Tuesday, November 1, 2016

IRON PHILIPS

Mesti pernah dengar tentang Iron Magic (magic la sangat)
Yang hangat diperkatakan tu kan..
Philips Steam Iron..
Kita tak jual tau,kita pun beli kat AMWAY hihi
Tapi banyak dah kat shopping mall dan kedai barangan electric jual iron ni.
Tapi kalau beli dengan AMWAY dapat la ironing board yang besar gabak tu.
Plus point untuk ahli AMWAY juga hihi
Sejak beberapa bulan dah pakai iron ni,
tugasan menggosok bukan lagi menjadi masalah..
Kalau dulu time nak kena iron rasa terdera jiwa raga..
sekarang menggosok dah jadi satu hobi pulak hihi
Macam pagi tadi kita start iron dalam pukul 7 pagi.
Dalam 8 lebih dah settle semua.
Ni stock baju rakyat jelata untuk minggu ini sahaja
Kalau ahli masyarakat ramai macam kita ni memang sesuai sangat,
sebabnya jimat masa dan yang paling utama tekstur baju yang diiron tu pun licin.
Memang puas hati..
Harganya memang agak mahal tapi bak kata pepatah Melayu,
"ALAH MEMBELI MENANG MEMAKAI"
Kalaus sesiapa yang berhajat nak membeli boleh la usha kat outlet AMWAY terdekat
atau mana-mana shopping mall/ kedai elektrik berdekatan rumah anda.
kot kot tak mahu jadi ahli tapi nak beli di AMWAY nak pinjam no ahli kita pun boleh je,
PM tepi hihi

Monday, October 17, 2016

~RUMAH BERLOTENG~

Kisah loteng di rumah kecil kami.
Sebab rumah kami di Masjid Tanah ni comel je,
tapi barang ya ampun kemain banyak.
Antara jalan penyelesaiannya kita buat loteng.
Dah lama pasang angan-angan nak buat.
Baru sekarang tercapai.
Kena masa dan budgetnya terus kita buatkan.
Alhamdulillah dah siap pun.
Sekarang proses nak mengemas pulak.
Nak punggah barang-barang naik ke atas loteng.
Sorting out everything.
Mana yang dah tak perlu tu perlu dilepaskan.
Kena buat slowly..hari sekolah tak mampu.
Tak terdaya huhuhu.
Meh nak share sikit gambar loteng rumah kita.
Time ni memang rumah berdebu giler la 

Almost done..

Sunday, October 16, 2016

~RAMEN DI KALA OTAK MEMBEKU~

Dikala kerja menimbun,
Cuti hujung minggu yang panjang pun
terasa berlalu begitu pantas
huhuhu
Disaat mengadap kertas kerja perkhemahan sekolah,
Idea membeku otak pun tepu 
Kita bakar sikit minda untuk bekerja lebih laju
dengan menikmati Ramen Korea
yang pedas kebabooommm tu!!
Dengan harapan lepas makan ramen samyang tu,
otak yang membeku boleh mencair.
Dan idea pun boleh mengalir laju macam sungai yang mengalirkan


Tapi lepas makan terus terasa nak berendam dalam air sungai
yang sejuk dingin tu haih..
Nangis!!
Duduk dalam aircond pun dahi merecik peluh oii.
Dah berkali-kali makan mulut rasa nak terbakar tapi tak juga insaf .
Setiap kali lepas makan sure menyesal huhuhu
tapi minggu depan, bulan depan makan juga lagi!!
Haih la manusia..memang sungguh Melayu ni mudah lupa 
(ditujukan khas buat saya sendiri)

Sunday, October 2, 2016

TRACK AND FIELD LAXMANIAN

Cerita minggu lalu,
Kejohanan Balapan dan Padang kali ke-28
Alhamdulillah cuaca sangat baik,
Redup sepanjang perbarisan rumah sukan,
Majlis berjalan lancar..
Muka pun dah rentung dengan jayanya..
Seminggu ngadap padang 
Dikongsikan seketul dua gambar tuan tanah yang ada.
Most of it ihsan dari kawan-kawan.
Sibuk sampai tak sempat keluar telefon sendiri.
Sedih betul 
Panas bukan halangan,
Long jump
shot put
High jump
 
 
Hurdle runner
 
Cik Mia dah settle acara hari sebelum sukan,so hari sukan datang sebagai supporter
 
Mia and her bestfriends
 
Diva sangat ko dik!!
 
