Sunday, July 27, 2014

Salam Aidilfitri

Assalam semua..
Ramadhan bakal melabuhkan tirainya.
Sedih sayu mula bertandang dihati.
Semoga dengan izin Allah..
Bertemu lagi kita dengan Ramadhan tahun akan datang..
Untuk tahun ni kami beraya di Seremban dulu.
Persiapan macam tahun-tahun sebelumnya..
Semuanya secara sederhana..
Dikesempatan yang ada ini
Saya menyusun sepuluh jari memohon kemaafan.
Andai ada tutur kata yang menyinggung perasaan.
Semoga lebaran kali ini disambut dengan meriah dan penuh bermakna buat kita semua..insyallah

Tuesday, July 15, 2014

Bersarang

Assalam semua..salam 17 Ramadhan.

First entry di bulan Ramadhan.
Kemain bersarang berhabuk dah blog ni hah.
Hati melonjak-lonjak nak update blog tapi masa tak mengizinkan.
Sejak ada "BOSS" baru kat sekolah tu.
Suasana dan budaya kerja dah berubah.
Yela..berubah mengikut ketua kan..
Kita yang menurut perintah haruslah akur.
Tambahan pula kerja kian menimbun entah bila nak surut tak tahu la tu.
Entry kali ni nak cerita sedikit suasana berpuasa kat rumah kami untuk tahun ni.
Alhamdulillah semua rakyat jelata dalam rumah ni puasa tahun ni.
Termasuklah cik Mia genit tu...
Kalau tahun lepas Mia dah start puasa tapi cabarannya sangat mencabar.
Ye la nak meyabarkan budak kecik tu kan tapi tahun ni dah lain.
Dia dah mula memahami konsep berpuasa...
Takde lagi merengek-rengek manja nak minta berbuka.
Paling-paling pun tanya "Kita buka pukul berapa??"
"Macam lambat je jarum jam ni bergerak Mia rasa"
Itu antara ayat-ayat cinta Mia dibulan Ramadhan ni.
Kalau ke Pasar Ramadhan memang masing-masing semua tak hingin la.
Mia hari tu sibuk sangat nak pegi tapi baru turun kereta dah tak larat..
Akhirnya tersadai la mummy dengan Mia tepi tangga..
Daddy tawaf sorang pasar ramadhan cari kuih.
Persiapan raya pun alhamdulillah dah settle 80%.
Baju anak-anak semua dah settle sebelum puasa.
Baju Melayu dan baju kurung 1st raya masih di tailor.
Tunggu tailor call suruh pegi ambil saja.
Ooo kenapa 80% ye??Bukan 100%??
Sebab ada sikit-sikit lagi barang "tuan tanah"  tak settle lagi.
Kita dulukan anak-anak ye tak..mummy daddy ni dah tak berapa kisah sangat.
Yang penting anak-anak happy.
Korang??Sure dah settle semuanya juga kan..
Selamat Menjalani Ibadah Puasa kawan-kawan.
Insyallah ada masa(akan cuba curi2 masa) untuk berjumpa lagi lepas ni ye

Sunday, July 27, 2014

Salam Aidilfitri

Assalam semua..
Ramadhan bakal melabuhkan tirainya.
Sedih sayu mula bertandang dihati.
Semoga dengan izin Allah..
Bertemu lagi kita dengan Ramadhan tahun akan datang..
Untuk tahun ni kami beraya di Seremban dulu.
Persiapan macam tahun-tahun sebelumnya..
Semuanya secara sederhana..
Dikesempatan yang ada ini
Saya menyusun sepuluh jari memohon kemaafan.
Andai ada tutur kata yang menyinggung perasaan.
Semoga lebaran kali ini disambut dengan meriah dan penuh bermakna buat kita semua..insyallah

Tuesday, July 15, 2014

Bersarang

Assalam semua..salam 17 Ramadhan.

First entry di bulan Ramadhan.
Kemain bersarang berhabuk dah blog ni hah.
Hati melonjak-lonjak nak update blog tapi masa tak mengizinkan.
Sejak ada "BOSS" baru kat sekolah tu.
Suasana dan budaya kerja dah berubah.
Yela..berubah mengikut ketua kan..
Kita yang menurut perintah haruslah akur.
Tambahan pula kerja kian menimbun entah bila nak surut tak tahu la tu.
Entry kali ni nak cerita sedikit suasana berpuasa kat rumah kami untuk tahun ni.
Alhamdulillah semua rakyat jelata dalam rumah ni puasa tahun ni.
Termasuklah cik Mia genit tu...
Kalau tahun lepas Mia dah start puasa tapi cabarannya sangat mencabar.
Ye la nak meyabarkan budak kecik tu kan tapi tahun ni dah lain.
Dia dah mula memahami konsep berpuasa...
Takde lagi merengek-rengek manja nak minta berbuka.
Paling-paling pun tanya "Kita buka pukul berapa??"
"Macam lambat je jarum jam ni bergerak Mia rasa"
Itu antara ayat-ayat cinta Mia dibulan Ramadhan ni.
Kalau ke Pasar Ramadhan memang masing-masing semua tak hingin la.
Mia hari tu sibuk sangat nak pegi tapi baru turun kereta dah tak larat..
Akhirnya tersadai la mummy dengan Mia tepi tangga..
Daddy tawaf sorang pasar ramadhan cari kuih.
Persiapan raya pun alhamdulillah dah settle 80%.
Baju anak-anak semua dah settle sebelum puasa.
Baju Melayu dan baju kurung 1st raya masih di tailor.
Tunggu tailor call suruh pegi ambil saja.
Ooo kenapa 80% ye??Bukan 100%??
Sebab ada sikit-sikit lagi barang "tuan tanah"  tak settle lagi.
Kita dulukan anak-anak ye tak..mummy daddy ni dah tak berapa kisah sangat.
Yang penting anak-anak happy.
Korang??Sure dah settle semuanya juga kan..
Selamat Menjalani Ibadah Puasa kawan-kawan.
Insyallah ada masa(akan cuba curi2 masa) untuk berjumpa lagi lepas ni ye
Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015