Saturday, September 24, 2016

SEPAGI DI BANDAR MAHARANI

 Assalamualaikum semua..
Masa cuti sekolah minggu lepas kami berkesempatan bersarapan di Muar.
Dah lama teringin nak sarapan dengan satay Muo tapi bila plan asyik tak menjadi je.
Kalau weekend ada je aktiviti yang menghalang huhuhu
So kali ini peluang yang ada tak dilepaskan.
Awal kami gerak pagi tu, Melaka-Muar bukan jauh sangat pun

 
  
   
Mercu Tanda Bandar Maharani
 Misi kami hari tu memang nak cari satay,
dan untuk kali ini kami try restoran satay warisan.
Harus la kita dah google siap-siap untuk dapatkan review orang ramai.
Dan kedai ni juga tempat makan dia berhawa dingin.
(mengada lebih sebenarnya hihihi)
Senang je nak cari kedai ni..nak lagi senang on je WAZE 



 


Budak berdua ni orang nak cari satay,dia sibuk cari roti canai
 Terlanjur dah ada kat Muo pagi tu kami terus stay sampai tengahari.
Alang-alang dah sampai sebelum balik harus pekena Asam Pedas Muo dulu kan.
Kali ini kami pegi makan kat Asam Pedas Jalan Junid.
Sedap asam pedasnya..tapi encik suami kata yang kat Tanjung Emas lagi sedap.
Seleras masing-masing kan..tapi kita suka yang ini dan kedainya juga bersih.
Selesa dan bebas kucing juga..(itu yang utama)

 
Perut dah kenyang dah boleh balik..

 Ada rezeki,ada masa terluang nanti kita datang lagi ke negeri JDT ni..

Friday, September 2, 2016

GOOD LUCK MY DEAR YEAR 6

Assalamualaikum semua..
Buat ibubapa yang ada anak di Tahun 6
mesti terasa debarannya..
Minggu depan dah UPSR sebenar untuk 2016 
Cikgu yang mengajar juga lagi lah berdebarnya.
Buat anak-anak murid teacher yang disayangi,
terutamanya kalian yang berada di Tahun 6 Canggih,
Teacher doakan semoga tenangkan hati kalian,
agar dapat menjawab soalan dengan tenang 
semasa didalam dewan peperiksaan nanti.
Kita dah berusaha sehabis baik,
Semoga segala pengorbanan dan penat lelah kalian 
mendatangkan hasil
InshaAllah kejayaan menanti kalian kelak ye.
Make us proud of you guys!!!


Our favourite girls

GOOD LUCK semua kesayangan kami


Saturday, September 24, 2016

SEPAGI DI BANDAR MAHARANI

 Assalamualaikum semua..
Masa cuti sekolah minggu lepas kami berkesempatan bersarapan di Muar.
Dah lama teringin nak sarapan dengan satay Muo tapi bila plan asyik tak menjadi je.
Kalau weekend ada je aktiviti yang menghalang huhuhu
So kali ini peluang yang ada tak dilepaskan.
Awal kami gerak pagi tu, Melaka-Muar bukan jauh sangat pun

 
  
   
Mercu Tanda Bandar Maharani
 Misi kami hari tu memang nak cari satay,
dan untuk kali ini kami try restoran satay warisan.
Harus la kita dah google siap-siap untuk dapatkan review orang ramai.
Dan kedai ni juga tempat makan dia berhawa dingin.
(mengada lebih sebenarnya hihihi)
Senang je nak cari kedai ni..nak lagi senang on je WAZE 



 


Budak berdua ni orang nak cari satay,dia sibuk cari roti canai
 Terlanjur dah ada kat Muo pagi tu kami terus stay sampai tengahari.
Alang-alang dah sampai sebelum balik harus pekena Asam Pedas Muo dulu kan.
Kali ini kami pegi makan kat Asam Pedas Jalan Junid.
Sedap asam pedasnya..tapi encik suami kata yang kat Tanjung Emas lagi sedap.
Seleras masing-masing kan..tapi kita suka yang ini dan kedainya juga bersih.
Selesa dan bebas kucing juga..(itu yang utama)

 
Perut dah kenyang dah boleh balik..

 Ada rezeki,ada masa terluang nanti kita datang lagi ke negeri JDT ni..

Friday, September 2, 2016

GOOD LUCK MY DEAR YEAR 6

Assalamualaikum semua..
Buat ibubapa yang ada anak di Tahun 6
mesti terasa debarannya..
Minggu depan dah UPSR sebenar untuk 2016 
Cikgu yang mengajar juga lagi lah berdebarnya.
Buat anak-anak murid teacher yang disayangi,
terutamanya kalian yang berada di Tahun 6 Canggih,
Teacher doakan semoga tenangkan hati kalian,
agar dapat menjawab soalan dengan tenang 
semasa didalam dewan peperiksaan nanti.
Kita dah berusaha sehabis baik,
Semoga segala pengorbanan dan penat lelah kalian 
mendatangkan hasil
InshaAllah kejayaan menanti kalian kelak ye.
Make us proud of you guys!!!


Our favourite girls

GOOD LUCK semua kesayangan kami


Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015