Ni je gambar ihsan yang ada

Saturday, October 1, 2016

~KUIH BULAN~

Lama dah teringin dan mencari yang HALAL
Alhamdulillah baru-baru ini ketemu seorang Muslim,
pengusaha kuih bulan
Yang memang mengambil tempahan.
Ada pelbagai perisa dah sekarang ini.
Sedap sangat kuih bulannya..
Datang dalam pelbagai saiz juga.
Boleh dinikmati tanpa was-was..
Lain kali lepas ni boleh tempah lagi 

Saturday, September 24, 2016

SEPAGI DI BANDAR MAHARANI

 Assalamualaikum semua..
Masa cuti sekolah minggu lepas kami berkesempatan bersarapan di Muar.
Dah lama teringin nak sarapan dengan satay Muo tapi bila plan asyik tak menjadi je.
Kalau weekend ada je aktiviti yang menghalang huhuhu
So kali ini peluang yang ada tak dilepaskan.
Awal kami gerak pagi tu, Melaka-Muar bukan jauh sangat pun

 
  
   
Mercu Tanda Bandar Maharani
 Misi kami hari tu memang nak cari satay,
dan untuk kali ini kami try restoran satay warisan.
Harus la kita dah google siap-siap untuk dapatkan review orang ramai.
Dan kedai ni juga tempat makan dia berhawa dingin.
(mengada lebih sebenarnya hihihi)
Senang je nak cari kedai ni..nak lagi senang on je WAZE 



 


Budak berdua ni orang nak cari satay,dia sibuk cari roti canai
 Terlanjur dah ada kat Muo pagi tu kami terus stay sampai tengahari.
Alang-alang dah sampai sebelum balik harus pekena Asam Pedas Muo dulu kan.
Kali ini kami pegi makan kat Asam Pedas Jalan Junid.
Sedap asam pedasnya..tapi encik suami kata yang kat Tanjung Emas lagi sedap.
Seleras masing-masing kan..tapi kita suka yang ini dan kedainya juga bersih.
Selesa dan bebas kucing juga..(itu yang utama)

 
Perut dah kenyang dah boleh balik..

 Ada rezeki,ada masa terluang nanti kita datang lagi ke negeri JDT ni..

Friday, September 2, 2016

GOOD LUCK MY DEAR YEAR 6

Assalamualaikum semua..
Buat ibubapa yang ada anak di Tahun 6
mesti terasa debarannya..
Minggu depan dah UPSR sebenar untuk 2016 
Cikgu yang mengajar juga lagi lah berdebarnya.
Buat anak-anak murid teacher yang disayangi,
terutamanya kalian yang berada di Tahun 6 Canggih,
Teacher doakan semoga tenangkan hati kalian,
agar dapat menjawab soalan dengan tenang 
semasa didalam dewan peperiksaan nanti.
Kita dah berusaha sehabis baik,
Semoga segala pengorbanan dan penat lelah kalian 
mendatangkan hasil
InshaAllah kejayaan menanti kalian kelak ye.
Make us proud of you guys!!!


