Friday, December 4, 2015

KIDS REWARD 2015 - PART I

Assalamualaikum w.b.t
Syukur alhamdulillah selesai sudah short family trip untuk anak-anak bagi tahun ini.
Seperti yang dirancangkan dari pertengahan tahun dengan anak-anak jika mereka perform well dalam final exam kami akan bawak mereka repeat visit Legoland.
Bila anak-anak dah buktikan dalam final result mereka, maka tiba pula giliran mommy dan daddy menunaikan janji..Janji harus ditepati bukan di chapati kan ye tak hihihi
Kami decide untuk ke Legoland waterpark dulu pada 1st December tu.
Pagi lepas solat subuh kami gerak dari rumah di Masjid Tanah.
Ni kira first time masuk Legolanda Water Park sebab masa kami pergi 2013 dulu time tu hotel dan water park still under construction.
Sampai saja kat sana time tu jam 10.00 so just nice la kan.
Kami terus ke kaunter tiket untuk waterpark.
Water Park Map
Anak-anak memang teruja la nak berendam.
Kami sewa 1 small locker je untuk isi barang-barang dengan harga RM20.
Hp dan camera semua sumbat masuk dalam tu dulu..
Yang bestnya waterpark ni kita tak perlu sewa pelampung macam kat water park yang biasa kami pergi tu..
Kalau dalam lazy river dia memang sedia ada pelampung dalam tu so guna je..
Untuk anak-anak kecik boleh sarung life jacket comel-comel tu je for free.
Ada pelbagai size disediakan.
Banyak area boleh explore kat area waterpark ni.
Budak-budak ni enjoy masa dalam lazy river tu sebab banyak soft lego dalam tu dan boleh main-main sambil menyusuri the lazy river.
 



Lego wave pool ni pun seronok..banyak kerusi disediakan depan wave pool ni,kalau kita nak duduk-duduk sambil monitor anak dari jauh pun boleh. Lifeguard pun sentiasa ada so no worries.

Ni Duplo Safari splash kawasan ni lebih redup sebab berbumbung
Erfan paling enjoy masa kat build a boat area,dia memang ralit la masa kat sini.
Mia dan Ez turun naik water slides dia tak heran pun.
Kami terpaksa gilir-gilir temankan cik Mia naik slide.
Gambar mommy tak ada sebab bila nak naik slide dan mandi-manda tu hp dan camera semua simpan dalam locker.

*Gambar-gambar dibawah semua credit pada Legoland Website

Build-A-Boat

Brick Blaster

Cik Mia naik brick blaster ni berkali-kali..mommy naik sekali je pun rasa nak tercabut nyawa huhuRed Rush
Demi cik Mia kami 1 family naik red rush ni tapi yang ini ok lagi tak setinggi brick blaster tu



Cafe ada banyak kat dalam waterpark ni.,kalau beli ticket dengan Malaysian citizen price kita akan dapat food voucher bernilai rm10.


LED Driniking bottle tu anak-anak rembat sorang satu..comel je kan

Cabana for rental pun banyak tapi kami tak rent any cabana pun sebab semua orang mandi barang-barang simpan locker je
Body dryer pun banyak tapi ni pun kami tak guna masa kat water park .RM10 sekali guna tapi boleh masuk 1 family
Dalam pukul 3 lebih macam tu hujan mula turun dengan lebat sekali.Mujur anak-anak dah puas mandi.Kalau tak hujan memang tak nak naik lagi agaknya tu

1 comment:

  1. Beraninya mia...kalau akak pun takiut nak main red rush tu huhu

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Friday, December 4, 2015

KIDS REWARD 2015 - PART I

Assalamualaikum w.b.t
Syukur alhamdulillah selesai sudah short family trip untuk anak-anak bagi tahun ini.
Seperti yang dirancangkan dari pertengahan tahun dengan anak-anak jika mereka perform well dalam final exam kami akan bawak mereka repeat visit Legoland.
Bila anak-anak dah buktikan dalam final result mereka, maka tiba pula giliran mommy dan daddy menunaikan janji..Janji harus ditepati bukan di chapati kan ye tak hihihi
Kami decide untuk ke Legoland waterpark dulu pada 1st December tu.
Pagi lepas solat subuh kami gerak dari rumah di Masjid Tanah.
Ni kira first time masuk Legolanda Water Park sebab masa kami pergi 2013 dulu time tu hotel dan water park still under construction.
Sampai saja kat sana time tu jam 10.00 so just nice la kan.
Kami terus ke kaunter tiket untuk waterpark.
Water Park Map
Anak-anak memang teruja la nak berendam.
Kami sewa 1 small locker je untuk isi barang-barang dengan harga RM20.
Hp dan camera semua sumbat masuk dalam tu dulu..
Yang bestnya waterpark ni kita tak perlu sewa pelampung macam kat water park yang biasa kami pergi tu..
Kalau dalam lazy river dia memang sedia ada pelampung dalam tu so guna je..
Untuk anak-anak kecik boleh sarung life jacket comel-comel tu je for free.
Ada pelbagai size disediakan.
Banyak area boleh explore kat area waterpark ni.
Budak-budak ni enjoy masa dalam lazy river tu sebab banyak soft lego dalam tu dan boleh main-main sambil menyusuri the lazy river.
 



Lego wave pool ni pun seronok..banyak kerusi disediakan depan wave pool ni,kalau kita nak duduk-duduk sambil monitor anak dari jauh pun boleh. Lifeguard pun sentiasa ada so no worries.

Ni Duplo Safari splash kawasan ni lebih redup sebab berbumbung
Erfan paling enjoy masa kat build a boat area,dia memang ralit la masa kat sini.
Mia dan Ez turun naik water slides dia tak heran pun.
Kami terpaksa gilir-gilir temankan cik Mia naik slide.
Gambar mommy tak ada sebab bila nak naik slide dan mandi-manda tu hp dan camera semua simpan dalam locker.

*Gambar-gambar dibawah semua credit pada Legoland Website

Build-A-Boat

Brick Blaster

Cik Mia naik brick blaster ni berkali-kali..mommy naik sekali je pun rasa nak tercabut nyawa huhuRed Rush
Demi cik Mia kami 1 family naik red rush ni tapi yang ini ok lagi tak setinggi brick blaster tu



Cafe ada banyak kat dalam waterpark ni.,kalau beli ticket dengan Malaysian citizen price kita akan dapat food voucher bernilai rm10.


LED Driniking bottle tu anak-anak rembat sorang satu..comel je kan

Cabana for rental pun banyak tapi kami tak rent any cabana pun sebab semua orang mandi barang-barang simpan locker je
Body dryer pun banyak tapi ni pun kami tak guna masa kat water park .RM10 sekali guna tapi boleh masuk 1 family
Dalam pukul 3 lebih macam tu hujan mula turun dengan lebat sekali.Mujur anak-anak dah puas mandi.Kalau tak hujan memang tak nak naik lagi agaknya tu

1 comment:

  1. Beraninya mia...kalau akak pun takiut nak main red rush tu huhu

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015