Sunday, April 27, 2014

Mesyuarat Agung PIBG 39

Salam..
Alhamdulillah selesai sudah majlis yang ditunggu-tunggu
Mesyuarat Agung PIBG kali ke 39
Lega sangat segalanya dah berakhir.
Tak sabar nak tunggu pentadbir umumkan
siapa Setiausaha PIBG yang baru
Nak hand over segala fail dah ni.
Cukup la 2 penggal menjadi setiausaha PIBG
kali ni nak bagi laluan pada muka-muka baru pulak
Nak fokus pada perkara lain pula lepas ni.
Insyallah siapa pun yang meneraju lepas ni.
PIBG SKSL pasti akan lebih cemerlang dengan 
YDP dan barisan AJK yang baru..
pssst YDP baru kami Ketua Jemaah Nazir Negeri
phewwww (lap peluh laju-laju) hahahaah


Mantan YDP

Goodies untuk ibubapa

Wakil Datuk Hj Abd Talib bin Bachek
Kehadiran ibubapa lebih menggalakkan berbanding tahun lepas

Persembahan PRASEKOLAH. Ada Cik MIA disitu
AJK Tabung Derma Kilat

Choral Speaking.Tahniah ENGLISH PANEL
MESYUARAT AGUNG bermula

*Semua gambar kredit kepada Guru Penyelaras Bestari SKSL*


Thursday, April 24, 2014

Minggu yang panjang

Salam.
Minggu yang sibuk
Terasa begitu panjang
Banyak tugas perlu diselesaikan
Sebelum hari Sabtu menjelang.
Ada Mesyuarat Agung PIBG Sabtu nanti.
Tak sabar nak selesaikan semuanya.
Tahun ni ada pemilihan AJK baru.
Tak sabar rasanya nak serah tugas pada S/U PIBG baru.
Kertas ujian budak-budak ni pun belum habis bertanda ni huhuhu

Friday, April 18, 2014

Terima kasih LHDN

Salam..
Alhamdulillah rezeki dihujung bulan.
Refund dari LHDN dah pun masuk dalam account bank.
Syukur..tak sampai dua minggu buat e-filing,
Dah dapat semula lebihan cukai yang dibayar.
Tadi balik sekolah singgah bank tengok ada pertambahan amount.
Balik rumah terus check kat web maybank2u detail deposit tu.
Rupa-rupanya dari LHDN
Walaupun tak dapat semua cukai yang telah dibayar tapi 
1/3 dari yang dibayar tu pun dah cukup banyak rasanya.
Terima kasih LHDN
Kawan-kawan yang belum selesai e-filing tu
masih ada masa nak berbuat demikian..
30 April tarikh tutupnya kan..

Lagsana

Salam..
Lama tak buat entry makan-makan.
Kali ni nak share tentang Lagsana sedap.
Akhirnya ketemu juga dengan lagsana sedap kat area Masjid Tanah ni..
Happy..happy..
Lagsana ni boleh je buat sendiri.
Cukup bahan-bahan senang je buatnya.
Cuma kalau Cik 'M' duduk bersarang memang tak boleh jadi apa la.
Lagsana ni dibeli dengan harga yang berpatutan..
Biasa la mana ada barang murah sekarangkan..
Yang penting rasanya sedap.
Weekend ni nanti nak kena cari lagsana sheet yang instant tu la
standby sesiap kat rumah..bila-bila teragak boleh la buatkan
Harap-harap tercapai hasrat nak baking ni nanti

Tuesday, April 15, 2014

CATUAN AIR

Salam semua
Kesian betul bila baca di FB 
Ramai kawan-kawan sekitar Selangor merungut
Air dikawasan perumahan mereka kena catu.
Ye la air ni kan salah satu benda yang amat penting untuk kita
selain daripada elektrik kan
Bila takde air ni serba serbi susah dibuatnya kan
Simpati sungguh terutamanya yang ada anak kecil tu.
Kena pandai-pandai berjimat la dengan stok air yang ada kan.
Harapnya perkara tak berlarutan la kan.
Kesian dengan semua pihak terlibat.
Moga sabar dengan dugaan ini 
Semoga cuaca kembali seperti sediakala
Dan empangan yang ada pun dapat menadah air kembali
Mujur la Melaka tak terlibat dengan isu 
catuan air ni kalau kena catu macam mana la agaknya ye
Nak tadah air tong air besar pun takde kat rumah ni.
Nak kena tunggu lori bawa bekalan air lagi kan.
Mungkin ada hikmahnya disebalik kejadian ini..
Image credit to google