Our favourite girls

GOOD LUCK semua kesayangan kami


Tuesday, August 23, 2016

RAYA 2016


Keluarga kecil saya


Assalamualaikum w.b.t
Another backdated story..
Maaf ye kawan-kawan andai terbaca..
Sehari dua or seminggu dua ni terpaksa layan
Major throwback dari saya huhuhu
Kisah raya 2016.
Tahun ini turn pagi raya di Seremban..
Alhamdulillah,keluarga kecil kami berkesempatan berkumpul bersama-sama.
Syukur...Allah masih kurniakan kami nikmat kesihatan yang baik
dan dapat menyambut 1 Syawal bersama-sama dalam keadaan sederhana
namum pastinya tetap meriah.
Tahun ini tema baju raya Royal Blue..
Mia kata Biru Barisan Nasional, Erfan kata Biru Celcom yang Ezhan pula kata Biru Chelsea 
Apa pun kami semua ceria 

My nyawa
Atuk dan nanny bersama cucu-cucunya

Kami tiga beradik

Monday, August 22, 2016

~Dugaan Ramadhan Tahun Ini~


Assalamualaikum..
Lama tak bersiaran.
2016 mood nak update blog menjunam kelaut.
Sekadar nak berkongsi pengalaman 3H2M di hospital semasa awal Ramadhan lalu.
Tak seronok langsung 😂 ye la kan,mana ada orang duduk hospital tu seronok ye tak.
Mujur la tak kena tahan lama.
3hari tu pun dah saru kepala dibuatnya..
Sesekali Allah duga,ditariknya nikmat kesihatan itu seketika
Baru kita tersedar dari leka..
Disebalik sibuk bekerja,kesihatan juga hari dijaga.
Alhamdulillah,setakat hari ini sudah sihat sepenuhnya.
Harap terus dikurniakan nikmat kesihatan yang berpanjangan hendaknya

Sunday, August 21, 2016

Pelancaran Bulan Kemerdekaan Peringkat Sekolah


 Assalamualaikum semua..
Kisah Pelancaran Bulan Kemerdekaan Peringkat Sekolah
Pada hari Isnin yang lalu..
Sempena Bulan Kemerdekaan Negera kita yang ke-59
Pelbagai program dan aktiviti bakal diadakan 
Bagi memupuk semangat cinta dan kasihkan negera kita MALAYSIA
yang bertuah ini dikalangan anak-anak murid
Bakal pemimpin dimasa hadapan.
Semoga Malaysia terus aman makmur hendaknya..inshaAllah

Jika Aku Bukan Seorang Guru


JIKA AKU BUKAN SEORANG GURU
Assalamualaikum semua..
Allahu..lamanya menyimpan cerita.
Sungguh tak cukup masa tahun 2016 ni,
Nak kongsi pelbagai cerita disini..
Kadang-kadang curi-curi masa update gambar di FB mahupun IG.
Bukak laptop memang tak sempat nak mencuri masa nak update blog.
Sedih betul perjalanan dan pengurusan masa 2016 ni.
Kisah Hari Guru 16 Mei 2016 yang lalu.
Biar pun dah tiga bulan berlalu..tetap nak update disini sebagai kenangan.
Bukan untuk tatapan orang lain,cukuplah buat tatapan dan bacaan diri sendiri.
Tahun 2016 ni sambutan Hari Guru ditetapkan tema..
Maka mengikut tema lah kami bagi merealisasikan hasrat AJK Kelab Staff tahun ini.
Berhabis duit membeli pakaian mengikut tema,ada yang menyewanya dan paling penting
semua pun sporting mengikut tema..baru SEHATI SEJIWA kan.
Kita pilih nak jadi PILOT
Walaupun tak pernah ada dalam senarai masa kecik-kecik dulu
Tapi itu je rasanya yang paling mudah dan sesuai hihihi.
Kalau ikut cita-cita nak jadi pramugari kang tak muat lak kebaya tu kan 
Top to toe hak milik sendiri..blazer tu je kita tambahkan aksessori,
Eh lupa..topi kita sewa hihihi yang lain-lain milik sendiri berhad.
Ok malas nak celoteh panjang,layankan gambar Hari Guru sekolah kita ye



