Saturday, September 24, 2016

SEPAGI DI BANDAR MAHARANI

 Assalamualaikum semua..
Masa cuti sekolah minggu lepas kami berkesempatan bersarapan di Muar.
Dah lama teringin nak sarapan dengan satay Muo tapi bila plan asyik tak menjadi je.
Kalau weekend ada je aktiviti yang menghalang huhuhu
So kali ini peluang yang ada tak dilepaskan.
Awal kami gerak pagi tu, Melaka-Muar bukan jauh sangat pun

 
  
   
Mercu Tanda Bandar Maharani
 Misi kami hari tu memang nak cari satay,
dan untuk kali ini kami try restoran satay warisan.
Harus la kita dah google siap-siap untuk dapatkan review orang ramai.
Dan kedai ni juga tempat makan dia berhawa dingin.
(mengada lebih sebenarnya hihihi)
Senang je nak cari kedai ni..nak lagi senang on je WAZE 



 


Budak berdua ni orang nak cari satay,dia sibuk cari roti canai
 Terlanjur dah ada kat Muo pagi tu kami terus stay sampai tengahari.
Alang-alang dah sampai sebelum balik harus pekena Asam Pedas Muo dulu kan.
Kali ini kami pegi makan kat Asam Pedas Jalan Junid.
Sedap asam pedasnya..tapi encik suami kata yang kat Tanjung Emas lagi sedap.
Seleras masing-masing kan..tapi kita suka yang ini dan kedainya juga bersih.
Selesa dan bebas kucing juga..(itu yang utama)

 
Perut dah kenyang dah boleh balik..

 Ada rezeki,ada masa terluang nanti kita datang lagi ke negeri JDT ni..

2 comments:

  1. syok gak kan makan satay pagi2..kat melaka xde huhu

    ReplyDelete
  2. azue x pernah sampai lagi kat muar nie...maybe 1 hari nanti nak jugak jjcm kat sini...best jugak pekena satay panas2 pepagi kann...

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Saturday, September 24, 2016

SEPAGI DI BANDAR MAHARANI

 Assalamualaikum semua..
Masa cuti sekolah minggu lepas kami berkesempatan bersarapan di Muar.
Dah lama teringin nak sarapan dengan satay Muo tapi bila plan asyik tak menjadi je.
Kalau weekend ada je aktiviti yang menghalang huhuhu
So kali ini peluang yang ada tak dilepaskan.
Awal kami gerak pagi tu, Melaka-Muar bukan jauh sangat pun

 
  
   
Mercu Tanda Bandar Maharani
 Misi kami hari tu memang nak cari satay,
dan untuk kali ini kami try restoran satay warisan.
Harus la kita dah google siap-siap untuk dapatkan review orang ramai.
Dan kedai ni juga tempat makan dia berhawa dingin.
(mengada lebih sebenarnya hihihi)
Senang je nak cari kedai ni..nak lagi senang on je WAZE 



 


Budak berdua ni orang nak cari satay,dia sibuk cari roti canai
 Terlanjur dah ada kat Muo pagi tu kami terus stay sampai tengahari.
Alang-alang dah sampai sebelum balik harus pekena Asam Pedas Muo dulu kan.
Kali ini kami pegi makan kat Asam Pedas Jalan Junid.
Sedap asam pedasnya..tapi encik suami kata yang kat Tanjung Emas lagi sedap.
Seleras masing-masing kan..tapi kita suka yang ini dan kedainya juga bersih.
Selesa dan bebas kucing juga..(itu yang utama)

 
Perut dah kenyang dah boleh balik..

 Ada rezeki,ada masa terluang nanti kita datang lagi ke negeri JDT ni..

2 comments:

  1. syok gak kan makan satay pagi2..kat melaka xde huhu

    ReplyDelete
  2. azue x pernah sampai lagi kat muar nie...maybe 1 hari nanti nak jugak jjcm kat sini...best jugak pekena satay panas2 pepagi kann...

    ReplyDelete

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015