15 APRIL MELAKA C.U.T.I.

IMAGE Credit to google

Salam..
Rakyat Melaka cuti hari ni.
Sempena Ulangtahun Sambutan Melaka Bandaraya Bersejarah
Yang ke 11 untuk tahun 2014.
Semoga Negeri Melaka terus maju 
sejajar dengan kemajuan negara kita Malaysia.

Sempena cuti ni jom kita cutikan dapur juga.
Jalan-jalan cuti mata..

Cuti untuk tidak kesekolah siang aje.

Malamnya tetap pegi sebab ada kelas malam 
huhuhu rugi tau..(ikhlas Emy..ikhlas)


Sunday, April 13, 2014

Tudung Saji

Salam semua.
Lama tak bersiaran..
Lama tak update blog.
Takde cerita best dan takde masa pun ye juga.
Nak kongsi cerita hari ni.
Petang tadi Erfan pegi gunting rambut dengan daddy dia.
Balik dari gunting rambut diaorg bawak balik tudung saji ni
Confused kejap mula-mula tu.
Rasanya takde pulak kirim beli tudung saji tadi.
Rupa-rupanya Encik Suami beli sebab kesian dengan penjual tu.
Pakcik tua..berjalan kaki mengusung tudung saji tu dalam cuaca panas.
Disebabkan rasa tak sampai hati tu dia beli satu.
Harga pun berpatutan..RM18 je.
Boleh dikira murah la tu kot.
Kalau mahal pun takpe la kita ni sedekah je kan
Tudung saji tu hasil buatan tangan pakcik tu dan isterinya.
Mengikut kata Encik suami tudung saji tu baru saja siap pagi tadi
dan tengahari tu terus pakcik tu keluar berjual.
Memang baru buat rasanya sebab ada bau cat lagi masa dia bawa balik tu.
Ok sekarang kepala tengah ligat memikir mana nak sangkut ni
hihihi


Thursday, April 3, 2014

Mia & tarian rampai

Salam semua
Cerita minggu ni tentang Mia.
Mia dan kawan-kawan prasekolah join pertandingan tarian rampai
Prasekolah kawasan Alor Gajah.
Tak berpeluang nak tengok dia menari.
Dapat tengok rakaman video yang cikgu dia rakam je.
Mummy ada mesyuarat,sampai tempat pertandingan Mia dah sudah menari.
Dapat tempat kelima je dapat hadiah saguhati.
Tapi kagum sangat cikgu-cikgu dan PPM pra ni melatih diaorang.
Budak-budak kecik ni boleh hafal step dari mula sampai habis tu.
Nanti ada rezeki buat persembahan time GB bersara lak ye dik.

Wednesday, April 2, 2014

Alhamdulillah..kita menang lagi

Salam semua
Kali ni nak kongsi cerita gembira
Unit Sukan Sri Laksamana untuk team bola jaring
Alhamdulillah..kita menang lagi tahun ini.
Sepuluh tahun berturut-turut.
Syukur..game petang ni tadi memang sengit.
Menang pun tipis sesangat.
Apa-apa pun tahniah buat jurulatih dan anak-anak SKSL.
Usaha keras kamu semua memang berbaloi-baloi.
Kita ni penyokong je..datang memeriahkan keadaan.
Sakit jantung teacher tengok korang main tadi wei..
Next year bola jaring laxmanians rehat la pulak.
Hihihi suka-suka je suruh orang rehatkan.
Apa-apa pun semoga terus success bola jaring ye.
Kekalkan sebagai KEBITARAAN sekolah ye