Pelbagai Kerjaya ada

Tuesday, November 1, 2016

IRON PHILIPS

Mesti pernah dengar tentang Iron Magic (magic la sangat)
Yang hangat diperkatakan tu kan..
Philips Steam Iron..
Kita tak jual tau,kita pun beli kat AMWAY hihi
Tapi banyak dah kat shopping mall dan kedai barangan electric jual iron ni.
Tapi kalau beli dengan AMWAY dapat la ironing board yang besar gabak tu.
Plus point untuk ahli AMWAY juga hihi
Sejak beberapa bulan dah pakai iron ni,
tugasan menggosok bukan lagi menjadi masalah..
Kalau dulu time nak kena iron rasa terdera jiwa raga..
sekarang menggosok dah jadi satu hobi pulak hihi
Macam pagi tadi kita start iron dalam pukul 7 pagi.
Dalam 8 lebih dah settle semua.
Ni stock baju rakyat jelata untuk minggu ini sahaja
Kalau ahli masyarakat ramai macam kita ni memang sesuai sangat,
sebabnya jimat masa dan yang paling utama tekstur baju yang diiron tu pun licin.
Memang puas hati..
Harganya memang agak mahal tapi bak kata pepatah Melayu,
"ALAH MEMBELI MENANG MEMAKAI"
Kalaus sesiapa yang berhajat nak membeli boleh la usha kat outlet AMWAY terdekat
atau mana-mana shopping mall/ kedai elektrik berdekatan rumah anda.
kot kot tak mahu jadi ahli tapi nak beli di AMWAY nak pinjam no ahli kita pun boleh je,
PM tepi hihi

Monday, October 17, 2016

~RUMAH BERLOTENG~

Kisah loteng di rumah kecil kami.
Sebab rumah kami di Masjid Tanah ni comel je,
tapi barang ya ampun kemain banyak.
Antara jalan penyelesaiannya kita buat loteng.
Dah lama pasang angan-angan nak buat.
Baru sekarang tercapai.
Kena masa dan budgetnya terus kita buatkan.
Alhamdulillah dah siap pun.
Sekarang proses nak mengemas pulak.
Nak punggah barang-barang naik ke atas loteng.
Sorting out everything.
Mana yang dah tak perlu tu perlu dilepaskan.
Kena buat slowly..hari sekolah tak mampu.
Tak terdaya huhuhu.
Meh nak share sikit gambar loteng rumah kita.
Time ni memang rumah berdebu giler la 

Almost done..

Sunday, October 16, 2016

~RAMEN DI KALA OTAK MEMBEKU~

Dikala kerja menimbun,
Cuti hujung minggu yang panjang pun
terasa berlalu begitu pantas
huhuhu
Disaat mengadap kertas kerja perkhemahan sekolah,
Idea membeku otak pun tepu 
Kita bakar sikit minda untuk bekerja lebih laju
dengan menikmati Ramen Korea
yang pedas kebabooommm tu!!
Dengan harapan lepas makan ramen samyang tu,
otak yang membeku boleh mencair.
Dan idea pun boleh mengalir laju macam sungai yang mengalirkan


Tapi lepas makan terus terasa nak berendam dalam air sungai
yang sejuk dingin tu haih..
Nangis!!
Duduk dalam aircond pun dahi merecik peluh oii.
Dah berkali-kali makan mulut rasa nak terbakar tapi tak juga insaf .
Setiap kali lepas makan sure menyesal huhuhu
tapi minggu depan, bulan depan makan juga lagi!!
Haih la manusia..memang sungguh Melayu ni mudah lupa 
(ditujukan khas buat saya sendiri)

Sunday, October 2, 2016

TRACK AND FIELD LAXMANIAN

Cerita minggu lalu,
Kejohanan Balapan dan Padang kali ke-28
Alhamdulillah cuaca sangat baik,
Redup sepanjang perbarisan rumah sukan,
Majlis berjalan lancar..
Muka pun dah rentung dengan jayanya..
Seminggu ngadap padang 
Dikongsikan seketul dua gambar tuan tanah yang ada.
Most of it ihsan dari kawan-kawan.
Sibuk sampai tak sempat keluar telefon sendiri.
Sedih betul 
Panas bukan halangan,
Long jump
shot put
High jump
 
 
Hurdle runner
 
Cik Mia dah settle acara hari sebelum sukan,so hari sukan datang sebagai supporter
 
Mia and her bestfriends
 
Diva sangat ko dik!!
 
