keluarga tersayang
Allahuakhbar..mulianya pekerti kamu wahai anak muda.
Semoga kamu tenang dan damai disana.
Mudah-mudahan dengan adanya buku ini mampu menghidupkan 
kembali jiwa-jiwa yang lama terlena sebelum ini..insyallah.

Wednesday, February 19, 2014

Jom membakar!!!

Salam semua..
Bila kesibukkan melanda memang tak menang tangan dibuatnya.
Sekarang tengah sibuk dengan training atlet olahraga sekolah.
Opppsss to be exact kita tolong je..
Main coach dia ada sorang lagi cikgu sukan.
Cuma yang pasti memang terbakar la seminggu dua ni sehingga tarikh kejohanan tu bulan depan.
Lemak terbakar sikit je rasanya yang banyaknya kulit le.
Training pagi pun panas petang lagi la kan.
Walau apa pun keadaannya training tetap training.
"RUN BABY RUN"
Mudah-mudahan pencapaian tahun ini lebih baik dari tahun lepas.
Tak sanggup dah nak kena menjawab dengan guru besar hehehehe

Sunday, February 16, 2014

Majlis Pelantikan Pengawas

Rakan seperjuangan
Salam semua..
Satu lagi majlis awal tahun di sekolah yang telah berlangsung dengan jayanya..
Majlis Pelantikan Pengawas,Pustakawan,Pengawas Buku Teks,
 Pembimbing Rakan Sebaya dan Ketua Kelas.
Syukur alhamdulillah..majlis berjalan lancar.
Cuaca pun baik hari tu..
Semoga terus melaksanakan tanggungjawab dengan amanah 
dan penuh dedikasi ye pemimpin muda SK Sri Laksamana.

Spot Erfan disitu..
Majlis bacaan ikrar
Last year Ezhan sebagai Pengawas di SKSL
Bersama tuan composer SKSL
*Semua gambar dicilok dari website sekolah..credit buat Puan photographer of the day*



Thursday, February 13, 2014

Jom makan ais krim

Salam semua..
Ya Allah panasnya cuaca sejak akhir-akhir ni.
Nak buat aktiviti luar rumah pun macam tak sanggup je.
Kalau kat rumah pun rasa nak on aircond 24hours je..
Semalam Mia pun dah mula pandai cakap..panas betul cuaca.
Mia asyik berpeluh je
Hahahaha pandai pulak tu.
Ajak daddy pegi kedai beli ais krim je kejenya.
Petang semalam dia balik dari kedai selambak airkrim diborongnya..
Melampau sungguh la..
Itu aiskrim goreng tu Ez kata sedap lagi yang mummy buat sendiri tu
Ok..nanti kita buat sendiri je la ye anak-anak

Wednesday, February 12, 2014

Birthday treat

Salam semua..
Alhamdulillah..managed to have a small birthday treat untuk birthday boy.
Bawak keluar makan..at his fav place.
Beli hadiah..ikut pilihan hati dia sendiri.
Sambut dengan family kecil kami saja.
Yang penting dia happy..alhamdulillah.
Terpaksa bawak keluar makan a day earlier sebab Isnin tu dah sekolah.
Dia pun sibuk dengan kelas tambahan malam.
Semoga terus success abang Ez

Sunday, February 9, 2014

He turns twelve

Salam semua..
10 FEBRUARI 2014
My eldest son turns twelve today.
Syukur alhamdulillah..
Allah kurniakan kami anak bujang yang sentiasa mendengar kata.
Semoga Allah terus melimpahkan rahmatNya buatmu wahai anak.
Semoga Allah tajamkan akal dan minda mu.
Mempermudahkan segala urusan mu dalam menuntut ilmu.
Mummy dan daddy serta adik-adik sentiasa mendoakan semoga Ez terus kekal sihat dam berjaya dalam hidup.
Semoga membesar sebagai anak yang soleh dan menjadi kebanggaan keluarga..insyallah
Cepatnya masa berlalu..anak bujang kami dah nak ada ic sendiri.
Tahun depan dah nak melangkah ke sekolah menengah..
Sob..sob..sob..he's no longer my lil boy anymore.
WE ♥ YOU ALWAYS MUHAMMAD EZHAN SHAFRI

The moments he being a baby
He will always be my baby
Cepat sungguh masa berlalu rasanya

Saturday, February 8, 2014

Ketagih Nescafe

Salam semua..
Serious memang rasa ketagih la
Bila sehari tak minum nescafe
Terutamanya pada waktu pagi
Nanti mesti sakit kepala
Huhuhu mula-mula macam tak perasan
Tapi bila dah berkali-kali macam tu
Kalau waktu pagi tak minum nescafe
Kepala mesti sakit..tapi lepas minum nescafe baru lega.
Teruk eh!!
Tapi kan saya hanya minum nescafe dirumah aje
Yang saya bancuh sendiri kalau kat kedai tak pernah pun.
Rasa tak telan ditekak..
Hihihi ngada punye tekak!

Kesibukkan melanda..


Salam semua.
Memang minggu yang sibuk minggu ni.
Hari-hari balik sampai petang.
Sebab tiap-tiap hari pun ada meeting / program kat sekolah minggu ni.
Sabtu hari ni Ezhan ada kem Ana Pemimpin kat sekolah.
Kursus kepimpinan pengawas.
Sebab daddy diaorang pun sibuk dengan urusan sekolah hari ni
maka hari ni kita ambil kesempatan untuk selesaikan perkara tertangguh.
Sabtu hari untuk mengemas rumah dalam erti kata sebenar
dan menggosok uniform anak-anak untuk stok seminggu.
Esok Ahad baru kita jalan-jalan cuci mata.
Budak berdua tu masih lagi baring-baring depan tv
Sambil layan Final MLM yang entah keberapa kali diaorang tengok tu.

Sunday, February 2, 2014

Hanya diSKSL

Salam semua..
Nak share cerita banner kecil
Yang digantung dipagar hadapan di sekolah saya.
Ini semua gara-gara ramai sangat orang buang kucing kat area sekolah tu.
Dah macam SPCA dah rupanya.
Cuti sekolah bulan 12 GB dah buat operasi besar-besar tangkap semua kucing yang ada dan hantar ke pasar.
Supaya kucing-kucing tu boleh survive nanti kan.
Lepas tu Guru Besar siap gantung banner ni.
Hanya boleh ditemui di Sri Laksamana hihihi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015