Sunday, April 27, 2014

Mesyuarat Agung PIBG 39

Salam..
Alhamdulillah selesai sudah majlis yang ditunggu-tunggu
Mesyuarat Agung PIBG kali ke 39
Lega sangat segalanya dah berakhir.
Tak sabar nak tunggu pentadbir umumkan
siapa Setiausaha PIBG yang baru
Nak hand over segala fail dah ni.
Cukup la 2 penggal menjadi setiausaha PIBG
kali ni nak bagi laluan pada muka-muka baru pulak
Nak fokus pada perkara lain pula lepas ni.
Insyallah siapa pun yang meneraju lepas ni.
PIBG SKSL pasti akan lebih cemerlang dengan 
YDP dan barisan AJK yang baru..
pssst YDP baru kami Ketua Jemaah Nazir Negeri
phewwww (lap peluh laju-laju) hahahaah


Mantan YDP

Goodies untuk ibubapa

Wakil Datuk Hj Abd Talib bin Bachek
Kehadiran ibubapa lebih menggalakkan berbanding tahun lepas

Persembahan PRASEKOLAH. Ada Cik MIA disitu
AJK Tabung Derma Kilat

Choral Speaking.Tahniah ENGLISH PANEL
MESYUARAT AGUNG bermula

*Semua gambar kredit kepada Guru Penyelaras Bestari SKSL*


Thursday, April 24, 2014

Minggu yang panjang

Salam.
Minggu yang sibuk
Terasa begitu panjang
Banyak tugas perlu diselesaikan
Sebelum hari Sabtu menjelang.
Ada Mesyuarat Agung PIBG Sabtu nanti.
Tak sabar nak selesaikan semuanya.
Tahun ni ada pemilihan AJK baru.
Tak sabar rasanya nak serah tugas pada S/U PIBG baru.
Kertas ujian budak-budak ni pun belum habis bertanda ni huhuhu

Friday, April 18, 2014

Terima kasih LHDN

Salam..
Alhamdulillah rezeki dihujung bulan.
Refund dari LHDN dah pun masuk dalam account bank.
Syukur..tak sampai dua minggu buat e-filing,
Dah dapat semula lebihan cukai yang dibayar.
Tadi balik sekolah singgah bank tengok ada pertambahan amount.
Balik rumah terus check kat web maybank2u detail deposit tu.
Rupa-rupanya dari LHDN
Walaupun tak dapat semua cukai yang telah dibayar tapi 
1/3 dari yang dibayar tu pun dah cukup banyak rasanya.
Terima kasih LHDN
Kawan-kawan yang belum selesai e-filing tu
masih ada masa nak berbuat demikian..
30 April tarikh tutupnya kan..

Lagsana

Salam..
Lama tak buat entry makan-makan.
Kali ni nak share tentang Lagsana sedap.
Akhirnya ketemu juga dengan lagsana sedap kat area Masjid Tanah ni..
Happy..happy..
Lagsana ni boleh je buat sendiri.
Cukup bahan-bahan senang je buatnya.
Cuma kalau Cik 'M' duduk bersarang memang tak boleh jadi apa la.
Lagsana ni dibeli dengan harga yang berpatutan..
Biasa la mana ada barang murah sekarangkan..
Yang penting rasanya sedap.
Weekend ni nanti nak kena cari lagsana sheet yang instant tu la
standby sesiap kat rumah..bila-bila teragak boleh la buatkan
Harap-harap tercapai hasrat nak baking ni nanti

Tuesday, April 15, 2014

CATUAN AIR

Salam semua
Kesian betul bila baca di FB 
Ramai kawan-kawan sekitar Selangor merungut
Air dikawasan perumahan mereka kena catu.
Ye la air ni kan salah satu benda yang amat penting untuk kita
selain daripada elektrik kan
Bila takde air ni serba serbi susah dibuatnya kan
Simpati sungguh terutamanya yang ada anak kecil tu.
Kena pandai-pandai berjimat la dengan stok air yang ada kan.
Harapnya perkara tak berlarutan la kan.
Kesian dengan semua pihak terlibat.
Moga sabar dengan dugaan ini 
Semoga cuaca kembali seperti sediakala
Dan empangan yang ada pun dapat menadah air kembali
Mujur la Melaka tak terlibat dengan isu 
catuan air ni kalau kena catu macam mana la agaknya ye
Nak tadah air tong air besar pun takde kat rumah ni.
Nak kena tunggu lori bawa bekalan air lagi kan.
Mungkin ada hikmahnya disebalik kejadian ini..
Image credit to google