Ni je gambar ihsan yang ada

Saturday, October 1, 2016

~KUIH BULAN~

Lama dah teringin dan mencari yang HALAL
Alhamdulillah baru-baru ini ketemu seorang Muslim,
pengusaha kuih bulan
Yang memang mengambil tempahan.
Ada pelbagai perisa dah sekarang ini.
Sedap sangat kuih bulannya..
Datang dalam pelbagai saiz juga.
Boleh dinikmati tanpa was-was..
Lain kali lepas ni boleh tempah lagi 

Saturday, September 24, 2016

SEPAGI DI BANDAR MAHARANI

 Assalamualaikum semua..
Masa cuti sekolah minggu lepas kami berkesempatan bersarapan di Muar.
Dah lama teringin nak sarapan dengan satay Muo tapi bila plan asyik tak menjadi je.
Kalau weekend ada je aktiviti yang menghalang huhuhu
So kali ini peluang yang ada tak dilepaskan.
Awal kami gerak pagi tu, Melaka-Muar bukan jauh sangat pun

 
  
   
Mercu Tanda Bandar Maharani
 Misi kami hari tu memang nak cari satay,
dan untuk kali ini kami try restoran satay warisan.
Harus la kita dah google siap-siap untuk dapatkan review orang ramai.
Dan kedai ni juga tempat makan dia berhawa dingin.
(mengada lebih sebenarnya hihihi)
Senang je nak cari kedai ni..nak lagi senang on je WAZE 



 


Budak berdua ni orang nak cari satay,dia sibuk cari roti canai
 Terlanjur dah ada kat Muo pagi tu kami terus stay sampai tengahari.
Alang-alang dah sampai sebelum balik harus pekena Asam Pedas Muo dulu kan.
Kali ini kami pegi makan kat Asam Pedas Jalan Junid.
Sedap asam pedasnya..tapi encik suami kata yang kat Tanjung Emas lagi sedap.
Seleras masing-masing kan..tapi kita suka yang ini dan kedainya juga bersih.
Selesa dan bebas kucing juga..(itu yang utama)

 
Perut dah kenyang dah boleh balik..

 Ada rezeki,ada masa terluang nanti kita datang lagi ke negeri JDT ni..

Friday, September 2, 2016

GOOD LUCK MY DEAR YEAR 6

Assalamualaikum semua..
Buat ibubapa yang ada anak di Tahun 6
mesti terasa debarannya..
Minggu depan dah UPSR sebenar untuk 2016 
Cikgu yang mengajar juga lagi lah berdebarnya.
Buat anak-anak murid teacher yang disayangi,
terutamanya kalian yang berada di Tahun 6 Canggih,
Teacher doakan semoga tenangkan hati kalian,
agar dapat menjawab soalan dengan tenang 
semasa didalam dewan peperiksaan nanti.
Kita dah berusaha sehabis baik,
Semoga segala pengorbanan dan penat lelah kalian 
mendatangkan hasil
InshaAllah kejayaan menanti kalian kelak ye.
Make us proud of you guys!!!


