Wednesday, December 16, 2015

Persiapan sekolah 2016

Assalamualaikum semua..
Ibu bapa yang ada anak bersekolah sekarang ni mesti sedang sibuk menguruskan dan menyediakan kelengkapan anak-anak kan..sama la macam kami disini pun.
Tahun depan yang sulung dan tingkatan 2, yang nombor dua dah masuk darjah 4 dan
 tuan putri bongsu pula dah darjah 2.
Macam uniform sekolah dan kelengkapan yang lain semula dah settle lepas balik bercuti hari tu.
Beli awal supaya senang tak berdepan dengan masalah tak ada saiz segala tu hah terutamanya tang kasut la..nanti letih nak kena jelajah dari satu tempat ke satu tempat untuk memuaskan hati tuan yang akan memakainya kan..(Cik Mia paling cerewet bab ni!!)
http://matcuoi.com
Harga baju kemeja ni mahal sikit dari harga tahun lepas

Kasut sorang dua pasang budak-budak ni..Erfan dan Mia beg sekolah agama je
berganti sebab beg sekolah pagi bulan 8 hari tu baru beli yang baru dan masih elok lagi

Bila dah siap alter mana yang perlu basuh siap-siap
Cik Puan Muda tahun ni tak mahu kasut zap on nak kasut sarung je untuk dua-dua pasang.
.malas nak menunduk pakai kasut la tu,dia kan tembam
Sekarang ni kita tunggu koperasi sekolah mula beroperasi minggu depan baru dapat beli buku tulis anak-anak.Sama pulak tarikhnya 21hb untuk yang sekolah menengah dan yang sekolah rendah tu.
Buku-buku teks pun selesai mommy balutkan.
Take turn ye anak-anak

Berbalik pada book list anak-anak untuk tahun 2016 nanti bila tenung-tenung book list sekolah menengah tu harus lebih kosnya berbanding adik-adik yang sekolah rendah.
Zaman gst ni harga barang semua dah naik..jauh disudut hati dok memikir kita yang bekerja suami isteri ni pun terasa apatah lagi mereka yang pendapatannya tak tetap dan golongan berpendapatan rendahkan..kena pandai-pandai la mengurus kewangan zaman sekarang ni.Memilih antara mana keperluan dan kehendak...peritnya hidup zaman sekarang
Lap peluh laju-laju tengok book list abang Ez ni hihihi
Ni sekolah kebangsaan sekolah agama sikit lebih kurang je rasanya ni
Agaknya menjelang tahun 2020 nanti macam mana la gaya hidup rakyat Malaysia agaknya ye..nak berhadapan dengan kos sara hidup yang makin meningkat ni kan
Berjimat cermat punya pasal beg sekolah mommy untuk tahun depan pun tak beli lagi,
Kita pakai je la beg pink comel kita yang masih elok tu dulu ye..
http://matcuoi.com

2 comments:

  1. banyak juga buku yang kena beli ...dengan harga yang semua naik. kena pandai2 ngatur bajet

    ReplyDelete
  2. tahun nie terasa betul ler kak
    shopping baju sekolah, kasut, beg and barang2 sekolah batrice
    byk betul naik harganya...
    dpt ler 4 psg baju
    3 pasang kasut
    beg posponed nanti baru beli...lagipun beg dia masih cantik lagi

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Wednesday, December 16, 2015

Persiapan sekolah 2016

Assalamualaikum semua..
Ibu bapa yang ada anak bersekolah sekarang ni mesti sedang sibuk menguruskan dan menyediakan kelengkapan anak-anak kan..sama la macam kami disini pun.
Tahun depan yang sulung dan tingkatan 2, yang nombor dua dah masuk darjah 4 dan
 tuan putri bongsu pula dah darjah 2.
Macam uniform sekolah dan kelengkapan yang lain semula dah settle lepas balik bercuti hari tu.
Beli awal supaya senang tak berdepan dengan masalah tak ada saiz segala tu hah terutamanya tang kasut la..nanti letih nak kena jelajah dari satu tempat ke satu tempat untuk memuaskan hati tuan yang akan memakainya kan..(Cik Mia paling cerewet bab ni!!)
http://matcuoi.com
Harga baju kemeja ni mahal sikit dari harga tahun lepas

Kasut sorang dua pasang budak-budak ni..Erfan dan Mia beg sekolah agama je
berganti sebab beg sekolah pagi bulan 8 hari tu baru beli yang baru dan masih elok lagi

Bila dah siap alter mana yang perlu basuh siap-siap
Cik Puan Muda tahun ni tak mahu kasut zap on nak kasut sarung je untuk dua-dua pasang.
.malas nak menunduk pakai kasut la tu,dia kan tembam
Sekarang ni kita tunggu koperasi sekolah mula beroperasi minggu depan baru dapat beli buku tulis anak-anak.Sama pulak tarikhnya 21hb untuk yang sekolah menengah dan yang sekolah rendah tu.
Buku-buku teks pun selesai mommy balutkan.
Take turn ye anak-anak

Berbalik pada book list anak-anak untuk tahun 2016 nanti bila tenung-tenung book list sekolah menengah tu harus lebih kosnya berbanding adik-adik yang sekolah rendah.
Zaman gst ni harga barang semua dah naik..jauh disudut hati dok memikir kita yang bekerja suami isteri ni pun terasa apatah lagi mereka yang pendapatannya tak tetap dan golongan berpendapatan rendahkan..kena pandai-pandai la mengurus kewangan zaman sekarang ni.Memilih antara mana keperluan dan kehendak...peritnya hidup zaman sekarang
Lap peluh laju-laju tengok book list abang Ez ni hihihi
Ni sekolah kebangsaan sekolah agama sikit lebih kurang je rasanya ni
Agaknya menjelang tahun 2020 nanti macam mana la gaya hidup rakyat Malaysia agaknya ye..nak berhadapan dengan kos sara hidup yang makin meningkat ni kan
Berjimat cermat punya pasal beg sekolah mommy untuk tahun depan pun tak beli lagi,
Kita pakai je la beg pink comel kita yang masih elok tu dulu ye..
http://matcuoi.com

2 comments:

  1. banyak juga buku yang kena beli ...dengan harga yang semua naik. kena pandai2 ngatur bajet

    ReplyDelete
  2. tahun nie terasa betul ler kak
    shopping baju sekolah, kasut, beg and barang2 sekolah batrice
    byk betul naik harganya...
    dpt ler 4 psg baju
    3 pasang kasut
    beg posponed nanti baru beli...lagipun beg dia masih cantik lagi

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015