Wednesday, September 30, 2015

M.E.A.T.B.A.L.L


ASSALAM SEMUA,
Saja nak share cerita beberapa minggu yang lalu.
Masa tu teringin sesangat nak makan meatball.
Anak dara kecik tu pun asyik menyebut je.
Nak yang IKEA punye tak nak yang kat tempat lain pulak tu.
Tak kan nak pegi IKEA semata-mata nak makan meatball kan.
Maka mommy Mia pun merajinkan diri buat sendiri sosnya nya.
Meatball beli yang instant dan goreng je.
Sebab mommy tak berapa rajin nak buat meatball sendiri.
Tapi gravy nye memang total homemade.
Yihaaa..thank you kat cik GOGGLE ye.
Meh layan gambar je la ye..nak bagi rasa dah habis hihihi

Bahan-bahan yang diperlukan.

Langkah-langkah nak masakkan gravy meatball

Tadaaa... siap boleh dimakan bersama sedikit raspberry jam
Kalau nak tambah fries atau whipped potato pun boleh sebagai carbo.

Senang bebenar..next time boleh repeat lagi

3 comments:

  1. kat fs ada jual meatball ramly ke emy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya beli kat kedai JATI FROZEN sebelah PHD tu kak Ayu..situ ada meatball brand RAMLY

      Delete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Wednesday, September 30, 2015

M.E.A.T.B.A.L.L


ASSALAM SEMUA,
Saja nak share cerita beberapa minggu yang lalu.
Masa tu teringin sesangat nak makan meatball.
Anak dara kecik tu pun asyik menyebut je.
Nak yang IKEA punye tak nak yang kat tempat lain pulak tu.
Tak kan nak pegi IKEA semata-mata nak makan meatball kan.
Maka mommy Mia pun merajinkan diri buat sendiri sosnya nya.
Meatball beli yang instant dan goreng je.
Sebab mommy tak berapa rajin nak buat meatball sendiri.
Tapi gravy nye memang total homemade.
Yihaaa..thank you kat cik GOGGLE ye.
Meh layan gambar je la ye..nak bagi rasa dah habis hihihi

Bahan-bahan yang diperlukan.

Langkah-langkah nak masakkan gravy meatball

Tadaaa... siap boleh dimakan bersama sedikit raspberry jam
Kalau nak tambah fries atau whipped potato pun boleh sebagai carbo.

Senang bebenar..next time boleh repeat lagi

3 comments:

  1. kat fs ada jual meatball ramly ke emy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya beli kat kedai JATI FROZEN sebelah PHD tu kak Ayu..situ ada meatball brand RAMLY

      Delete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015