Monday, December 7, 2015

KIDS REWARD 2015-PART II

ASSALAMUALAIKUM w.b.t
Sambungan dari entry sebelumnya..
cuti sekolah pun ambil masa nak update blog
Ada saja kekangannya.
Back to the story, second day sambungan untuk kids reward ni kami ke 
Legoland Theme Park.
Kami beli walk in ticket guna debit card Maybank dapat 35% off dari normal price.
Pemegang credit card maybank pun boleh dapat diskaunn ni.
Dari bulan Januari rasanya masing-masing dok berzikir kat telinga mommy diaorang ni ha,
Last time kami datang masa tu Legoland baru buka around 2013.
Mia masih kecil masa tu banyak ride dia tak lepas naik(kalau ikut ketinggian)
Untuk kali ni semua ride dia dah lepas naik dan dia nak naik.
Cuma ada certain rides tu kitaorang terpaksa trick dia cakap kids tak boleh naik.
Sebab takde siapa sanggup nak naik ride tu dengan dia haih..
This time anak-anak dah besar dan tak ada lagi adengan melalak-lalak takutkan badut maskot lego tu hah.
Tepek gambar lama sat gambar bdk takut maskot time ni hihihi


Berbelang tangan cik tembam tu hah..
Dari 9.30 kami masuk sampai nearly 7.00 p.m. baru keluar.
Bagi masing-masing puas main dan repeat the rides berulang-ulang kali.
Datang masa cuti sekolah dan weekdays amat melegakan..
Walaupun school holidays orang tak berapa nak ramai.
Tempoh menunggu kat satu-satu ride tu takde la terlalu lama.
Paling lama pun dalam 5-10 minit je
Kat boating school ni saja 3-4 kali budak-budak ni ulang
Memang puas hati..cuma menjelang pukul 4 petang sama macam hari sebelumnya hujan turun dengan lebat.
Tapi masa tu kami kat dalam bangunan tengok show Ninja go jadi tak berapa nak terkesan sangat la kiranya..
Lepas ni entah bila nak repeat lagi tak pasti.
Sebab bila anak-anak makin membesar dah tak berapa sesuai kot nak bawa ke sini lagi.

Puas la hati cik Mia, dulu datang dia tak boleh main ni
Abang-abang ngelat bergambar kat bawah je

Mia dan daddy kat atas tu..mommy bagi alasan pegang camera :p



Ni boat ride kat DINO ISLAND..gambar dari album 2013 dulu tepek sat kat sini
Melayan Mia naik boat kat dino island 1 family basah...keluar dari ride
terus masuk body dryer tapi tak berbaloi lepas tu hujan  basah juga

Susah betul nak dapat gambar proper budak bertiga ni

Paling suka dengan LEGO MINIATURE yang ini..

Thank you Legoland for the memories..ada rezeki pasti kami akan datang lagi nanti insyallah



http://matcuoi.com

2 comments:

  1. wahh sonoknyer jalan jalan legoland., hehe2

    ReplyDelete
  2. Wah seronok mia ya..berani betul dia...kalau akak pun x sanggup naik project x tu huhu

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Monday, December 7, 2015

KIDS REWARD 2015-PART II

ASSALAMUALAIKUM w.b.t
Sambungan dari entry sebelumnya..
cuti sekolah pun ambil masa nak update blog
Ada saja kekangannya.
Back to the story, second day sambungan untuk kids reward ni kami ke 
Legoland Theme Park.
Kami beli walk in ticket guna debit card Maybank dapat 35% off dari normal price.
Pemegang credit card maybank pun boleh dapat diskaunn ni.
Dari bulan Januari rasanya masing-masing dok berzikir kat telinga mommy diaorang ni ha,
Last time kami datang masa tu Legoland baru buka around 2013.
Mia masih kecil masa tu banyak ride dia tak lepas naik(kalau ikut ketinggian)
Untuk kali ni semua ride dia dah lepas naik dan dia nak naik.
Cuma ada certain rides tu kitaorang terpaksa trick dia cakap kids tak boleh naik.
Sebab takde siapa sanggup nak naik ride tu dengan dia haih..
This time anak-anak dah besar dan tak ada lagi adengan melalak-lalak takutkan badut maskot lego tu hah.
Tepek gambar lama sat gambar bdk takut maskot time ni hihihi


Berbelang tangan cik tembam tu hah..
Dari 9.30 kami masuk sampai nearly 7.00 p.m. baru keluar.
Bagi masing-masing puas main dan repeat the rides berulang-ulang kali.
Datang masa cuti sekolah dan weekdays amat melegakan..
Walaupun school holidays orang tak berapa nak ramai.
Tempoh menunggu kat satu-satu ride tu takde la terlalu lama.
Paling lama pun dalam 5-10 minit je
Kat boating school ni saja 3-4 kali budak-budak ni ulang
Memang puas hati..cuma menjelang pukul 4 petang sama macam hari sebelumnya hujan turun dengan lebat.
Tapi masa tu kami kat dalam bangunan tengok show Ninja go jadi tak berapa nak terkesan sangat la kiranya..
Lepas ni entah bila nak repeat lagi tak pasti.
Sebab bila anak-anak makin membesar dah tak berapa sesuai kot nak bawa ke sini lagi.

Puas la hati cik Mia, dulu datang dia tak boleh main ni
Abang-abang ngelat bergambar kat bawah je

Mia dan daddy kat atas tu..mommy bagi alasan pegang camera :p



Ni boat ride kat DINO ISLAND..gambar dari album 2013 dulu tepek sat kat sini
Melayan Mia naik boat kat dino island 1 family basah...keluar dari ride
terus masuk body dryer tapi tak berbaloi lepas tu hujan  basah juga

Susah betul nak dapat gambar proper budak bertiga ni

Paling suka dengan LEGO MINIATURE yang ini..

Thank you Legoland for the memories..ada rezeki pasti kami akan datang lagi nanti insyallah



http://matcuoi.com

2 comments:

  1. wahh sonoknyer jalan jalan legoland., hehe2

    ReplyDelete
  2. Wah seronok mia ya..berani betul dia...kalau akak pun x sanggup naik project x tu huhu

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015