Monday, October 19, 2015

SEKOLAH TUTUP LAGI


ASSALAMUALAIKUM w.b.t

pic credit to TC Collection group

Sekolah tutup lagi hari ini.
Bila Jerebu kembali menjengah..
Ingat dah reda kisah jerebu ni rupanya tak juga.
Kesian anak-anak, hari ini baru nak start final exam.
Cik Mia yang paling frustnya
Yela the whole weekend dah spent time buat revision.
Orang dah berkobar-kobar nak exam tetiba cuti kan
hihihi
Lepas tu siap mengomel, lama lagi la adik kena buat ulangkaji ni.
Haish..itu sebenarnya kan!!
Mommy pun dah terangkat-angkat tangan nak marking paper ni.
Mungkin ada hikmahnya ni..dapat la anak-anak sambung ulangkaji.
Harap-harap bacaan IPU yang terus meningkat itu 
kembali turun menjelang petang nanti..
Duduk dalam rumah pun rimas je dengan keadaan cuaca diluar.
Kalau kat luar apatah lagi kan..
Jaga diri kawan-kawan.
Kurangkan aktiviti diluar rumah ye

No comments:

Post a Comment

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Monday, October 19, 2015

SEKOLAH TUTUP LAGI


ASSALAMUALAIKUM w.b.t

pic credit to TC Collection group

Sekolah tutup lagi hari ini.
Bila Jerebu kembali menjengah..
Ingat dah reda kisah jerebu ni rupanya tak juga.
Kesian anak-anak, hari ini baru nak start final exam.
Cik Mia yang paling frustnya
Yela the whole weekend dah spent time buat revision.
Orang dah berkobar-kobar nak exam tetiba cuti kan
hihihi
Lepas tu siap mengomel, lama lagi la adik kena buat ulangkaji ni.
Haish..itu sebenarnya kan!!
Mommy pun dah terangkat-angkat tangan nak marking paper ni.
Mungkin ada hikmahnya ni..dapat la anak-anak sambung ulangkaji.
Harap-harap bacaan IPU yang terus meningkat itu 
kembali turun menjelang petang nanti..
Duduk dalam rumah pun rimas je dengan keadaan cuaca diluar.
Kalau kat luar apatah lagi kan..
Jaga diri kawan-kawan.
Kurangkan aktiviti diluar rumah ye

No comments:

Post a Comment

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015