Saturday, June 6, 2015

A night experience in Thistle,JB



Assalam..
A few weeks before masa kami ke Johor Bahru menghantar pengantin 
Memang dah plan nak overnight di JB.
Untuk kali ini kami pilih untuk menginap di Thistle,JB.
Makan non-stop cik kak ni kat rumah kenduri

Dari rumah kenduri di Skudai tak sukar nak cari hotel ni.
Landmark yang paling mudah untuk hotel ni adalah Dataran bandaraya
 yang ada jam besar tu.
Kami reached the hotel around 1.30 and everything went well.
Sebab memang dah buat booking online(as usual)

Dapat masuk bilik bersihkan diri dan solat.
Bilik sangat selesa..alhamdulillah.
Dan kami memang request bilik untuk mengadap Selat Tebrau.
Dari jendela bilik kami nampak pool yang terbentang luas.

Anak-anak dah get ready nak terjun tiruk.
Terpaksalah mummy korbankan hasrat nak lelap seminit dua.
Lagi pun takut kalau tunggu petang hujan pula.kesian.
Swimming pool kat thistle JB ni best sebab buka sampai 9 malam.
Tapi takde la kami berendam sampai jam 9 tu,
Agak-agak budak-budak tu dah kecut dan puas berendam
Ajak naik..sebab nak keluar dinner pula.
Kami dinner kat Restoran Singgah Selalu tak jauh dari Danga Bay tu saja
Walaupun hasrat hati nak pegi ke Stulang
 tapi ada yang dah merengek2 lapar+mengantuk
Lepas dinner,balik hotel.
Tapi sebelum tu sempat singgah sekejap kat Medan Steamboat Luton Van
Area dataran tu,tak jauh dari hotel kami
Macam-macam pilihan ada
Sampai bilik
Mia dan Erfan sambung "berkubang" dalam bath tub
dan daddy diaorg sambung mengadap segala keje sekolah
 yang memang diangkut bersama tu.
Esoknya lepas breakfast awal-awal lagi budak-budak ni dah tukar baju.
Bagi chance diaorg berkubang puas-puas.

My little pianist

Lepas checked out sebelum balik harus singgah makan kacang pool.
Its a must!!Kacang Pool Haji,Medan selera Bomba Larkin

Alhamdulillah puas hati walaupun singkat sangat our visit ke JB ni.
Ada rezeki kita datang lagi.
Sebelum jejak Melaka harus la singgah JPO.
Alang-alang lalu kalau tak singgah tak sah pula kan

P/S Sedikit review pasal THISTLE,JB overall we had a good experienced
menginap disini.Walaupun breakfast meal biasa-biasa tapi still boleh telan..
Cuma tak syok dengan front line staff mereka saja,
Masa checked in a Chinese staff yang entertain kami.
Mesra dan peramah saja layan kami walaupun tidak 1 bangsa.
Malangnya time nak checked out nak return card tu,
staff kat reception tu Malay young lady.
Tersangat la sombongnya..+ while waiting for us to settle all the checking out process
anak-anak bergelak ketawa kat area lobby hotel.
Erfan dan Mia tu gurau2 dan gelak agak sedikit kuat
tapi serious takde la sampai terjerit-jerit segala.
Then budak perempuan tu siap sound cakap
"Cik,boleh suruh diaorang senyap sikit tak??"
Sini tak boleh bising ye..
siap buat muka annoying lagi.
Phewww...ikut hati nak je ku tanyakan,ni library ke??


No comments:

Post a Comment

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Saturday, June 6, 2015

A night experience in Thistle,JB



Assalam..
A few weeks before masa kami ke Johor Bahru menghantar pengantin 
Memang dah plan nak overnight di JB.
Untuk kali ini kami pilih untuk menginap di Thistle,JB.
Makan non-stop cik kak ni kat rumah kenduri

Dari rumah kenduri di Skudai tak sukar nak cari hotel ni.
Landmark yang paling mudah untuk hotel ni adalah Dataran bandaraya
 yang ada jam besar tu.
Kami reached the hotel around 1.30 and everything went well.
Sebab memang dah buat booking online(as usual)

Dapat masuk bilik bersihkan diri dan solat.
Bilik sangat selesa..alhamdulillah.
Dan kami memang request bilik untuk mengadap Selat Tebrau.
Dari jendela bilik kami nampak pool yang terbentang luas.

Anak-anak dah get ready nak terjun tiruk.
Terpaksalah mummy korbankan hasrat nak lelap seminit dua.
Lagi pun takut kalau tunggu petang hujan pula.kesian.
Swimming pool kat thistle JB ni best sebab buka sampai 9 malam.
Tapi takde la kami berendam sampai jam 9 tu,
Agak-agak budak-budak tu dah kecut dan puas berendam
Ajak naik..sebab nak keluar dinner pula.
Kami dinner kat Restoran Singgah Selalu tak jauh dari Danga Bay tu saja
Walaupun hasrat hati nak pegi ke Stulang
 tapi ada yang dah merengek2 lapar+mengantuk
Lepas dinner,balik hotel.
Tapi sebelum tu sempat singgah sekejap kat Medan Steamboat Luton Van
Area dataran tu,tak jauh dari hotel kami
Macam-macam pilihan ada
Sampai bilik
Mia dan Erfan sambung "berkubang" dalam bath tub
dan daddy diaorg sambung mengadap segala keje sekolah
 yang memang diangkut bersama tu.
Esoknya lepas breakfast awal-awal lagi budak-budak ni dah tukar baju.
Bagi chance diaorg berkubang puas-puas.

My little pianist

Lepas checked out sebelum balik harus singgah makan kacang pool.
Its a must!!Kacang Pool Haji,Medan selera Bomba Larkin

Alhamdulillah puas hati walaupun singkat sangat our visit ke JB ni.
Ada rezeki kita datang lagi.
Sebelum jejak Melaka harus la singgah JPO.
Alang-alang lalu kalau tak singgah tak sah pula kan

P/S Sedikit review pasal THISTLE,JB overall we had a good experienced
menginap disini.Walaupun breakfast meal biasa-biasa tapi still boleh telan..
Cuma tak syok dengan front line staff mereka saja,
Masa checked in a Chinese staff yang entertain kami.
Mesra dan peramah saja layan kami walaupun tidak 1 bangsa.
Malangnya time nak checked out nak return card tu,
staff kat reception tu Malay young lady.
Tersangat la sombongnya..+ while waiting for us to settle all the checking out process
anak-anak bergelak ketawa kat area lobby hotel.
Erfan dan Mia tu gurau2 dan gelak agak sedikit kuat
tapi serious takde la sampai terjerit-jerit segala.
Then budak perempuan tu siap sound cakap
"Cik,boleh suruh diaorang senyap sikit tak??"
Sini tak boleh bising ye..
siap buat muka annoying lagi.
Phewww...ikut hati nak je ku tanyakan,ni library ke??


No comments:

Post a Comment

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015