Sunday, January 29, 2017

La soy betty, la fea



Image may contain: 1 person

Tahun baru cik puan muda ni pun berwajah baru.
Since tahun lepas dok complain.
Adik susah nak salin keje kat whiteboard.
Mula-mula ingatkan dia ni jenis buat keje lambat.
Yela mana tau kot berborak je sambil buat keje mak minah ni.
Masa bawa pegi jumpa optometrist kat Seremban
tinggi juga "power silau" dia..
Tapi time tu tangguh dulu,sebab seboleh-bolehnya nak try elak
dari dia kena pakai cermin mata.
Awal tahun baru ni repeat sekali lagi and this time around dah mula meningkat.
Dia pun dah mula kata sakit kepala kalau kena pandang whiteboard lama-lama.
So..tanpa berlegah mommy dan daddy cik puan pun terus buatkan cermin mata untuk Mia.
Kami pilih yang jenis elastic frame..supaya tak mudah patah.
Budak sorang ni ganas sikit kang tak sampai sebelum patah pula.
Warna dan bentuk semua dia pilih sendiri (orang dah besarkan)
Frame dan lense je daddy dan mommy ko pilihkann dik.
Punah la impian mommy nak tengok adik jadi pilot huhuhu :p

Image may contain: 1 person, smiling, eyeglasses
Break the record budak ni..takde dalam family yang pakai spec masa kecik2 dik

1 comment:

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Sunday, January 29, 2017

La soy betty, la fea



Image may contain: 1 person

Tahun baru cik puan muda ni pun berwajah baru.
Since tahun lepas dok complain.
Adik susah nak salin keje kat whiteboard.
Mula-mula ingatkan dia ni jenis buat keje lambat.
Yela mana tau kot berborak je sambil buat keje mak minah ni.
Masa bawa pegi jumpa optometrist kat Seremban
tinggi juga "power silau" dia..
Tapi time tu tangguh dulu,sebab seboleh-bolehnya nak try elak
dari dia kena pakai cermin mata.
Awal tahun baru ni repeat sekali lagi and this time around dah mula meningkat.
Dia pun dah mula kata sakit kepala kalau kena pandang whiteboard lama-lama.
So..tanpa berlegah mommy dan daddy cik puan pun terus buatkan cermin mata untuk Mia.
Kami pilih yang jenis elastic frame..supaya tak mudah patah.
Budak sorang ni ganas sikit kang tak sampai sebelum patah pula.
Warna dan bentuk semua dia pilih sendiri (orang dah besarkan)
Frame dan lense je daddy dan mommy ko pilihkann dik.
Punah la impian mommy nak tengok adik jadi pilot huhuhu :p

Image may contain: 1 person, smiling, eyeglasses
Break the record budak ni..takde dalam family yang pakai spec masa kecik2 dik

1 comment:

Terbang selisih siburung kedidi
Terbang berduyun di waktu pagi
Terima kasih daun keladi
di lain 'entry' berjumpa lagi

Copyright to EMY OMAR
Designed by UMIESUEstudio 2015