Saturday, September 26, 2015

SKY TOWER,The Shore Melaka..


Assalam semua..
Jumaat lepas last day sekolah sebelum cuti sekolah
ambil kesempatan untuk keluar bersama rakan-rakan sekerja.
Sesekali keluar dengan rakan-rakan,
Jalan-jalan, makan-makan, borak-borak dan beriadah seronok juga.
Release tension selepas penat bekerja.
Memang dah plan awal nak keluar ni lepas UPSR hari tu.
Kira selepas berhempas pulas dengan kelas tambahan la kononnya
Lepas tu reward diri sendiri hihihi
Destinasi pertama kami
SKY TOWER kat The Shore,Melaka.
Bayaran untuk naik ke atas tu RM18.
Sebelum ni masa stay kat Swiss Garden tu tak tahu pulak 
boleh naik ke atas tu hah.
1 building je pun cuma  sky tower tu kat tingkat 41.
Menarik juga kat atas tu,ada Sky Deli Restaurant juga
untuk mereka yang berhajat untuk menjamu selesa kat atas tu.
Kami tak masuk sebab dah ada plan nak makan kat tempat lain.
Masing-masing gelak-gelak menutup kegayatan kegusaran dihati 



Gambar atas GLASS DECK ni guna camera mereka..untuk gambar saiz 5R kalau tak silap RM45.




Masa ni jerebu dah berkurangan nampak la juga Bandar Melaka dari atas tu

Belakang tu Pool Swiss Garden Melaka yang memang best tu

Dari The Shore kami terus ke Melantak Steak Hub bagi menjamu selerasa
Memang dah plan nak makan-makan kat situ petang tu.

OUR MEALS

Selesai mengisi perut kita pergi beriadah pulak
Kami ke Super Bowl,Mahkota Parade.
Plan asal nak ke MIBC di Ayer Keroh tu hah..
Tapi mengenangkan kena menempuh jam sebab time tu orang balik kerja
so kita tukar venue.


Lama tak membaling lambat pulak nak dapat tune tu

Happy faces
Sesi Penyampaian Hadiah kat parking lot je hihihi

Apa-apa pun kami semua happy hari tu.
Misi tercapai lepas ni boleh plan untuk trip jauh sikit 
Mudah-mudahan tercapai nanti..



 

3 comments:

  1. best kan sekali sekala gether2 dgn member..feel mcm anak dara...tak gayat ke emy...akak gayat harus ketar kaki....nanti buat entry pasal melantak ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesekali lepas gian kak Ayu hihihi..kak,entry "MELANTAK" tu dah ada sebelum entry penutup merdeka tu..nanti kak Ayu tinjau ye

      Delete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Saturday, September 26, 2015

SKY TOWER,The Shore Melaka..


Assalam semua..
Jumaat lepas last day sekolah sebelum cuti sekolah
ambil kesempatan untuk keluar bersama rakan-rakan sekerja.
Sesekali keluar dengan rakan-rakan,
Jalan-jalan, makan-makan, borak-borak dan beriadah seronok juga.
Release tension selepas penat bekerja.
Memang dah plan awal nak keluar ni lepas UPSR hari tu.
Kira selepas berhempas pulas dengan kelas tambahan la kononnya
Lepas tu reward diri sendiri hihihi
Destinasi pertama kami
SKY TOWER kat The Shore,Melaka.
Bayaran untuk naik ke atas tu RM18.
Sebelum ni masa stay kat Swiss Garden tu tak tahu pulak 
boleh naik ke atas tu hah.
1 building je pun cuma  sky tower tu kat tingkat 41.
Menarik juga kat atas tu,ada Sky Deli Restaurant juga
untuk mereka yang berhajat untuk menjamu selesa kat atas tu.
Kami tak masuk sebab dah ada plan nak makan kat tempat lain.
Masing-masing gelak-gelak menutup kegayatan kegusaran dihati 



Gambar atas GLASS DECK ni guna camera mereka..untuk gambar saiz 5R kalau tak silap RM45.




Masa ni jerebu dah berkurangan nampak la juga Bandar Melaka dari atas tu

Belakang tu Pool Swiss Garden Melaka yang memang best tu

Dari The Shore kami terus ke Melantak Steak Hub bagi menjamu selerasa
Memang dah plan nak makan-makan kat situ petang tu.

OUR MEALS

Selesai mengisi perut kita pergi beriadah pulak
Kami ke Super Bowl,Mahkota Parade.
Plan asal nak ke MIBC di Ayer Keroh tu hah..
Tapi mengenangkan kena menempuh jam sebab time tu orang balik kerja
so kita tukar venue.


Lama tak membaling lambat pulak nak dapat tune tu

Happy faces
Sesi Penyampaian Hadiah kat parking lot je hihihi

Apa-apa pun kami semua happy hari tu.
Misi tercapai lepas ni boleh plan untuk trip jauh sikit 
Mudah-mudahan tercapai nanti..



 

3 comments:

  1. best kan sekali sekala gether2 dgn member..feel mcm anak dara...tak gayat ke emy...akak gayat harus ketar kaki....nanti buat entry pasal melantak ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesekali lepas gian kak Ayu hihihi..kak,entry "MELANTAK" tu dah ada sebelum entry penutup merdeka tu..nanti kak Ayu tinjau ye

      Delete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015