Thursday, October 1, 2015

KOLAM AIR PANAS CHERANA PUTEH


Assalam semua
Hari ini nak share pasal 1 tempat agak menarik kat Melaka.
Kolam Air Panas Cherana Puteh di Alor Gajah.

Baru tahu kewujudan kolam air panas ni.
Macam kebayakkan kolam air panas lain juga,
kolam ini pun di buka 24jam.
Masa kami pegi tu dah petang.
Orang tak ramai ada la 1 couple, husband and wife je.
Tapi masa kitaorang sampai mereka pun macam dah selesai mandi manda
So kiranya kitaorang nak beranak je la kat sana kan.
Tempat ni baru di naik taraf.
Cantik dan bersih..harap dikekalkan la kebersihan tu kan.
Ada 3 kolam sederhana besar dan 1 kolam besar(dewasa)
Memang seronok la anak-anak berkubang..
2 jam kat sana hilang lenguh-lenguh badan
Walaupun hanya rendam-rendam kaki je.
Anak-anak siap request nak datang lagi next time.
Insyallah..ada masa kita datang lagi ye.




No comments:

Post a Comment

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Thursday, October 1, 2015

KOLAM AIR PANAS CHERANA PUTEH


Assalam semua
Hari ini nak share pasal 1 tempat agak menarik kat Melaka.
Kolam Air Panas Cherana Puteh di Alor Gajah.

Baru tahu kewujudan kolam air panas ni.
Macam kebayakkan kolam air panas lain juga,
kolam ini pun di buka 24jam.
Masa kami pegi tu dah petang.
Orang tak ramai ada la 1 couple, husband and wife je.
Tapi masa kitaorang sampai mereka pun macam dah selesai mandi manda
So kiranya kitaorang nak beranak je la kat sana kan.
Tempat ni baru di naik taraf.
Cantik dan bersih..harap dikekalkan la kebersihan tu kan.
Ada 3 kolam sederhana besar dan 1 kolam besar(dewasa)
Memang seronok la anak-anak berkubang..
2 jam kat sana hilang lenguh-lenguh badan
Walaupun hanya rendam-rendam kaki je.
Anak-anak siap request nak datang lagi next time.
Insyallah..ada masa kita datang lagi ye.




No comments:

Post a Comment

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015