Our favourite girls

GOOD LUCK semua kesayangan kami


Tuesday, August 23, 2016

RAYA 2016


Keluarga kecil saya


Assalamualaikum w.b.t
Another backdated story..
Maaf ye kawan-kawan andai terbaca..
Sehari dua or seminggu dua ni terpaksa layan
Major throwback dari saya huhuhu
Kisah raya 2016.
Tahun ini turn pagi raya di Seremban..
Alhamdulillah,keluarga kecil kami berkesempatan berkumpul bersama-sama.
Syukur...Allah masih kurniakan kami nikmat kesihatan yang baik
dan dapat menyambut 1 Syawal bersama-sama dalam keadaan sederhana
namum pastinya tetap meriah.
Tahun ini tema baju raya Royal Blue..
Mia kata Biru Barisan Nasional, Erfan kata Biru Celcom yang Ezhan pula kata Biru Chelsea 
Apa pun kami semua ceria 

My nyawa
Atuk dan nanny bersama cucu-cucunya

Kami tiga beradik

Monday, August 22, 2016

~Dugaan Ramadhan Tahun Ini~


Assalamualaikum..
Lama tak bersiaran.
2016 mood nak update blog menjunam kelaut.
Sekadar nak berkongsi pengalaman 3H2M di hospital semasa awal Ramadhan lalu.
Tak seronok langsung 😂 ye la kan,mana ada orang duduk hospital tu seronok ye tak.
Mujur la tak kena tahan lama.
3hari tu pun dah saru kepala dibuatnya..
Sesekali Allah duga,ditariknya nikmat kesihatan itu seketika
Baru kita tersedar dari leka..
Disebalik sibuk bekerja,kesihatan juga hari dijaga.
Alhamdulillah,setakat hari ini sudah sihat sepenuhnya.
Harap terus dikurniakan nikmat kesihatan yang berpanjangan hendaknya

Sunday, August 21, 2016

Pelancaran Bulan Kemerdekaan Peringkat Sekolah


 Assalamualaikum semua..
Kisah Pelancaran Bulan Kemerdekaan Peringkat Sekolah
Pada hari Isnin yang lalu..
Sempena Bulan Kemerdekaan Negera kita yang ke-59
Pelbagai program dan aktiviti bakal diadakan 
Bagi memupuk semangat cinta dan kasihkan negera kita MALAYSIA
yang bertuah ini dikalangan anak-anak murid
Bakal pemimpin dimasa hadapan.
Semoga Malaysia terus aman makmur hendaknya..inshaAllah

Jika Aku Bukan Seorang Guru


JIKA AKU BUKAN SEORANG GURU
Assalamualaikum semua..
Allahu..lamanya menyimpan cerita.
Sungguh tak cukup masa tahun 2016 ni,
Nak kongsi pelbagai cerita disini..
Kadang-kadang curi-curi masa update gambar di FB mahupun IG.
Bukak laptop memang tak sempat nak mencuri masa nak update blog.
Sedih betul perjalanan dan pengurusan masa 2016 ni.
Kisah Hari Guru 16 Mei 2016 yang lalu.
Biar pun dah tiga bulan berlalu..tetap nak update disini sebagai kenangan.
Bukan untuk tatapan orang lain,cukuplah buat tatapan dan bacaan diri sendiri.
Tahun 2016 ni sambutan Hari Guru ditetapkan tema..
Maka mengikut tema lah kami bagi merealisasikan hasrat AJK Kelab Staff tahun ini.
Berhabis duit membeli pakaian mengikut tema,ada yang menyewanya dan paling penting
semua pun sporting mengikut tema..baru SEHATI SEJIWA kan.
Kita pilih nak jadi PILOT
Walaupun tak pernah ada dalam senarai masa kecik-kecik dulu
Tapi itu je rasanya yang paling mudah dan sesuai hihihi.
Kalau ikut cita-cita nak jadi pramugari kang tak muat lak kebaya tu kan 
Top to toe hak milik sendiri..blazer tu je kita tambahkan aksessori,
Eh lupa..topi kita sewa hihihi yang lain-lain milik sendiri berhad.
Ok malas nak celoteh panjang,layankan gambar Hari Guru sekolah kita ye



Pelbagai Kerjaya ada
Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015