15 APRIL MELAKA C.U.T.I.

IMAGE Credit to google

Salam..
Rakyat Melaka cuti hari ni.
Sempena Ulangtahun Sambutan Melaka Bandaraya Bersejarah
Yang ke 11 untuk tahun 2014.
Semoga Negeri Melaka terus maju 
sejajar dengan kemajuan negara kita Malaysia.

Sempena cuti ni jom kita cutikan dapur juga.
Jalan-jalan cuti mata..

Cuti untuk tidak kesekolah siang aje.

Malamnya tetap pegi sebab ada kelas malam 
huhuhu rugi tau..(ikhlas Emy..ikhlas)


Sunday, April 13, 2014

Tudung Saji

Salam semua.
Lama tak bersiaran..
Lama tak update blog.
Takde cerita best dan takde masa pun ye juga.
Nak kongsi cerita hari ni.
Petang tadi Erfan pegi gunting rambut dengan daddy dia.
Balik dari gunting rambut diaorg bawak balik tudung saji ni
Confused kejap mula-mula tu.
Rasanya takde pulak kirim beli tudung saji tadi.
Rupa-rupanya Encik Suami beli sebab kesian dengan penjual tu.
Pakcik tua..berjalan kaki mengusung tudung saji tu dalam cuaca panas.
Disebabkan rasa tak sampai hati tu dia beli satu.
Harga pun berpatutan..RM18 je.
Boleh dikira murah la tu kot.
Kalau mahal pun takpe la kita ni sedekah je kan
Tudung saji tu hasil buatan tangan pakcik tu dan isterinya.
Mengikut kata Encik suami tudung saji tu baru saja siap pagi tadi
dan tengahari tu terus pakcik tu keluar berjual.
Memang baru buat rasanya sebab ada bau cat lagi masa dia bawa balik tu.
Ok sekarang kepala tengah ligat memikir mana nak sangkut ni
hihihi


Thursday, April 3, 2014

Mia & tarian rampai

Salam semua
Cerita minggu ni tentang Mia.
Mia dan kawan-kawan prasekolah join pertandingan tarian rampai
Prasekolah kawasan Alor Gajah.
Tak berpeluang nak tengok dia menari.
Dapat tengok rakaman video yang cikgu dia rakam je.
Mummy ada mesyuarat,sampai tempat pertandingan Mia dah sudah menari.
Dapat tempat kelima je dapat hadiah saguhati.
Tapi kagum sangat cikgu-cikgu dan PPM pra ni melatih diaorang.
Budak-budak kecik ni boleh hafal step dari mula sampai habis tu.
Nanti ada rezeki buat persembahan time GB bersara lak ye dik.

Wednesday, April 2, 2014

Alhamdulillah..kita menang lagi

Salam semua
Kali ni nak kongsi cerita gembira
Unit Sukan Sri Laksamana untuk team bola jaring
Alhamdulillah..kita menang lagi tahun ini.
Sepuluh tahun berturut-turut.
Syukur..game petang ni tadi memang sengit.
Menang pun tipis sesangat.
Apa-apa pun tahniah buat jurulatih dan anak-anak SKSL.
Usaha keras kamu semua memang berbaloi-baloi.
Kita ni penyokong je..datang memeriahkan keadaan.
Sakit jantung teacher tengok korang main tadi wei..
Next year bola jaring laxmanians rehat la pulak.
Hihihi suka-suka je suruh orang rehatkan.
Apa-apa pun semoga terus success bola jaring ye.
Kekalkan sebagai KEBITARAAN sekolah ye

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015